back

Лікарні Чернігівської області продовжують отримувати кисневі концентратори

08-12-2020 | 11:07

Для хворих на коронавірус важливою є киснева терапія. Чернігівська облдержадміністрація постійно тримає на контролі питання забезпечення лікарень киснем та відповідним обладанням. 

Впродовж листопада-грудня Управління охорони здоров'я ОДА придбало 101 кисневий концентратор. Це стало можливим за рахунок субвенції державного бюджету призначеної на забезпечення кисневою підтримкою ліжкового фонду медзакладів області.

Перша партія медичного обладнання надійшла у листопаді і вже була передана лікарням, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19. 

Як розповів начальник УОЗ Петро Гармаш, минулої п'ятниці область отримала решту концентраторів, які були розподілені між закладами охорони здоров’я та оперативно передані на місця.

– Ми отримали кисневі концентратори американського виробництва, якісні та з трирічною гарантією. Таким чином, за останні дні значно збільшено забезпеченість лікарень області. На сьогодні кисневою підтримкою оснащено 727 ліжкомісць, з 1340 ліжок визначених для госпіталізації хворих на коронавірус. З них 221 – централізовано та 506 – кисневими концентраторами, – сказав Петро Гармаш.

Кисневі концентратори отримали Корюківська, Менська, Ніжинська, Новгород-Сіверська, Бахмацька, Борзнянська, Козелецька, Бобровицька, Прилуцька та Чернігівська районні лікарні, а також Чернігівська міська лікарня №1.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації