back

«Велике будівництво» на Чернігівщині: об’єкти соціальної інфраструктури готові на 98%

04-12-2020 | 16:42

Днями перший заступник голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний провів онлайн-нараду щодо поточного стану реалізації проєктів в рамках Програми Президента України «Велике будівництво» та проєктів, що фінансуються за кошти ДФРР у 2020 році.

До участі в нараді долучилися представники структурних підрозділів ОДА, райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад, замовники будівництва.

Чернігівська ОДА постійно здійснює моніторинг стану реалізації програми «Велике будівництво».  Під час селектору було озвучено пооб’єктний аналіз будівельної готовності, динаміка робіт та рівень використання коштів, які передбачені на реалізацію програми.

Так, за напрямком «5 шкіл, 5 садочків, 5 спортивних об’єктів» програма виконана на 98%, у тому числі школи – 96%, дитячі садочки – 99%, спортивні об’єкти – 98%.

Окрему увагу приділили реалізації програми «EMERGENCY». В рамках програми на Чернігівщині буде проведено модернізацію приймальних відділень 9 опорних лікарень. У 8 медзакладах роботи вже йдуть повним ходом. За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА, середній відсоток будівельної готовності об'єктів по області складає 84%. Найвищий рівень готовності має «Новгород-Сіверська центральна районна лікарня імені І. В. Буяльського» - 93%. Далі йдуть «Чернігівська обласна лікарня» і «Прилуцька центральна міська лікарня»  - 90%.

Виконавці робіт поінформували щодо очікуваних строків завершення будівництва, термінів отримання експертних висновків та сертифікатів введення в експлуатацію.

В ході наради також розглянули виконання 13 проєктів, що фінансуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. На їх реалізацію передбачено 92,7 млн грн. Станом на 2 грудня на рахунки розпорядників коштів надійшло 78,5 млн гривень,  з яких використано 61,8 млн грн або 78,8%.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації