back

02-01-2013 15:14


31.12.2013

Новорічні змагання в Чернігівській ДЮСШ -1

Лічені години залишаються до приходу Нового олімпійського 2014 року. За активної підтримки Чернігівського обласного осередку НОК України Дід Мороз зі Снігурочкою завітав в Чернігівську ДЮСШ -1 міського відділу освіти, де більше 100 дітей разом із відповідальним секретарем обласного осередку НОК України Ніною Лемеш тепло та радісно зустрічали новорічних посланців. Спочатку чотири команди школи, які представляли відділення легкої атлетики, шахів, велоспорту та греблі визначили найспритнішу команду шляхом спортивних естафет. В результаті запеклої боротьби перемогу виборола команда «Чемпіон», представники легкої атлетики. Всі учасники новорічного свята із задоволенням переглянули виступи учасників секцій спортивних та латинських танців. Заслужений майстер спорту Ніна Лемеш провела спортивну вікторину, в якій активну участь прийняли не лише юні вихованці спортивної школи, а й вболівальники: батьки дітей і тренери. Новорічний хоровод, подарунки від Діда Мороза та сувеніри від НОК України, фотографування, автограф сесія з почесними гостями – всі учасники новорічного свята залишилися задоволеними.



02.12.2013

В обласному центрі Чернігівщини визначився переможець II туру Всеукраїнського
спортивно-масового заходу для дітей «Олімпійське лелеченя»

Двадцять чотири ЗОШколи І-ІІІ ступенів м. Чернігова були розділені на дві підгрупи по місцю розташування, які перевірили свої знання, силу, спритність та командних дух у презентації, комбінованій естафеті та вікторині «Знавець олімпійського спорту». Протягом двох днів визначалися переможці Деснянського та Новозаводського районів міста Чернігова.

Яскраво,цікаво та напружено проходила боротьба команд. Учасники представили свої команди (вагомо на оцінку презентації впливало використання нових ідей), перевірили свої знання з олімпійської освіти (кожна команда опрацювала по 280 питань на олімпійську тематику), позмагалися у комбінованій естафеті. Абсолютним чемпіоном у Деснянському районі стала команда ЗОШ № 29, друге місце виборола команда ЗОШ № 16, а бронза дісталася – представникам ЗОШ №19. Дякуючи перемозі у комбінованій естафеті, чемпіоном у Новозаводському районі стала команда ЗОШ № 21, друге місце (набравши однакову кількість балів із переможцем, але поступившись місцем у комбінованій естафеті) зайняла команда ЗОШ № 18, а третє місце посіла команда ЗОШ № 10.

На обласному турі змагань, які пройдуть у квітні наступного року, обласний центр буде представлений двома командами(переможцями двох районів міста).

Організаторів радує те, що в цьому році розширюється кількість шкіл учасниць Всеукраїнського заходу «Олімпійське лелеченя», команди шкіл – переможців міського туру вперше приймуть участь у обласних змаганнях. Всі учасники висловили свої позитивні відгуки про даний захід та бажання вже наступного року знову позмагатися із своїми суперниками – друзями.


29.11.2013

Олімпійське лелеченя на Ріпкинщині

На Чернігівщині активно проходить I етап Всеукраїнського спортивно – масового заходу серед дітей та юнацтва "Олімпійське лелеченя". 28 листопада на базі Любецької загально-освітньої школи Ріпкинського району пройшов Захід.

Учасників та гостей спортивного свята вітали завідувач сектором у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Петро Транківський та олімпійці Чернігівщини: Ольга Коробка, Наталія Давидова, Оксана Хвостенко та Ніна Лемеш , які прибули на спортивне свято.

У змаганнях взяли участь команди 5-6 класів.За підсумками змагань перше місце здобула команда шестикласників, яка буде представляти школу на районному етапі даних змагань.

Всі учасники отримали сувенірну атрибутику та спортивний інвентар від НОК України.


29.11.2013

Чернігівський обласний осередок НОК України завітав до Любецької селищної бібліотеки, що в Ріпкинському районі із Всеукраїнськими акціями Національного олімпійського комітету України «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок».

Заступник голови Ріпкинської РДА Булда А.М., співробітники бібліотеки радо зустріли заслужених майстрів спорту України, призерок олімпійських ігор з важкої атлетики Ольгу Коробку та Наталію Давидову, призерок чемпіонатів світу з біатлону Оксану Хвостенко та Ніну Лемеш.

Видатні спортсменки передали читачам набір книг на олімпійську тематику, серед яких «Енциклопедія олімпійського спорту», «Олімпійський спорт» у двох томах, збірник творів одного із засновників олімпійського руху Олексія Бутовського та інші. Унікальні книги поповнили архів літератури бібліотеки.

Завідувач бібліотеки Наталія Миколаївна подякувала за подарунки від НОК України, запевнила, що буде відкрито виставку книг.


27.11.2013

Триває чемпіонат Ріпкинського району з волейболу серед чоловічих команд
вищої ліги сезону 2013-2014 р.

9 листопада розпочався Чемпіонат району з волейболу серед чоловічих команд вищої ліги. В цьому році він вперше проходить в два кола, до Нового року І коло, в лютому – березні ІІ коло. Участь приймають 8 команд. Зіграні два тури І кола. Ігри проходять в смт. Ріпки – ЗОШ №2 та Ріпкинській гімназії.

Суддівство забезпечують судді Чернігівської обласної федерації волейболу.

Ось які результати були зафіксовані:

9.11.13.

ВК "Любеч" - ВК "Вороб’їв" – 2:0, ВК "Ріпки" - "Торф’яник" (Замглай) – 2:0 "Торф’яник" - ВК "Любеч" - 0:2, ВК "Ріпки" - ВК "Вороб’їв" - 0:2 СК "Замглай" - "Темп" (Ріпки) - 0:2, СК "Замглай" - ВК "Вербичі" - 2:0

23-24.11.13

ВК "Вороб’їв" - ВК "Вербичі" - 2:0, ВК "Вербичі" - ВК "Ріпки" - 1:2 "Торф’яник" - "Темп" (Ріпки) - 0:2, СК "Замглай" - ВК "Любеч" - 0:2 ВК "Любеч" - "Темп" – 2:1, "Торф’яник" - СК "Замглай" – 0:2

Перенесені матчі за участю команди "Полісся" (Н. Яриловичі) відбудуться 1 грудня.


26.11.2013

3 грудня - Міжнародний день інвалідів

У 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Мета, заради якої цей день був проголошений, - це дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Звичайно, цей день не можна назвати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспільства.

За підтримки Чернігівського обласного осередку НОК України та обласного центру «Інваспорт» обласна дитячо-юнацька спортивна школа інвалідів проводить низку спортивних змагань для людей з обмеженими фізичними можливостями. 25 листопада свою майстерність показували спортсмени-інваліди з порушенням опорно-рухового апарату, із вадами слуху та зору у плаванні. На стартові доріжки вийшло більше двадцяти учасників. Серед них гордість чернігівщини – фіналістка ХХІІ Дефлімпійських ігор 2012 року, призерка міжнародних змагань з плавання серед спортсменів з вадами слуху Катерина Авраменко.

У вітальному слові відповідальний секретар обласного осередку НОК України Ніна Лемеш звернулася до учасників змагань: «Ви не такі, як усі, ви кращі, ніж усі. Адже показуєте приклад, як треба переборювати всі життєві труднощі. Ви є справді сильні духом.». Учасники змагань отримали задоволення від активно проведеного часу, дружнього спілкування, а також від подарунків від обласного осередку НОК України.


20.11.2013

«Осінній бал. Олімпійський» пройшов у Чернігові

У Чернігові в Центрі роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання, до якого входить 21 клуб міста, пройшов один із масштабних розважальних масових заходів навчального року - «Осінній бал. Олімпійський».

У ньому взяли участь найактивніші та найініціативніші вихованці клубів за місцем проживання. На думку організаторів, захід є одним із елементів системи мотивації дітей до відвідання клубів за місцем проживання, формування в них активної життєвої позиції та сприяння змістовному проведенню дозвілля.

Щороку на захід запрошуються вихованці клубів, які яскраво проявили себе протягом минулого навчального року, були кращими помічниками для педагогів-організаторів, брали участь в усіх розважальних та фізкультурно-оздоровчих заходах клубів.

Темою цьогорічного балу обрані Олімпійські ігри та все, що з ними пов`язано. Діти та інші учасники балу повинні були прийти в олімпійському костюмі або з олімпійською символікою.

Цього разу захід відбувся за підтримки Чернігівського обласного осередку НОК України. Бал відвідали почесні гості:

- Ніна Лемеш (призер чемпіонатів Європи та світу, переможниця етапів Кубка світу, учасниця трьох Олімпійських ігор з біатлону, Відповідальний секретар обласного осередку НОК України);

- Давидова Наталія (заслужений майстер спорту України з тяжкої атлетики, бронзовий призер Олімпійських ігор в Пекіні, призер чемпіонатів Європи та світу);

- Марія Буйок (майстер спорту міжнародного класу, чемпіон Європи з дзюдо, учасниця багатьох міжнародних турнірів).

Спортсмени визначили переможців конкурсу малюнків на тему "Зимові Олімпійські ігри в Сочі 2014", що пройшов в усіх клубах у жовтні. Переможці отримали грамоти та заохочувальні подарунки. Також почесні гості балу поспілкувалися з дітьми, розказали їм про розвиток олімпійського руху на Чернігівщині, перевірили знання присутніх про Олімпійські ігри.

А після офіційної частини бал продовжився веселощами та розвагами. Діти взяли участь у цікавих конкурсах, поласували солодощами.


19.11.2013

15 листопада 2013 року в залі засідань облдержадміністрації була проведена VІ Асамблея Чернігівського обласного осередку НОК України.

В роботі VІ-ої Асамблеї взяли участь виконуючий обов’язки заступника голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Музика Юрій Володимирович, начальник юридичного відділу НОК України Задорожній Дмитро Володимирович, члени та почесні члени обласного осередку, представники федерацій олімпійських видів спорту, представники районних та міських осередків НОК України, представники засобів масової інформації.

На розгляд VІ-ої Асамблеї були винесені питання: звіт про діяльність обласного осередку НОК України за період з грудня 2012 року по листопад 2013 року, звіт ревізійної комісії, питання про затвердження поточного кошторису фактичних грошових доходів та витрат обласного осередку за 2013 рік та план бюджету на 2014 рік, про відставку з посади Відповідального секретаря обласного осередку НОК України та про обрання Відповідального секретаря обласного осередку НОК України.

З вітальним словом до присутніх звернувся виконуючий обов’язки заступника голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Музика Юрій Володимирович. В обговоренні питань Асамблеї взяли участь начальник відділу у справах сім”ї, молоді та спорту Чернігівської РДА Чаус О.В., заступник голови Чернігівського міського осередку НОК України Пиріжок Д.О., які підкреслили, що Чернігівський обласний осередок за звітний період зробив великий крок вперед.

За підсумками щорічного конкурсу серед районних та міських осередків на кращу постановку роботи щодо розвитку олімпійського руху в області серед районних осередків – перше місце зайняв Чернігівський районний осередок, на другому місці Борзнянський районний осередок, на третьому – Ріпкинський районний осередок. Серед міських осередків – на першому місці – Чернігівський міський осередок, на другому – Ніжинський міський осередок, на третьому – Прилуцький міський осередок. Переможці та призери щорічного конкурсу були відзначені кубками, грамотами та подарунками обласного осередку НОК України.

За результатами голосування Відповідальним секретарем обласного осередку НОК України на період 2013 – 2014 р.р. обрано заслуженого майстра спорту України з біатлону Лемеш Ніну Петрівну.


12.11.2013

Заслужений майстер спорту України Ніна Лемеш відвідала семінар по організації та проведенню обласного етапу учнівської олімпіади з фізичної культури і спорту, який організував та проводив Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д. Ушинського.

На семінар прибули методисти районних та міських об’єднань і учителі фізичного виховання загально-освітніх шкіл області. Головний спеціаліст обласного осередку НОК України від імені НОК України привітала всіх присутніх, подякувала за роботу та проінформувала присутніх про проведення традиційних заходів Національного олімпійського комітету України – «Олімпійського куточка», «Олімпійської книги», «Олімпійського лелеченя», «Олімпійського уроку», та «Олімпійського тижня». Детально було розглянуто питання проведення шкільного та районних етапів Всеукраїнського заходу «Олімпійське лелеченя». Методист інституту післядипломної педагогічної освіти Сергій Григорович Компанець від імені методистів районних та міських об’єднань і учителі фізичного виховання загально-освітніх шкіл області подякував Національному олімпійському комітету України та обласному осередку НОК України за підтримку всіх проектів обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, за літературу та спортивний інвентар, які отримують школи в рамках Всеукраїнських акцій «Олімпійська книга» і «Олімпійський куточок».


04.11.2013

Допомогти дитині – щастя

Залучення коштів для придбання обладнання для допомоги хворим дітям, що буде безкоштовно передано у 27 дитячих лікарень в 22 містах України, в тому числі в Чернігівську дитячу обласну лікарню – така мета щорічної міжнародної програми корпорації МакДональдз, що проводиться з 2002 року у понад 100 країнах світу.

Чернігівський обласний осередок НОК України відгукнувся на пропозицію менеджерів ресторану МакДональдз і 03 листопада за участю відомих спортсменів, заслужених майстрів спорту України Наталії Давидової (бронзової призерки Олімпійських ігор з важкої атлетики, Оксани Хвостенко, Ніни Лемеш (учасниць Олімпійських ігор з біатлону), Сергія Семенова та Артема Прими (кандидатів на участь у зимових Олімпійських іграх Сочі 2014 року) у Чернігівському відділенні МакДональдз пройшов «День щастя». Відвідувачі закладу спочатку із здивуванням сприймали нових «співробітників» закладу, а дізнавшись про акцію із задоволенням купували паперові «долоньки», брелоки, дитячі «книжки-з'їжки», допомагаючи таким чином хворим дітям. Олімпійцям було надзвичайно приємно спробувати себе в новій ролі і ще більше людей залучити до акції.

Взяти участь в акції може кожний, придбавши щось із символіки, адже благодійна акція діятиме з 1-го по 30-те листопада.


01.101.2013

Вперше в Чернігівській області пройшли змагання зі стрільби з луку.За підтримки обласного осередку НОК України на базі колегіуму № 11 м. Чернігова був організований та проведений відкритий чемпіонат області зі стрільби з луку. 44 учасники, з них 4 майстри спорту України, 7 кандидатів в майстри спорту України вийшли на старт. Протягом двох днів вболівальники нового для чернігівців виду спорту насолоджувалися захоплюючою боротьбою змагань.

Від Національного олімпійського комітету України переможці та призери були нагороджені сувенірною атрибутикою.

Щиро вітаємо переможців Першого відкритого чемпіонату Чернігівської області:

Серед чоловіків (класичний лук):

1 місце - Буткалюк Сергій (КДЮСШ "Олімп", м. Київ)

2 місце - Гнатенко Олександр (м. Черкаси)

3 місце - Карпенко Сергій (КДЮСШ "Олімп", м. Київ)

Серед жінок (класичний лук):

1 місце - Щепак Юлія (м. Черкаси)

2 місце - Морозова Олександра (КДЮСШ "Олімп", м. Київ)

3 місце - Кангун Ганна (КДЮСШ "Олімп", м. Київ)

Серед кадетів (класичний лук):

1 місце - Белооченко Антон (м. Черкаси)

2 місце - Мойсієнко Микола (м. Чернігів)

3 місце - Моця Микола (м. Чернігів)

Серед кадеток (класичний лук):

1 місце - Розанова Катерина (м. Чернігів)

2 місце - Крестельова Марія (м. Черкаси)

3 місце - Скирта Вікторія (м. Чернігів)

Серед чоловіків (блочний лук):

1 місце - Паращенко Ярослав (СК "Стрілець", м. Київ)

2 місце - Мартиновський Олег (СК "Стрілець", м. Київ)

3 місце - Купко Олександр (СК "Стрілець", м. Київ)

Серед жінок (блочний лук):

1 місце - Вакаціенко Наталія (СК "Стрілець", м. Київ)

2 місце - Лещенко Людмила (СК "Стрілець", м. Київ)

3 місце - Омельчак Наталія (СК "Стрілець", м. Київ)

Традиційний лук:

1 місце - Бондаренко Ігор (м. Чернігів)

2 місце - Блохін В'ячеслав (м. Чернігів)

3 місце - Старкова Марія (м. Чернігів)


28.10.2013

При підтримці обласного осередку НОК України на базі центру туристсько-оздоровчої та виховної роботи з дітьми і молоддю м. Чернігова пройшов Олімпійський урок. Учасниками заходу стали школярі 10 – 11 класів ЗОШ № 33. "Це свідчить про високий рівень організації позашкільної роботи, а також про посилення інтересу учнів до подібних змагань", - вважає директор Центру ТОВРДМ Олександр Гаврилей. Віфд імені олімпійської родини Чернігівщини учасників нетрадиційного уроку привітала заслужений майтер спорту України з біатлону Ніна Лемеш.У цікавих конкурсах географічного, історико-краєзнавчого, фольклорного спрямування кращою стала команда «Динаміт», кожний член якої виборов право здійснити стрибок з висоти 10 метрів.

Всі команди були нагороджені спортивним інвентарем від НОК України. А найголовніше всі учасники отримали масу позитивних емоцій, зуміли перебороти свій страх в деяких екстремальних конкурсах і кожний учасник повірив у свої сили.


17.10.2013

За пітримки обласного осередку НОК України в місті Чернігові на базі стадіону «Хімік» були організовані та проведені обласні змагання з легкоатлетичного кросу серед учнівської та студентської молоді пам’яті В.Ф. Філіпова. Виявити найкращих серед легкоатлетів області зібралося більше 500 учасників. Це команди дитячо-юнацьких спортивних шкіл, професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації. Почесними гостями на змаганнях були син Володимир та донька Ольга Володимира Філіпова, уславленого тренера чернігівщини, його вихованці МСМК Ольга Бібік та Наталія Лагункова, МС України Тетяна Їжа, Людмила Коновалова та Василь Сердюк.

Учасники змагалися в особистій та командній першості. Всі переможці та призери були нагороджені медалями, дипломами та спортивним інвентарем і сувенірною атрибутикою від НОК України.

В особистій першості переможцями стали:

В групі першості серед ДЮСШ - Редько Іванна (Коропська ДЮСШ), Бойко Ольга (Щорська ДЮСШ, Мироненко Костянтин (КДЮСШ № 1 м. Чернігів), Галушко Максим (КДЮСШ № 1 м. Чернігів).

Серед професійно-технічних навчальних закладів: Коваленко Ганна (м. Чернігів), Кравченко Валерій (м. Чернігів).

Серед вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації:Миколенко Марія (Прилуцький гуманітарно-педагогічний коледж), Кривопуск Юрій (Чернігівський промислово-економічний коледж).

Серед вищих навчальних закладів III-IV р.а.:Деркач Владислав (ЧНПУ), Дятлова Юлія (ЧНПУ).

В командній першості

Серед ДЮСШ місця розподілились наступним чином:

І місце – КДЮСШ № 1 м. Чернігова

ІІ місце – Щорська ДЮСШ

ІІІ місце – Ніжинська ДЮСШ «Колос».

Серед ПТНЗ: (дівчата)

І місце – ДПТНЗ Чернігівське вище професійне училище

ІІ місце – Чернігівський професійний ліцей побуту

ІІІ місце – Щорське вище професійне училище лісового господарства

(юнаки)

І місце – ДПТЗ Чернігівське вище професійне училище

ІІ місце – Сосницький аграрний ліцей

ІІІ місце – Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту

Серед ВНЗ І-ІІ р.а.: (дівчата)

І місце – Прилуцький гуманітарно-педагогічний коледж

ІІ місце – Коледж економіки і технологій ЧДТУ

ІІІ місце – Чернігівський кооперативний технікум

(юнаки)

І місце – Чернігівський професійно-економічний коледж КНУТД

ІІ місце – Прилуцький гуманатірно-педагогічний коледж

ІІІ місце – Чернігівський кооперативний технікум


16.10.2013

Візит олімпійського чемпіона із греблі на каное Юрія Чебана в Чернігів

Чернігівщина здавна славиться своїми спортивними досягненнями. Відомі на увесь світ прізвища Олімпійських чемпіонів Олени Костевич, Наталії Скакун, Олександра Волкова, але приїзд на сіверську землю олімпійського чемпіона, бронзового призера Олімпійських ігор із греблі на каное Юрія Чебана визвав справжній ажіотаж серед юних спортсменів, їх тренерів, батьків та любителів спорту.

Із самого рання на базі з веслування ДЮСШ – 1 міського відділу освіти тренери готували своїх вихованців до міських змагань, присвячених закриттю сезону 2013 року та чекали почесних гостей. На урочистому відкритті були присутніми представник обласного осередку НОК України Ніна Лемеш, директор міського центру «Спорт для всіх» та заступник голови Чернігівського міського осередку НОК України Дмитро Пиріжок, директор ДЮСШ Сергій Романчук. Під оплески більше сотні юних гребців, вихованців спортивної школи на урочисте відкриття були запрошені Юрій Чебан та його тренер і мама Людмила Чебан. Юра привітав всіх присутніх, поділився досвідом, як досягти олімпійського п’єдесталу та вручив директору школи спортивний інвентар від НОК України і книгу «Юрій Чебан. Сходження на Олімп». Від обласного осередку НОК України Ніна Лемеш привітала олімпійського чемпіона на чернігівській землі, вручила подарунки та виказала сподівання, що юні вихованці ДЮСШ будуть рівнятися на олімпійського чемпіона.

Після урочистого відкриття всі присутні на чолі з Юрієм Чебаном активно вболівали за учасниками змагань. По закінченню яких переможці та призери отримали нагороди з рук олімпійського чемпіона. Автографи, фотографування на згадку, дружній обід – Юрія ще довго не відпускали гостинні чернігівці.

Юрій ще встиг подивитися пам’ятки історичного Чернігова та відвідати СДЮШОР з лижного спорту, де поспілкувався з уже відомими на увесь світ молодими біатлоністами: Іриною Варвинець, Артемом Тищенко, Анастасією Меркушиною та іншими.


14.10.2013

Зірки спорту на Ріпкинщині

На виконання нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» з метою залучення дітей, молоді до занять фізичною культурою і спортом, пропаганди здорового способу життя 10 жовтня завдяки плідній співпраці сектора у справах сімї, молоді та спорту районної державної адміністрації та Чернігівського обласного осередку НОК в район завітали зірки світового спорту.

Лемеш Ніна Петрівна – призер чемпіонатів Європи та світу, переможниця етапів кубка світу, учасниця 3-х Олімпійських ігор з біатлону, головний спеціаліст Чернігівського обласного осередку НОК.

Коробка Ольга Василівна – важкоатлетка, чемпіонка Європи, призер чемпіонатів світу, срібний призер Олімпійських ігор.

На заході були присутні заступник голови районної ради Лемешко Юрій Іванович, керівник аппарату районної державної адміністрації Павленко Тетяна Юріївна, завідувач сектору у справах сімї, молоді та спорту районної державної адміністрації Транківський Петро Миколайович.

Відомі спортсмени відвідали Ріпкинську гімназію й Новоукраїнську ЗОШ І-ІІІ ст. та вручили школам спортивний інвентар і літературу, нагородили кращих спортсменів школи сувенірною атрибутикою від НОК України.

Учні шкіл продемонстрували показові виступи з волейболу, футболу, настільного тенісу, вправи на перекладині.

Фіналом спортивного свята стала можливість поспілкуватися, сфотографуватися й отримати автограф від олімпійців всім бажаючим.


11.10.2013

9 жовтня в Чернігові відбулася зустріч біатлоністів збірної України з вихованцями, спеціалізованої школи для дітей з вадами слуху. Школа славиться своїми спортивними традиціями. Тут навчався Денис Бистревський, який тільки в цьому році на ХХІІ Дефлімпійських іграх у плаванні став дворазовим срібним призером, в школі навчається фіналістка ХХІІ Дефлімпійських ігор 2013 року, призерка міжнародних змагань з плавання серед спортсменів з вадами слуху Катерина Авраменко. Візит учасників зимових Олімпійських ігор Андрія Дериземлі, Сергія Семенова, Романа Прими та Ніни Лемеш став стимулом для спортсменів спеціалізованої школи випробувати себе в біатлоні та лижних перегонах.

Відомі біатлоністи під керівництвом президента Клубу прихильників біатлону м. Чернігова Людмили Шандренко провели благодійну акцію, на зібрані гроші купили стіл для гри в настільний теніс. Під час візиту до школи подарунок урочисто передали вихованцям школи. Ніна Лемеш вручила спортивний інвентар для школи від НОК України.

Після офіційної частини всі пішли в спортивний зал, де дітей чекав подарунок - тенісний стіл. Першу партію розіграли Андрій Дериземля з одним з учнів школи, потім і Роман Прима вирішив спробувати себе в грі.

У свою чергу діти подарували спортсменам хореографічний номер і пісні. Учні з величезним задоволення брали автографи у спортсменів і фотографувалися з ними. А їхня вчителька Тетяна Іванівна зізналася, що дуже любить біатлон, і від імені всіх учнів подякувала спортсменів за цей візит. Всі вихованці школи пообіцяли вболівати за біатлонну команду в Сочі.


07.10.2013

З настанням осені боксери Чернігівщини з нетерпінням чекають на традиційний Міжнародний турнір з боксу, що вже вчетверте проходить у м. Новгород-Сіверський за підтримки обласного осередку НОК України. В «Сіверському ринзі-2013» цього року . взяло участь близька 100 спортсменів. Це юні боксери з Чернігівської області – м. Чернігів, м.Ніжин, Коропського району, Новгород-Сіверський району; з Київської області – м. Славутич, м. Бровари; із Сумської області – м. Ромни, м. Путивль, м. Суми, Дружба, м. Глухів, м. Конотоп; а також спортсмени Республіки Білорусь з м. Лельчиці, та спортсмени з Россії з м. Льгов (Курської обл.).

Переможці та призери були нагороджені медалями, кубками та спортивним інвентарем від НОК України, а всі учасники турніру – сувенірною атрибутикою від обласного осередку НОК України. Делегаціям із Росії та республіки Білорусь були вручені набори літератури на олімпійську тематику.


04.10.2013

В школах м. Чернігова продовжують проходити Олімпійські уроки

Актовий зал загальноосвітньої школи № 29 ледве вмістив усіх бажаючих. Ще б, адже на зустріч з учнями пришли наші заслужені олімпійці: власниця бронзової нагороди з важкої атлетики на Пекінській Олімпіаді Наталія Давидова і біатлоністка, учасниця трьох Олімпійських Ігор Ніна Лемеш.

Двадцять дев’ятій школі є чим гордитися. Серед її учнів - призери обласних і міських змагань практично в усіх видах спорту та переможці міського етапу Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя». І в цьому чимала заслуга викладача фізкультури – Світлани Михайлівни Зарецької.

Напередодні зустрічі, протягом тижня в школі проходила декада фізичної культури і спорту. Учні активно готували реферати на тему «Спортивна гордість Чернігівщини». Кращі роботи автори захищали під час зустрічі. Активно пройшла вікторина «Знавець олімпійського спорту». І, найцікавішим моментом зустрічі став розігриш сувенірів від олімпійців (приз отримував той учень, який найшвидше і правильно відповів на запитання від Наталії Давидової та Ніни Лемеш). Наостанок, прославлені спортсмени вручили для школи спортінвентар та із задоволенням відповіли на численні питання учнів і роздали автографи всім бажаючим.


“Олімпійський урок - 2013”

«Олімпійський урок» спільно з Радою профспілки податківців Головного управління Міндоходів у Чернігівській області.

25 вересня в Чернігівській ЗОШ №20 була організована та проведена вікторина «Що я знаю про Олімпійські ігри?» серед учнів 7-8 класів, а 26 вересня - для 8-11 класів. Слід зазначити, що під час вікторини учні виявили обізнаність та змістовні знання із запропонованих питань щодо історії розвитку олімпіад, видів спорту в древній Греції та олімпійських змагань.

Вперше до школи завітали і олімпійці на чолі з заслуженим майстром спорту України Лемеш Ніною. Олімпійцям було задано багато цікавих питань, на які були надані професійні відповіді.

В підсумку перемогу серед 7-8 класів виборов Кирил Безсонов, а серед 8-11 класів - Деніс Крюков, які набрали в комплексному заліку по 17 балів та були найактивнішими в наданні запитів.

Наприкінці, серед учасників вікторини, податківці організували турнір з міні-футболу, який отримав назву “Вересневий кубок”. Змагання пройшли за круговою системою. Тобто кожна команда зустрілась з суперником. Це обумовило напругу та непередбаченість результатів матчів.

Серед 7-8 класів перше місце і кубок виборола команда 8Б, другою стала команда 8А та третьою 7Б. Серед 8-11 класів відповідно: перше - 9А, друге-9Б та третє команда – 8 класів.

Також були визначені і кращі в окремих амплуа: Кирил Безсонов та Деніс Крюков - «кращий захисник», двічі Андрій Зінченко - «кращий бомбардир», Богдан Марценюк та Дмитро Степура - «кращий гравець». Переможці, призери та кращі в номінаціях були нагороджені сувенірною атрибутикою від НОК України.

Але найголовніше всі учасники “Олімпійського уроку - 2013” здобули позитивні емоції та фізичну наснагу, яка знадобиться їм при вирішені навчальних завдань протягом нового учбового року.


26.09.2013

Вперше олімпійський урок завітав до Ковпитської ЗОШ Чернігівського району. І хоча учнів у школі не більше ста, але із самого ранку у дітей піднесений настрій, в школі чекають гостей - заслуженого майстра спорту України –Ніну Лемеш, начальника у справах сім’ї, молоді та спорту Чауса Олександра Володимировича.

Відкриваючи «Олімпійський урок» директор школи Багатюк Надія Іванівна підкреслила важливість такого заходу, який має залучити дітей до занять спорту та подякувала гостям за особистий приклад у досягненні результатів у спорті та житті. Від обласного осередку НОК України з привітальним словом звернулася учасниця трьох Олімпійських ігор Ніна Лемеш, яка директору школи передала спортивний інвентар та нагородила кращих спортсменів школи сувенірною атрибутикою від НОК України. Учні 11 класу провели урок, на якому показали справжнє олімпійське дійство.

Фіналом спортивного свята стало відкриття філіалу ДЮСШ «Колос» з футболу, який буде працювати на базі школи. Директор спортивної школи Хамко Ігор Миколайович особисто запросив дітей записуватися в групи для тренувань та подарував набір футбольних м’ячів. Майбутні футболісти ще довго не відпускали почесних гостей: фотографувалися на згадку, брали автографи та спілкувалися.


23.09.2013

Вже стало доброю традицією в ЗОШ № 11 міста Чернігова проводити Олімпійські уроки за участю видатних спортсменів та тренерів області. Цього року до школи завітали Андрій Кужельний (заслужений тренер України), Ніна Лемеш (учасниця Олімпійських ігор), Євгеній Руденко (голова федерації стрільби з луку), Дмитро Митрофанов (МСМК з боксу), Світлана Новопашен (чемпіонка світу з кікбоксингу). Відкриваючи «Олімпійський урок» директор школи Рубан Светлана Василівна,підкреслила важливість такого заходу, який має залучити дітей до занять спорту, виховати любов до фізичної культури і шанобливого ставлення до свого здоров'я. Від обласного осередку НОК України з привітальним словом звернулася учасниця трьох Олімпійських ігор Ніна Лемеш, яка разом із відомими спортсменами області передала школі спортивний інвентар.

Учні школи продемонстрували свої вміння в різних видах спорту. Майстер класи провели представники боксу, кікбоксингу та стрільби із луку. Справжні спортивні баталії розгорілися на майданчику під час спортивних естафет серед учнів п’ятих класів, в результаті яких перемогла, звичайно ж, дружба, а всі учасники змагань отримали із рук відомих спортсменів сувенірну атрибутику від НОК України. І фіналом спортивного видовища стала можливість поспілкуватися, сфотографуватися і отримати автограф від олімпійців всіма бажаючими.


19.09.2013

Чернігівський район багатий спортивними талантами

Cпортсмени відомі далеко за межами області і України, зберігають та примножують славні традиції спорту.

В Седнівському навчально - виховному комплексі пройшли святкові заходи з нагоди проведення Всеукраїнського Олімпійського уроку та Олімпійського тижня. З вітальним словом виступили:Ганжа М.М. – голова Чернігівської РДА, Литвин М.Б. – голова Чернігівської районної ради. На святі були присутні заслужені майстри спорту України з біатлону, учасниці трьох Олімпійських ігор, срібні та бронзові призерки чемпіонатів світу, чемпіонки Європи Лемеш Ніна та Хвостенко Оксана.

Для всіх присутніх був продемонстрований показовий тренувальний урок з футболу. З вітальними концертними номерами виступили:учениця 11-го классу Юрченко Дарья з піснею «Мій край», учасники циркової студії Старобілоуської ЗОШ, юні гімнастки обласної спортивної школи м. Чернігова, спортсмени - кікбоксери, вихованці районної дитячої юнацької спортивної школи «Колос».

Вітання Президента НОК України Сергія Бубки з нагоди проведення Олімпійського уроку проголосила Лемеш Ніна, а Хвостенко Оксана вручила набори спортивного інвентаря кращим загально-освітнім школам та кращим ДЮСШ.

З нагоди свята кращі фахівці фізичної культури та спорту нагороджені почесними Грамотами та подяками районної державної адміністрації та районної ради, дипломами та цінними подарунками.

Наостанок учні 1-го класу школи подарували пісню Світлани Чугай «Рідна школа».


19.09.2013

Олімпійський тиждень завершився у навчальних закладах Корюківського району. Заходи, приурочені Дню фізичної культури та спорту та проведенню Всеукраїнського олімпійського уроку пройшли практично у всіх навчальних закладах району. Години спілкування, вікторини, спортивні естафети, змагання з волейболу, баскетболу, футболу та легкої атлетики серед учнів, турніри, конкурси малюнків на спортивну тематику.

Центральним заходом проведення Олімпійського уроку стали показові виступи представників дитячо-юнацької спортивної школи на центральній площі міста: виступ команди лижників на лижеролерах, ігри у квадратах, естафети з м’ячем. Незважаючи на прохолодну погоду було багато глядачів, які із задоволенням спостерігали за виступами та фотографувалися із юними атлетами - підростаючою зміною олімпійців.


18.09.2013

В школах міста Чернігова продовжують проходити олімпійські уроки

Сьогодні естафету Олімпійських уроків приймала ЗОШ № 3 (школа входить у Всеукраїнську мережу шкіл олімпійської освіти). Учні згадали історію олімпійського руху, показали театралізоване дійство та в напруженій спортивній боротьбі виявили переможця Малих Олімпійських ігор.

Розпочалося свято урочистим виносом факелу олімпійського вогню, прапору України та прапору НОК України. Кращі учні школи стали символічними факелоносцями, передаючи естафету олімпійського вогню. Відкриваючи Малі Олімпійські ігри учасниця Олімпійських ігор Оксана Хвостенко побажала кожному з присутніх покорити свій життєвий олімп. А ЗМС України з біатлону Ніна Лемеш вручила школі спортивний інвентар та сувенірну атрибутику від НОК України. Після урочистої частини спортивний зал школи перетворився на справжній спортивний стадіон, де свою спортивну майстерність продемонстрували три команди школи. Показові виступи представили гості – майстри спорту по дзюдо Бурий Ігор та Бобир Сергій і Клуб аеробіки «Вікторія».Діти із зацікавленістю і захопленням спостерігали за дійством.

Переможців та призерів Малих Олімпійських ігор олімпійці нагородили спортивною атрибутикою від НОК України.

І, звичайно, автографи від олімпійців, фотографування на згадку, всі залишилися задоволеними.


16.09.2013

Чисельна армія фізкультурників та спортсменів Чернігівщини 13 вересня вийшла на Красну площу міста, щоб відзначити старт унікальної акції Національного олімпійського комітету України – Всеукраїнський Олімпійський урок та відсвяткувати День фізичної культури і спорту.

Захід розпочався Парадом спортсменів. Такої кількості спортсменів присутніх разом, головна площа міста давно не пам'ятає. Урочистим маршем, разом з ветеранами спорту Чернігівщини, на площу вийшли і зовсім юні спортсмени. Факел символічного олімпійського вогню виніс майстер спорту міжнародного класу з боксу, призер чемпіонату Європи та багаторазовий переможець міжнародних змагань, чемпіон Всесвітньої Універсіади у Казані Дмитро Митрофанов. Прапор НОК України винесли: заслужений майстер спорту з важкої атлетики, срібна призерка Олімпійських ігор, багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів світу і Європи Ольга Коробка, заслужений майстер спорту України з біатлону, учасниця трьох Олімпійських ігор, багаторазова призерка чемпіонатів світу та чемпіонка Європи з біатлону Оксана Хвостенко; фіналістка ХХІІ Дефлімпійських ігор 2012 року, призерка міжнародних змагань з плавання серед спортсменів з вадами слуху Катерина Авраменко; майстер спорту міжнародного класу з боротьби дзюдо, призерка чемпіонатів світу та Європи Марія Буйок.

Серед присутніх - видатні тренери. Серед них заслужені тренери України Магеррамов В., Лисенко М., ЛадисєвА., Сидоренко Ю., Кужельний А., організатори, фахівці та вихованці спортивних шкіл, які представляли ШВСМ, обласні організації ФСТ "Колос", "Динамо", "Україна", "Спартак", обласний центр "Інваспорт", обласне управління фізичного виховання і спорту КФВіС Міністерства освіти і науки України.

Звичайно, цього дня головна увага — ветеранам, які в різні роки прославляли наш край на міжнародних спортивних аренах. Для них — це справжнє свято. Зустрічі, обійми, спогади.

Учасників параду привітали обласні і міські спортивні керівники. Кращі з них відмічені винагородами, а ветеранам спорту вручили квіти. Прикрасою свята став виступ юних барабанщиц Палацу художньої творчості дітей, юнацтва та молоді Чернігівської міської ради, показові виступи юних гімнасток, вихованок обласної КДЮСШ управління освіти і науки Чернігівської ОДА (тренер Федосенко О.,В.), представників обласної школи ФСТ «Колос» під керівництвом тренерів Єрмілова Ю.С. (кікбоксинг) та Корця А.О. (бокс).

До параду приєдналися учасники вело естафети «Спорт для всіх єднає Україну».

Більше 700 фізкультурників та спортсменів почесною ходою пройшли центральними вулицями міста до Міського Палацу культури, де на учасників параду чекали огляд виставки та святковий концерт.

І хочеться, щоб молоде покоління нинішніх спортсменів гідно прийняло естафету від ветеранів і прославляло Чернігівщину високими спортивними досягненнями. Олімпійський урок стартував. Захід завітає у кожний район області, об'єднавши усіх громадян навколо вічних олімпійських цінностей.


11.09.2013

Юні зірки Чернігівщини-2013

Шахи - гра інтелектуалів, відкриває особливий, захоплюючий світ суперництва і азарту. Особливою любов'ю шахи користуються у школярів.

За підтримки обласного осередку НОК України КДЮСШ№1 знову радо прийняла змагання шахових надій - чемпіонат області серед школярів 12,14 і 18 років. Всього на старт вийшло 48 юнаків та дівчат з Чернігова,Ніжина та Ічні. Було проведено два турніри - до 12 і до 18 років. Система проведення змагань традиційна - 9 турів по «швейцарці», контроль часу - 70 хвилин кожному учаснику.

Змагання пройшли в гострій, безкомпромісній боротьбі і не залишили байдужим нікого з глядачів. Головний суддя змагань Ю.Куценко відмітив прагнення кожної дитини до перемоги. Анастасія Сьомченко була першою у наймолодшій віковій групі - серед дівчаток до 12 років. За додатковими показниками срібну медаль виграла Ілона Клименок. Бронзу взяла Мілена Мхітарян. Серед хлопчиків до 12 років перемогу здобув Платон Гальперін. Він виграв всі 9 партій. Друге місце зайняв Назар Личаків, на третьому місці - Назар Довгопол. Всі призери до 12 років - юні зірки з Чернігова. Переможцем чемпіонату області до 14 років став Влад Симоненко (м. Чернігів). Друге місце посів Максим Буряк, третє - Гліб Парфьонов (обидва з Ніжина). Олександра Андросова(м. Чернігів) відзначилася у групі Д-14. У найстаршій віковій категорії - серед юнаків до 18 років - успіх супроводжував Глібу Буфину. Срібний призер - Валентин Гречко. Третє місце зайняв Влад Мельник (всі з Чернігова). Переможці та призери змагань нагороджені кубками, медалями, грамотами та спортивним інвентарем від НОК України. За традицією всі юні шахісти отримали солодощі, а також значки та пам'ятні подарунки.



09.09.2013

Обрано краще спортивне село Чернігівщини


Чернігівський обласний осередок НОК України приєднався до визначення Кращого спортивного села Чернігівщини 2013 року і відзначив за багаторічну сумлінну працю та вагомий внесок в розвиток фізичної культури та спорту на селі активних учасників фізкультурно- спортивного руху сільських і селищних громад.

08 вересня напередодні Дня фізичної культури і спорту на стадіоні смт. Куликівка стартували спортивні змагання обласної організації ФСТ «Колос» агропромислового комплексу України серед спортивних команд сільських та селищних рад. Змагання проводяться у чотири етапи: перший етап – масові (відбіркові) змагання в селах і селищах області; другий – фінальні районні змагання; третій – обласні змагання переможців районних змагань і четвертий етап – фінальні змагання «Краще спортивне село України - 2013».

Спортивний захід розпочався урочистою ходою сільських спортивних делегацій. Учасників заходу вітали: заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Кочерга Володимир Миколайович, заступник голови Куликівської райдержадміністрації з гуманітарних та політико-правових питань Повозник Володимир Леонідович, голова профспілкових організацій працівників АПК Хоботня Сергій Володимирович та учасниця трьох зимових Олімпійських ігор, заслужений майстер спорту України Лемеш Ніна Петрівна, яка вручила ПОДЯКИ и подарунки сільським активістам спортивного руху області. Лунав Гімн України - піднімався Державний прапор України, каравай вручався почесним гостям, покладались квіти до пам’ятника загиблим у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років та завершилась урочиста церемонія виступами аматорських артистів селищного будинку культури.

Перемоги з видів спорту вибороли з:

- волейболу - Вербицька сільська рада Ріпкинського району;

- міні-футболу - Лосинівська селищна рада Ніжинського району;

- гирьового спорту, перетягування канату і шашок - Тупичівська сільська рада Городнянського району;

- тенісу настільного - Понорницька селищна рада Коропського району.

У загальнокомандному заліку переможець та призери наступні:

1-е місце - Тупичівська сільська рада Городнянського району;

2-е місце - Понорницька селищна рада Коропського району;

3-е місце - Южненська сільська рада Ічнянського району.

Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами, дипломами, кубками, медалями та спортивним інвентарем від НОК України.

Загалом у спортивному заході прийняло участь 47 команд з видів спорту, у яких прийняло участь 213 спортсменів.

Разом зі званням «Краще спортивне село Чернігівщини 2013» Тупичівська сільська рада виборола путівку на Всеукраїнські спортивні змагання на «Краще спортивне село України 2013», які будуть проводитись з 26 по 29 вересня 2013 року в Автономній Республіці Крим, смт.Щебетовка, Коблево.



23.07.2013

Успішно завершився ХІІ літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль в голландському Утрехті для юної олімпійської збірної країни, але не завершилися спортивні заходи в дитячих оздоровчих таборах.

До дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Веселка», що розташований в мальовничому селищі Удайці Прилуцького району завітало олімпійське літо разом з відомими олімпійцями області, заслуженими майстрами спорту з біатлону Валентиною Цербе – Несіною і Ніною Лемеш.

Більше 100 дітей з вадами розумового розвитку відкрили свої серця для спілкування з відомими земляками. Діти ведуть активний спосіб життя: проводять спортивні змагання, кожний день плавають і роблять зарядку, доглядають за своїм господарством, в якому є грядки з городиною, пасіка і навіть невеличка свиноферма. Приїзд зірок спорту створило свято для дітей. Протягом години діти спілкувалися з олімпійцями. Відомі біатлоністки були приємно вражені дисциплінованістю та знаннями вихованців закладу. Діти знають Сергія Бубку (президента НОК України) та Марію Булатову (Президента Олімпійської академії України).Від Національного олімпійського комітету України перша призерка Олімпійських ігор незалежної України Валентина Цербе – Несіна вручила директору закладу спортивний інвентар, а призерка чемпіонатів світу Ніна Лемеш – книги на олімпійську тематику. Діти довго не відпускали ексспортсменів: дарували свої музичні виступи, фотографувалися, брали автографи і знову запрошували до себе в гості.


18.07.2013

Юні спортсмени дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «ім. Батюка», що розташований в селі Вертіївка Ніжинського району вболівають за юних олімпійців України, які виборюють медалі ХІІ літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю в голландському Утрехті.

Діти, які сьогодні оздоровлюються в дитячому закладі незвичайні, бо вони всі в свої 10-13 років вже професійно займаються спортом. Більше 150 футболістів, дзюдоїстів, борців, легкоатлетів повноцінно проводять навчально-тренувальні збори. А там, де збираються спортсмени не обійтися і без змагань. Протягом тижня 4 команди, які представляли 4 види спорту визначали переможця в Спартакіаді табору. В рамках Спартакіади були проведені змагання з футболу, легкої атлетики, шашок, шахмат та настільного тенісу. А на нагородження переможців і призерів та парад закриття заходу були прибули почесні гості: заслужений майстер спорту України з біатлону Ніна Лемеш, заступник міського голови м. Ніжина Олег Григорович Баранков і начальник управління освіти Ніжинської міської ради Надія Олексіївна Пономаренко. Від НОК України дитячому закладу був переданий спортивний інвентар, всі учасники отримали сувенірну атрибутику. Директор табору Олена Вікторівна Царенко подякувала НОК України і запевнила, що двері закладу завжди відкриті для майбутніх олімпійців.


18.07.2013

18 липня в Казані (Росія) завершилися Всесвітні студентські ігри. Ця Універсіада стала наймасштабнішою в історії студентського спорту і за своїм розмахом можна порівняти з Олімпійськими іграми.

Всього у Казані розіграли 353 комплекти нагород у 27 видах спорту. У загальнокомандному заліку збірна України посіла шосте місце, завоювавши 77 медалей – 12 золотих, 29 срібних і 36 бронзових. Перемогла збірна Росії (155 - 75 - 62). Друге місце зайняли китайці (26-29-22), третє – японці (24-28-32).

Чернігівські спортсмени вибороли чотири нагороди. Чемпіонами Універсіади стали: Дмитро Митрофанов в боксі (до 75 кг) та Олена Костевич в кульовій стрільбі (25 м, пістолет). Срібло вибороли Луїза Гайнутдинова в самбо (до 68 кг) та Олена Костевич в жіночому командному заліку спортивної стрільби (25 м, пістолет).

Вітаємо гордість Чернігівщини та бажаємо подальшиї спортивних успіхів.


16.07.2013

У дитячому центрі «Електронік» відкрилися Малі Олімпійські ігри

На честь XII Європейського юнацького олімпійського фестивалю, що проходить в голландському Утрехті в позаміському дитячому центрі «Електронік» (с. Снов’янка Чернігівського району) урочисто відкрилися Малі Олімпійські ігри. Сама церемонія відбулася за всіма олімпійськими традиціями – запалення вогню, парад учасників, підняття Олімпійського прапора та звучання гімну. Все театралізоване спортивне дійство відбувалося в сутінках наступаючої ночі і перетворилося на казкову феєрію.

Заслужений майстер спорту України з важкої атлетики, срібна призерка Олімпійських ігор Ольга Коробка урочисто підняла прапор Національного олімпійського комітету, заслужений майстер спорту України з біатлону Ніна Лемеш зачитала вітання Президента НОК України С.Н. Бубки з нагоди XII Європейського юнацького олімпійського фестивалю, а заслужений тренер України з боротьби дзюдо П.П. Лобас вніс факел символічного олімпійського вогню та передав його директору дитячого центру М.С. Васкову, який запалив вогонь Малих Олімпійських ігор. Більше 200 дітей на протязі трьох днів будуть змагатися в різних видах спорту, більшість з них виборють для себе першу в їхньому житті медаль. Олімпійці сподіваються, що ці медалі стануть поштовхом для постійних занять спортом та фізкультурою.


15.07.2013

Вітаємо чемпіона XXVII Всесвітньої літньої Універсіади!

10 липня ввечері на Універсіаді-2013, що триває в Казані (Росія), у боксерів відбулися фінальні поєдинки, тож визначилися переможці та призери в усіх десяти вагових категоріях.

Українські боксери Олександр Гвоздик і Дмитро Митрофанов у фіналі Універсіади-2013 завоювали дві золоті медалі.

Чернігівський спортсмен Дмитро Митрофанов здобув перемігу у фіналі у ваговій категорії до 75 кг. Володарями бронзових медалей стали Шинебаяр Нармандах (Монголія) і Нурдаулет Жарманов (Казахстан).

Чернігівщина олімпійська вітає земляка та бажає подальших успіхів.


10.07.2013

Срібна призерка Олімпійських ігор з важкої атлетики Ольга Коробка
долучилася до проведення «Свята олімпійського прапора» на Чернігівщині

Сьогодні прапор Національного олімпійського комітету замайорів в дитячому таборі оздоровлення та відпочинку «Веселка» Менського району, де з самого ранку дітлахи чекали на приїзд почесних гостей: заслужених майстрів спорту України Ольги Коробки і Ніни Лемеш та заслуженого тренера України Петра Лобаса. До 120 дітей табору «Веселка» на свято прийшли 50 дітей табору «Колос», який знаходиться зовсім поруч і це діти, які відвідують спортивні секції і вже професійно займаються спортом. Урочиста лінійка відкриття Всеукраїнської церемонії з виносом прапора НОК України, державного прапора та факелу символічного олімпійського вогню, показові виступи обдарованих дітей, вікторина «Що ти знаєш про олімпійський рух?» і спілкування із олімпійцями – все це створило для дітей справжнє спортивне свято.


Чернігівщина відмічає 60-річчя веслування

За підтримки обласного осередку НОК України були організовані та проведені Відкриті змагання з веслування на човнах «Дракон» серед колективів банківських установ.

Більше 80 учасників, які представляли обласні філіали чотирьох банків, разом зі своїми сім’ями зібралися на березі мальовничої річки Десни, щоб визначити переможця. В запеклій боротьбі перше місце виборола команда управління Національного банку в Чернігівській області, друге – команда банку «Демарк», третє – команда Террабанку. Головним на змаганнях стала не перемога, а спортивний настрій, командний дух і маса задоволення. Після нагородження всі команди зібралися за кулішем, де ще довго обговорювали найгостріші моменти змагань на воді та згадували майстрів спорту Чернігівщини із веслування.


10.07.2013.

У дитячий оздоровчий табір «Зміна» завітала Всеукраїнська
церемонія «Свято Олімпійського прапора»

Вже зовсім скоро, 14 липня, в голландському Утрехті запалає Олімпійський вогонь XII літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю-2013.

Сьогодні в дитячий оздоровчий табір «Зміна» завітала Всеукраїнська церемонія «Свято Олімпійського прапора». Сама церемонія відбулася за всіма олімпійськими традиціями – запалення вогню, парад учасників, підняття Олімпійського прапора та звучання гімну. На урочисту церемонію відкриття прибули заслужений майстер спорту України з біатлону, чемпіонка Європи, срібна та бронзова призерка чемпіонатів світу, учасниця трьох Олімпійських ігор Ніна Лемеш, яка оголосила вітання Президента НОК України, Олімпійського чемпіона, Героя України Бубки Сергія Назаровича та заслужений тренер України по боротьбі самбо та дзюдо, майстер спорту СРСР з боротьби дзюдо, суддя міжнародної категорії Петро Павлович Лобас. Вперше кожен із ста двадцяти дітей став не тільки свідком, а й учасником цієї унікальної події. Після урочистого параду відкриття всі діти вийшли на старт легкоатлетичного забігу.

Щоб діти зростали здоровими, рухливими, спритними - від НОК України табору був переданий спортивний інвентар та кожний учасник свята отримав сертифікат учасника.


08.07.2013

За підтримки Чернігівського обласного осередку НОК України
в м. Чернігові визначали переможця Всеукраїнського конкурсу “Козацькі розваги”

Учасники змагалися протягом двох днів: підіймали вісімдесяти кілограмову колоду, двохсоткілограмову колоду перекидали через чотири перекладини, перетягували канат. У перервах між етапами змагань глядачів дивував своєю силою наш прославлений земляк, чотириразовий чемпіон світу, стронгмен Олександр Пеканов. Головною родзинкою його виступу стало піднімання автобусу вагою понад 1750 кілограмів, в якому знаходилося 10 дітей та 3 дорослих.За підсумками двох днів змагань третє місце посіла Полтавська область з результатом 150 балів, на другій сходинці з перевагою лише в один бал - команда Чернігівської області, лідери — луганці, на їх рахунку 174 бали.


08.07.2013

На Чернігівщині стартувало «Свято Олімпійського прапора»

Справжніми оваціями зустріли представників Всеукраїнської церемонії «Свято Олімпійського прапора» діти, що відпочивають в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Дружба» м. Чернігова. Учасниця Олімпійських ігор Ніна Лемеш, майстер спорту Радянського Союзу Петро Лобас привітали керівництво та дітей оздоровчого закладу зі Всеукраїнським спортивним святом. 180 дітей стали свідками справжнього спортивного дійства, де проголошувалося вітання Президента НОК України С.Н.Бубки, діти виступали з показовими виступами, декламувалися вірші на спортивну тематику. Завуч оздоровчого закладу Ніна Миколаївна від імені всього колективу подякувала Національному олімпійському комітету за нагоду долучитися до давньої традиції олімпійського руху – олімпійської естафети та побажала молодіжній збірній України вдалих виступів на ХІІ літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі в голландському Утрехті.


05.07.2013

Сьогодні у 169-му навчальному центрі Сухопутних військ Збройних Сил України, який дислокується в селищі Десна на Чернігівщині, відбувся традиційний пробіг на 2000 метрів в рамках святкування Всеукраїнського Олімпійського дня.

В урочистому шикуванні спортсменів навчального центру взяли участь командування «Десни» та представники обласного осередку Національного Олімпійського комітету України. Зокрема, заслужений майстер спорту з біатлону, чемпіонка Європи, срібна та бронзова призерка чемпіонатів світу Ніна Лемеш, заслужений майстер спорту з важкої атлетики, чемпіонка та рекордсменка Європи, срібна призерка Олімпійських ігор в Пекіні 2008 р. Ольга Коробко і майстер спорту з легкої атлетики, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Козелецької райдержадміністрації Михайло Іллюшин.

Загалом у двохкілометровому пробігу взяло участь близько двох тисяч військовослужбовців 169-го навчального центру: офіцери, контрактники та солдати строкової служби.

- У «Десні» такий захід проводиться вже втретє, - повідомила Ніна Лемеш. - Мені приємно співпрацювати з військовими спортсменами, адже в такий спосіб вони показують приклад іншим, що потрібно вести здоровий спосіб життя. Представники Чернігівського обласного осередку Національного Олімпійського комітету України й надалі проводитимуть подібні заходи, зокрема з військовими також.

На завершення заходу відомі «олімпійці» подарували військовим сувеніри та спортивну атрибутику з символікою НОК України.


04.07.2013

Олімпійський день продовжує крокувати Чернігівщиною. Святкування та змагання на честь свята спорту відбулися на міському стадіоні міста Семенівки. Захід був підтриманий керівництвом ДЮСШ Семенівської районної ради. 51 учасник вийшов на старт олімпійського забігу, наймолодшому учаснику виповнилося тільки 2,5 рочки, а найстаршому - 54 роки.

Перед початком проведення забігів серед учасників заходу була проведена пізнавальна вікторина «Історія розвитку олімпійського руху в Україні».

Організаторами були проведені слідуючі забіги: дистанція 30м –дошкільнята (дівчатка та хлопчики), дистанція 500м - школярі 7-14 років (дівчата і юнаки), дистанція 1000м - школярі 15-17 років (дівчата і юнаки), дистанція 1000м - студентська молодь (дівчата і юнаки), та дистанція 1000м - спортивні аматори та ветерани спорту (жінки і чоловіки).

Всі учасники отримали масу позитивних вражень, переможці та призери були нагороджені сувенірною атрибутикою.


02.07.2013


У міжнародному таборі "Дружба-2013" проведено
змагання "Мама, тато, я - спортивна сім`я"

За участі Чернігівського обласного центру "Спорт для всіх", 28 червня, у День Конституції України, на території молодіжного табору "Дружба-2013" щорічного міжнародного фестивалю "Слов`янське братство" у районі монументу трьох дружніх країн вперше відбулися змагання "Мама, тато, я - спортивна сім`я".

У заході взяли участь сім`ї з України, Росії, Білорусі та навіть Придністров`я. Вони були розподілені на три змішані команди, в кожній з яких були присутні родини з кожної з країн-учасниць.

В результаті проведених естафет всі учасники отримали від організаторів (а цього разу фестиваль організовувала українська делегація) цінні подарунки.

Перемогу у особистому заліку отримала українська сім`я Кривоус з міста Чернігова.

Учасники та глядачі залишилися задоволеними і висловили надію, що подібні змагання відбудуться і у наступному році.


26.06.2013

22 червня 2013 року Всеукраїнський спортивно-масовий захід «Олімпійський день» завітав до Прилуччини. Центральними вулицями міста стартував легкоатлетичний пробіг, в якому приймали участь як професійні атлети (майстер спорту України з біатлону, призер всеукраїнських змагань Владислав Мосціпан), так і атлети, які тільки розпочинають заняття спортом, вихованці спортивних шкіл, навчальних закладів. Не тільки спостерігачами, але і активними учасниками ставали перехожі громадяни, які з великою зацікавленістю фотографували, знімали на мобільні телефони і підключали до пробігу. На фініші учасників чекали юні вихованці дитячих садків, які з кульками та іграшками в руках «визначали» переможців у забігах. На центральній площі міста зустрічали олімпійський забіг бронзовий призер Олімпійських ігор, почесний громадянин міста Валентина Цербе – Несіна, завідувач сектору з питань фізичної культури та спорту міськради С.В. Соколов, головний спеціаліст сектору Р.Б. Мосципан. На урочистій лінійці проголосили вітання Президента НОК України С.Н. Бубки учасникам Олімпійського дня.

Від НОК України кожний учасник отримав сертифікат учасника та сувенірну атрибутику. Переможці були нагороджені медалями та призами.

Всі учасники спортивно – видовищного свята залишилися задоволеними і висловлювали подяку організаторам та побажання щодо нових зустрічей на спортивних доріжках та майданчиках.


21.06.2013

Вітаємо юних атлетів!

На чемпіонаті України з легкої атлетики серед юніорів, що проходив у м. Харкові 14-18 червня 2013 року представники Чернігівщини завоювали дві ліцензії на участь у чемпіонаті Європи серед юніорів, який буде проходити незабаром у Італії.

Загалом 7 атлетів на чолі з представником команди Вятіорцем завоювали сім медалей чемпіонату.

Вихованці Марченка Михайла Степановича Позняков Олексій виборов І місце (біг 400 м.) і ІІ місце (біг 200 м.), Красуцька Анна - ІІ місце (стрибки у довжину та потрійний стрибок ) та Миколенко Марія – ІІ місце (400 м. з/б). Вихованка Філіпова Володимира Вікторовича Закатова Ярослава завоювала бронзу (100 м. з/б). Жіноча естафетна команда в складі Красуцької А., Закатової Я., Миколенко М. і Шульги Є. в програмі 4х100 м. піднялася на третє місце п’єдесталу пошани.

Слід відзначити виступи Шульги Євгенії, вихованки Вятіорця Сергія Єгоровича, яка зайняла 5 місця зразу в двох дисциплінах (100 та 200 м.) та Кравченка Сергія, який також був п’ятим в бігу на 3000 м. з/б.

Не дивлячись на відсутність матеріальної бази для тренувань, юні атлети виступили досить успішно. Позняков О. та Красуцька А. включені в юніорський склад збірної України на чемпіонат Європи.


18.06.2013

З нагоди Олімпійського дня, присвяченого 100-річчю І Російської Олімпіади Чернігівщина на своїй землі вітала Міжнародний фестиваль «Разом під веселкою дружби».

За підтримки обласного осередку НОК України, міського центру ФЗН «Спорт для всіх» Палацом для дітей та юнацтва були проведені захоплюючі спортивні розважальні естафети. Представники трьох братніх народів: України, Росії та Білорусії виявили найспортивнішу команду у змаганнях «Слов’янські розваги». Перемогу святкувала команда «Олімпійські смайлики» Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва, друге місце – у команди клубу «Фенікс» Брянського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості імені Ю.О. Гагаріна, а бронзовими призерами стала команда клубу «Лідер» Гомельського Палацу дитячої та юнацької творчості.

Вітала учасників заходу директор Палацу дітей та юнацтва Мельниченко Ірина Олександрівна. Від Національного олімпійського комітету України сувенірну атрибутику отримали всі учасники фестивалю. Срібна призерка Олімпійських ігор з важкої атлетики Ольга Коробка всім командам вручила набори літератури на олімпійську тематику, про розвиток олімпійського руху, починаючи з Древньої Греції до сьогодення.

Екскурсоводи Центру дитячого та юнацького туризму і екскурсій провели екскурсію містом «Чернігів стародавній». Гості відвідали старовинний Вал, Спасо-Преображенський та Борисо-Глібський собори, піднялися на Болдину гору, де відвідали Свято-Троїцький собор та дзвінницю.


17.06.2013

Розвиток спорту є одним з пріоритетів України

Президент України Віктор Янукович наголошує, що розвиток спорту, підтримка здорового способу життя та будівництво спортивної інфраструктури є одним із пріоритетів державної політики України. Про це зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика під час церемонії відкриття Всеукраїнського Олімпійського дня, яка відбулася 15 червня в Чернігові.

Також Юрій Музика відмітив той факт, що у Спартакіаді державних службовців, що проводиться в рамках Олімпійського дня, беруть участь команди практично всіх районів і міст області та команда обласної державної адміністрації. На його переконання, це є свідченням розуміння важливості такого чинника як фізична підготовленість, здоров’я і фізичний гарт управлінців, людей, що завжди знаходяться в авангарді поступального руху, розвитку територій і окремих галузей.

Юрій Музика привітав учасників спортивного заходу від імені голови облдержадміністрації, голови Чернігівського обласного осередку НОК України Володимира Хоменка та вручив посвідчення Заслуженого тренера України Андрію Литвинцю і Світлані Пилипенко.

Програма Олімпійського дня включала символічний олімпійський забіг, показові виступи з різних видів спорту вихованців спортивних шкіл та вікторина «Знавець олімпійського спорту». У забігу «Олімпійського дня» взяли участь понад 500 дітей та 700 дорослих.


Підготовлено Департаментом інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
за матеріалами обласного осередку НОК України

14.06.2013

Всеукраїнський захід «Олімпійський день», присвячений 100-річчю І Російської Олімпіади стартував в ПНЗ «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» в м. Чернігові. Спортивний клуб «Десна», один із двадцяти одного клубів, що входять до позанавчального закладу, радо відкрив двері справжньому святу спорту. Протягом двох годин відбувалося справжнє олімпійське дійство, в якому приймали участь заслужений майстер спорту з біатлону Ніна Лемеш, керівництво клубу та більше 50 дітей різного віку. Показові виступи, змагання з вільної боротьби серед дітей різного віку, весела ігра «Плутанка» та естафета «Олімпійські кільця» - програма свята була насиченою та веселою. Обласний осередок НОК України нагородив переможців та призерів змагань спортивним інвентарем, а сувеніри від НОК України отримали всі учасники заходу.


14.06.2013

Олімпійський день серед дітей пришкільних оздоровчих таборів

За підтримки обласного осередку НОК України Чернігівським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» були організовані та проведені змагання серед пришкільних оздоровчих таборів міста. Так більше 500 дітей з 36 шкіл міста Чернігова протягом двох тижнів змагалися в цікавих естафетах і виборювали право захищати честь своєї школи в зональних змаганнях, а вже переможці зональних турів зібралися 12 червня, на стадіоні ім. Ю. Гагаріна, де пройшов фінал змагань "Веселі старти".

У фінальних змаганнях участь прийняли вісім команд – переможці чотирьох підгруп. Це загальноосвітні школи міста: № 1- «Веселі хлоп’ята», № 9-«Лідер», № 18-«Ракета», № 19-«Дружба», № 22-«Патріот», № 29-«Легіон», № 35-«Олімпієць», № 36-«Барс», всього 64 учасника.

Команди змагалися у шести естафетах – «Слалом на підлозі», «Посадка картоплі», «Володар кілець», «Біатлон», «Ралі на самокатах», «Стрибки на надувних кулях». В запеклій боротьбі ІІІ місце виборола команда «Легіон» ЗОШ № 29, ІІ місце - команда «Веселі хлоп’ята» ЗОШ № 1, а переможцем стала команда «Лідер» ЗОШ № 9.

Всі команди фіналісти отримали призи від обласного осередку НОК України, які до речі вручала Ніна Лемеш – багаторазова призерка чемпіонатів світу, чемпіонка Європи з біатлону. Всі були задоволені, адже мінлива погода не завадила СВЯТУ!


12.06.2013

В рамках обласних заходів «Олімпійського дня» Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з обласною організацією фізкультурно-спортивного товариства «Колос» 30 травня п.р. в м.Бобровиця на спортивній базі національного підрозділу національного університету біоресурсів і природокористування України (НП НУБіП) „Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім.О.Майнової“ провели змагання з міні-футболу, якими завершилися обласні спортивні ігри серед студентів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації АПК і споживспілки Чернігівщини, програма яких складала з 10 видів спорту: лижні гонки, волейбол (юнаки, дівчата), гирьовий спорт, настільний теніс, легка атлетика, легкоатлетичний крос, баскетбол (юнаки), вільна боротьба та міні-футбол).

Результати змагань з міні-футболу наступні:

1-е місце - Козелецький технікум ветеринарної медицини Білоцерківського національного аграрного університету, команда на фото, (керівник фізвиховання Віхор Іван Васильович);

II-е місце - Прилуцький агротехнічний коледж (керівник фізвиховання Пашук Петро Олександрович);

III-е місце - Остерський будівельний технікум та дизайну (керівник фізвиховання Карпенко Володимир Вікторович);

IV-е місце - Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім.О.Майнової;

V-е місце - Борзнянський державний сільськогосподарський технікум;

VI-е місце - Чернігівський кооперативний технікум Чернігівської облспоживспілки;

VII-е місце - Сосницький сільськогосподарський технікум бухгалтерського обліку.

Переможці і призери змагань з міні-футболу (команди і учасники) були нагороджені грамотами і медалями.

Місця у загальнокомандному заліку обласних спортивних ігор серед студентів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації АПК і споживспілки Чернігівщини, присвячених XXII зимовим олімпійським іграм в м.Сочі (Росія) у 2014 році, наступні:

1-е місце - Чернігівський кооперативний технікум Чернігівської облспоживспілки (керівник фізвиховання Овчаренко Ігор Миколайович) - 15 очок;

II-е місце - Прилуцький агротехнічний коледж (керівник фізвиховання Пашук Петро Олександрович) - 15 очок (за додатковими показниками);

III-е місце - Сосницький сільськогосподарський технікум бухгалтерського обліку (керівник фізвиховання Смаглюк Геннадій Аанатолійович) - 24 очка;

IV-е місце - Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім.О.Майнової (керівник фізвиховання Птуха Василь Петрович) - 34 очок;

V-е місце - Козелецький технікум ветеринарної медицини Білоцерківського національного аграрного університету (керівник фізвиховання Віхор Іван Васильович) - 39 очок;

VI-е місце - Остерський будівельний технікум та дизайну (керівник фізвиховання Карпенко Володимир Вікторович) - 46 очок;

VII-е місце - Борзнянський державний сільськогосподарський технікум (керівник фізвиховання Антоненко Іван Іванович) - 47 очок.

31 травня 2013 року на засіданні президії обласної ради Чернігівської обласної організації була прийнята постанова „Про підсумки проведення обласних спортивних ігор серед студентів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації АПК і споживспілки Чернігівщини, присвячених XXII зимовим олімпійським іграм в м.Сочі (Росія) у 2014 році“, якою було відзначено переможця та призерів у комплексному заліку Ігор дипломами і кубками Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації і обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК України.


12.06.2013

В рамках обласних заходів «Олімпійського дня» Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації та обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Колос» на Козелецькому селищному стадіоні «Колос» провели фінальні змагання з футболу серед команд-переможниць зональних змагань - Ічнянської, Козелецької та Ріпкинської районних організацій товариства «Колос» у залік XX-х обласних сільських спортивних ігор Чернігівщини 2013 серед команд районних організацій товариства «Колос», присвячених XXII зимовим Олімпійським іграм в м.Сочі (Росія) та 70-й річниці визволення Чернігівщини від німецько-фашистських загарбників.

Змагання проводились за коловою системою (кожен з кожним).

Результати фінальних змагань наступні:

Ічня - Козелець 0:0, Козелець - Ріпки 0:0, Ріпки - Ічня 1:0.

I-е місце - Ріпкинська районна організація товариства «Колос» - 4 очка, (склад команди: Олександр Костенко, Руслан Кісиль, Сергій Примаченко, Артем Плаксін, Сергій Какадбор, Євген Тихомир, Роман Мороз, Віктор Адруженко, Іван Тимошенко, Олександр Железняк, Максим Каюк, Юрій Адруженко, Євген Заровний, Микола Гончар, Кравченко Вадим);

II-е місце - Козелецька районна організація товариства «Колос» - 2 очка;

III-е місце - Ічнянська районна організація товариства «Колос» - 1 очко, (склад команди: Артем Смілик, Володимир Обітоцький, Юрій Обітоцький, Дмитро Гужва, Максим Дьомін, Олексій Гармаш, Андрій Цвірко, Віктор Іваньков, Олег Соловян, Владислав Згонник, Юрій Климчук, Сергій Іванюк, Володимир Яговенко, Сергій Радченко, Дмитро Семенченко);

Згідно Положенню про проведення змагань з футболу команда-переможниця та призери змагань були нагороджені дипломами, гравці грамотами і медалями.

Щорська районна організація ВФСТ «Колос» не з’явилась на змагання у зв’язку з відсутністю коштів.

Це був останній вид спорту програми XX-х обласних сільських спортивних ігор Чернігівщини 2013 (лижні гонки, гирьовий спорт, волейбол, настільний теніс, перетягування канату і футбол), який визначив переможця у комплексному заліку кращу районну організацію товариства «Колос» - Козелецька районна організація товариства «Колос». Останні місця зайняли - 19 місце Семенівська 15,5 очок та 18 місце Коропська районні організації товариства «Колос» - 19,5 очка. Не прийняли участь у жодному виді спорту Ігор сільські спортсмени Новгород-Сіверського району.

Підведення підсумків та поглиблений аналіз проведення спортивних змагань програми XX-х обласних сільських спортивних ігор Чернігівщини 2013 відбудеться на черговому засіданні Президії обласної ради Чернігівської обласної організації «Колос» АПК України.

Початок наступного комплексного заходу обласна організація товариства «Колос» проведе у липні п.р. - обласні спортивні змагання на „Краще спортивне село Чернігівщини 2013“ серед сільських/селищних територіальних громад. У змаганнях будуть приймати участь кращі сільські/селищні територіальні громади районів області. У програмі цих змагань сім видів спорту (волейбол (змішаний склад) або міні-футбол (чол.), перетягування канату (чол.) - командні змагання, з гирьового спорту (чол., жін.), шашок (чол., жін.), легкоатлетичного кросу (чол., жін.) та настільного тенісу (чол., жін.) - особисті змагання).

Краще спортивне село Чернігівщини 2013 у вересні п.р. буде приймати участь у супер-фінальних Всеукраїнських сільських спортивних змаганнях на «Краще спортивне село України 2013».



22.05.2013

Вітаємо Марину Росаду - переможницю заочного Олімпійського
уроку в газеті «Сільські вісті»

Фінішував другий сезон заочного Олімпійського уроку, який разом із журналістами «Сільських вістей» організували Національний олімпійський комітет, фізкультурно-спортивні товариства «Колос» і «Спартак», Олімпійська академія та Федерація біатлону України.

З вересня 2012 року по травень 2013 року відбулося вісім етапів, в якому взяли участь кілька тисяч юних читачів «Сільських вістей» майже з усіх регіонів нашої держави. А це не лише села, селища, районні центри, а навіть і великі промислові міста України. Під час кожного етапу визначалися переможці і призери заочного Олімпійського уроку в газеті «Сільські вісті».

Експертна комісія, до якої увійшли представники НОК України, спорттовариств «Колос» і «Спартак», Олімпійської академії, Федерації біатлону України та редакції газети «Сільські вісті», за підсумками другого сезону назвала п'ятірку найкращих олімпіоніків заочного Олімпійського уроку. Це — Марина Росада (с. Дігтярі Срібнянського району Чернігівської області), Денис Мельник та Євген Матейчук (с. Росошани Кельменецького району Чернівецької області), Іван Гайдаржи (с. Ряснопіль Березівського району Одеської області), Катерина Клюшник (м. Конотоп Сумської області).

Підбиваючи підсумки другого сезону нашого олімпійського конкурсу, варто зазначити, що залишилося ще чимало запитань. Тому на прохання юних читачів «Сільських вістей» і за підтримки Національного олімпійського комітету «Сільські вісті» планують у вересні дати старт сезону-2013-2014 заочного Олімпійського уроку. Тож, юні друзі, читайте, поповнюйте свої знання і приєднуйтеся до великої Олімпійської родини України та світу!

На цьогорічних переможців заочного Олімпійського уроку чекає цікава та насичена програма перебування в нашій столиці. Під час якого вони ознайомляться з історичними пам'ятками стародавнього Києва, відвідають Національний спортивний комплекс «Олімпійський» та Олімпійський дім на Подолі, візьмуть участь у святкуванні «Олімпійського дня» на Хрещатику та Майдані Незалежності.

Крім того, наших юних гостей чекають різноманітні подарунки та сувеніри від Національного олімпійського комітету, спорттовариства «Колос» і журналістів «Сільських вістей».



18.05.2013

Вітаємо чемпіонів!!!

В Олімпійському домі президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, заступник Міністра молоді та спорту України Вадим Сисюк і голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Євген Баженков зустрілися з чемпіонами та призерами ХІ зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю, який приймав румунський Брашов.

На найпрестижніших юнацьких змаганнях континенту, що проводять раз у два роки, Україна з повним комплектом нагород посіла 10-е місце серед 45-ти країн-учасниць – це найкращий виступ наших юних олімпійців на зимових Фестивалях за роки Незалежності.

Чемпіонами у змішаній естафеті з біатлону стали зразу три представники Чернігівщини: Анастасія Ничипоренко, Антон Мигда та Максим Івко і тернопільчанка Анастасія Меркушина. Срібну нагороду до синьо-жовтої скарбнички поклав фігурист Ярослав Паніот. Бронзовою призеркою в спринтерській гонці стала біатлоністка Анастасія Меркушина.



18.05.2013

Чернігівський обласний осередок взяв участь у проведенні та організації ІІІ обласної літньої Спартакіади депутатів обласної, районних, сільських та селищних рад, присвяченої «70-річчю визволення Чернігівщини від німецько-фашистських загарбників», яка була організована та проведена на базі ДП "ОНСЦ "Чернігів" 17 травня 2013 року.

Захід проводився обласною радою, відділом з питань фізичної культури та спорту Чернігівської облдержадміністрації, обласною організацією ФСТ «Спартак». Учасників, гостей, суддів та вболівальників привітав голова обласної ради Мельник Анатолій Іванович. Більше 300 депутатів взяли участь у змаганнях.

Протягом дня в рамках Спартакіади були проведені змагання з міні-футболу, волейболу, шахів та шашок і настільного тенісу.

У Спартакіаді взяли участь 23 команди. Загальну перемогу здобула команда Ріпкінської районної ради. Друге місце виборола команда Срібнянської районної ради, а третє – Борзнянської міської ради.



13.05.2013

Яскравою подією в спортивному житті Чернігівщини став спортивно-масовий захід «Малі Олімпійські ігри», які були організовані та проведені ПНЗакладом «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» спільно з обласним осередком НОК України в м. Чернігові на базі ЗОШ № 30. Звичною справою для відвідувачів та педагогічного колективу Центру є проведення спортивних годин у групах за інтересами та класних фізкультхвилинок. Але справжнє дійство на олімпійську тематику, де потрібно показати всі свої індивідуальні спортивні здібності, а ще пліч-о-пліч командою долати перешкоди організовано вперше.

Розпочалися Ігри запаленням олімпійського вогню та внесенням прапора Національного олімпійського комітету України, а з привітальним словом до учасників заходу звернулася чемпіонка Європи, срібна та бронзова призерка чемпіонатів світу з біатлону Ніна Лемеш. Гостя передала вітання та спортивний інвентар від Національного олімпійського комітету України.

Під звуки маршу та оплески учасники заходу проводжали учасників Малих Олімпійських ігор на стадіон, де для них були організовані змагання для дівчат:піднімання стегна за 30 сек., вправа на гнучкість, «лабіринт», «повітряна куля» і стрибки зі скакалкою за 30 сек. та змагання для хлопців: вис на перекладині, удар по воротах на точність, «снайпер», стрибки зі скакалкою за 30 сек., стрибки в довжину.

Вісім команд із 21 клубу боролися за звання чемпіонів у естафетах. Перемогла команда «Олімпієць», але подарунки від обласного осередку НОК України отримали всі учасники заходу.

Безперечно, такі заходи в яких приймає участь більше 100 дітей сприяють досягненню поставленої мети - залученню підростаючої зміни до фізичного гарту.Саме за таким комплексним підходом до фізичного виховання майбутнє.



13.05.2013

Вперше в Чернігові на річці Стрижень відбувся фестиваль з веслування серед учнів загально-освітніх шкіл, ДЮСШ міста. Виявили бажання спробувати свою майстерність юні спортсмени з Києва, а також місцеві педагоги а також депутати різних рівнів.

На старт вийшло більше 600 учнів. Вони розіграли 9 комплектів медалей. Подібного заходу в Україні ще не було.

Учасників тепло привітали секретар міської ради Олег Шеремет, народний депутат України Сергій Аверченко, начальник міського управління освіти Володимир Купріяненко, відповідальний секретар обласного осередку НОК України Микола Лазаренко та почесний гість фестивалю Інна Осипенко –Радомська. Вона від імені НОК України вручила юним спортсменам спортивний інвентар.

В особистому заліку в різних вікових групах перемогли байдарочники: Роман Закружний, Олександр Полончак, Дмитро Трижний з Чернігова, на каное – Дмитро Косякін, Дарина Польгуй, Дмитро Примаков, Антоніна Скрипка з Чернігова та гості з Києва – Володимир Смирнов, Євгенія Кондратюк.

Найбільш видовищно пройшли змагання на човнах «Дракон». Найкращий результат показав екіпаж ЗОШ № 4. У призерах команди шкіл № 32 і №29.

Вчителі шкіл міста сформували 3 команди для змагання на човнах Дракон проти команди складеної з депутатів різних рівнів. У гострій боротьбі приз виграла команда педагогів ЗОШ № 21.

Взявши участь у фестивалі Олімпійська чемпіонка, триразова призерка Олімпійських ігор з греблі Інна Осипенко – Радомська відвідала обласну КДЮСШ, де зустрілася з наймолодшими гімнастками школи та ДЮСШ № 1 міського відділу освіти, де відвідала заняття групи з шахів. Поспілкувалася з юними спортсменами, дізналася про їхні спортивні здобутки, планами на майбутнє, розповіла про свій спортивний шлях, як готується зараз до Ігор Олімпіади в Ріо-де-Женейро. На згадку про зустрічі сфотографувалася зі спортсменами, роздала їм свої автографи та вручила спортивний інвентар і книги на олімпійську тематику від НОК України.


Віктор Береговий (спортивний журналіст)

26.04.2013

Чернігівський промислово-економічний колледж Київського національного університету технологій та дизайну підводить підсумки фізкультурно – спортивної роботи за навчальний рік. Студенти коледжу приймали активну участь в усіх фізкультурно-масових заходах, що проходили серед вищих навчальних закладів Ι рівня акредитації. За підсумками – навчальний заклад посідає друге загально - командне місце і це високий результат. Для того, щоб ще більше залучати студентів до занять фізичною культурою кафедра спорту закладу за підтримки обласного осередку НОК України організувала зустріч із відомою біатлоністкою, чемпіонкою Європи, учасницею трьох Олімпійських ігор Ніною Лемеш. Уславлена спортсменка поспілкувалася з майбутніми економістами, бухгалтерами, машинобудівниками, розповіла про свої спортивні досягнення, відповіла на масу запитань. Відома спортсменка подарували коледжу літературу на олімпійську тематику та спортивний інвентар, відзначила провідних спортсменів коледжу – сувенірами від НОК України. По - домашньому теплою та пізнавальною вийшла зустріч, після закінчення якої ще довго студенти брали автографи, фотографувалися із почесною гостею.


23.04.2013

Всеукраїнський спортивно-масовий захід серед дітей та юнацтва «Олімпійське
лелеченя», ініціатором і засновником якого є Національний олімпійський комітет
України, прийшов до фінального завершення на Чернігівщині

20 квітня 2013 року ЗОШ № 34 м. Чернігова радо відкрила свої двері для 21 команди – переможців районних і міських етапів заходу. За підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», обласного управління з питань фізичного виховання та спорту Міністерства освіти, науки та молоді справжнє свято для дітей організував обласний осередок НОК України. На святковому відкритті заходу учасників привітали директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації О.С. Сердюк, відповідальний секретар обласного осередку НОК України М. Г. Лазаренко та перша медалістка олімпійських ігор з часів незалежної України Валентина Цербе - Несіна. Заслужений майстер спорту України, призерка міжнародних змагань з біатлону Валентина Цербе урочисто внесла факел символічного олімпійського вогню, а призери міжнародних змагань з біатлону цього року Алла Гиленко, Артем Тищенко та брати Роман і Артем Прима внесли прапор НОК України.

Під час вітального слова Сердюк О.С. наголосила, що ці змагання є одним із кроків реалізації нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє країни» щодо забезпечення всебічного розвитку кожної дитини.

Змагання проходили одночасно в двох святково прибраних залах школи: в актовому залі – учасники змагалися в конкурсі «Презентація команд», в спортивному – в конкурсі «Комбінована естафета» і вікторині «Знавець олімпійського спорту» та грі «Боулінг». У цікавій та по-справжньому спортивній боротьбі перемогу виборола команда Дігтярівської ЗОШ Срібнянського району, яка і буде представляти область на Всеукраїнському етапі спортивного заходу. Срібні нагороди здобула команда Варвинської гімназії, а бронзові – команда Бахмацької ЗОШ № 5. Переможці в окремих видах змагальної програми отримали дипломи та набори літератури на спортивну тематику. А найшвидшими в «Комбінованій естафеті» стала команда Дігтярівської школи Срібнянського району, найкраще презентували свою команду представники Чернігівського району (Михайло – Коцюбинська гімназія), найерудованішими виявилися знову представники Срібнянщини і перемогу у грі виборола команда ЗОШ №34 м. Чернігова. Всі учасники заходу були нагороджені атрибутикою НОК України, сертифікатами від МакДональдс, солодощами від ПАТ Чернігівська кондитерська фабрика «Стріла», яка спеціально до даного заходу виготовила цукерки з назвою «Олімпійське лелеченя». Спеціальними призами обласного осередку були відзначені наймолодші учасники змагань. Загалом в заході прийняло участь більше 350 дітей та дорослих, які висловлювали побажання наступного року знову зустрітися на заході «Олімпійське лелеченя».

ЗВЕДЕНИЙ ПРОТОКОЛ ЗМАГАНЬ
Всеукраїнського спортивно – масового заходу «Олімпійське лелеченя» в Чернігівській області


12.04.2013

Районний етап Всеукраїнського фестивалю
"Мамо, тато, я – спортивна сім'я з нагоди Міжнародного дня сім'ї

З метою зміцнення родинних зв’язків та укріплення сімейних традицій, залучення родини до систематичних занять фізичною культурою в спортивному залі Ріпкинської ЗОШ № 2 пройшов районний конкурс "Мамо, тато, я – спортивна сім'я". В конкурсі брало участь 8 сімей району, одна з яких багатодітна.

На відкритті змагань були присутні заступник голови районної державної адміністрації Булда А.М., заступник голови районної ради Лемешко Ю.І., завідувач сектору у справах сім'ї, молоді та спорту районної державної адміністрації Транківський П.М.

До програми змагань входило 11 конкурсів, які пройшли в цікавій та напруженій боротьбі.

Перемогу здобула сім'я Хорт, срібний призером стала сім'я – Гладких, бронза - у сім'ї Костенок.

Переможці, призери та всі учасники змагань отримали подарунки.

На конкурсі також була представлена виставка малюнків, на тему: "Мамо, тато, я – спортивна сім'я".

Переможець змагань сім'я Хорт буде представляти район на обласних змаганнях, які відбудуться 13 квітня в м. Чернігів.


10.04.2013

Справжнє свято спорту пройшло в ЗОШ № 29 міста Чернігова за сприянням обласного осередку НОК України.

Більше 100 дітей прийшли на зустріч з відомими олімпійцями Чернігівщини. Найкращим та найнесподіванішим сюрпризом для відомих олімпійців стала презентація гостей, яку підготували самі школярі, опрацювавши масу літератури на олімпійську тематику. Срібна призерка Олімпійських ігор в Пекіні Ольга Коробка, бронзова призерка Олімпійських ігор Наталія Давидова, учасниця Олімпійських ігор Ніна Лемеш та майстер спорту міжнародного класу з лижних гонок Марина Лісогор разом зі своїм чоловіком –тренером Владиславом Миколайовичем, які є випускниками школи поспілкувалися з найкращими спортсменами школи, розповіли про свої спортивні досягнення, відповіли на масу запитань. Відомі спортсменки подарували шкільному музею (в якому є стенд олімпійської слави Чернігівщини) та в кабінет фізичного виховання літературу на олімпійську тематику, найкращі спортсмени школи отримали сувеніри від НОК України. По - домашньому теплою та пізнавальною вийшла зустріч, після закінчення якої ще довго школярі брали автографи, фотографувалися із почесними гостями.


03.04.2013

Козелецький район визначив переможця районного туру
«Олімпійського лелеченяти»

В селищі Десна, що в Козелецькому районі, в спортивному комплексі навчального центру районним осередком НОК України був організований та проведений ІІ етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя». Даний захід проводився з метою подальшого налагодження гарних, добрих відносин між регіонами (сел.Десна, Козелець та м.Остер) району, патріотичному вихованню молоді, відбору кращої команди району для участі в обласному заході.

Захід пройшов в теплій, дружній атмосфері. В спортивній, освітній та культурній частинах змагань прийняло участь 7 команд із 4-х –загальноосвітніх шкіл та 3-х гімназій. Переможцем стала команда Деснянської гімназії. На другому місті команда Козелецької загальноосвітньої школа І-ІІІ ст. №3, третє місце – команда Козелецької загальноосвітньої школи №2.


02.04.2013

Менщиною стартував спортивно-масовий захід «Олімпійське лелеченя»

28 березня на базі Менської районної гімназії сектором у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з відділом освіти райдержадміністрації проведено районний етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед учнів 5-6 класів «Олімпійське лелеченя».

Участь у змаганнях взяли команди чотирьох загальноосвітніх навчальних закладів: Менської районної гімназії, Менської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Шевченка, Макошинської ЗОШ І-ІІІ ст. та Березнянської ЗОШ І-ІІІ ст. В напруженій та цікавій боротьбі перемогу здобула команда учнів Менської районної гімназії.

Всі команди були нагороджені дипломами Чернігівського обласного осередку Національного олімпійського комітету України та призами НОК України. Усі учасники заходу отримали солодкі подарунки та масу позитивних емоцій від змагань і цікавого спілкування. Вітав та нагороджував учасників спортивно-масового заходу завідуючий сектором у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Віктор Ємець.



01.04.2013

Вітаємо олімпійську надію України!!!

У суботу 30 березня у Жовтневому палаці столиці зібрався спортивний цвіт української нації, щоб всьоме в рамках урочистої церемонії «Герої спортивного року» вшанувати видатні досягнення вітчизняних олімпійців.

«Сьогодні ми зібралися, щоб пригадати найяскравіші спортивні миті минулого року і вшанувати наших лауреатів – Героїв спортивного року! Ми пишаємося вами, дорогі наші олімпійці, і сьогоднішнє свято – на вашу честь», - привітав всіх присутніх президент НОК України Сергій Бубка. Свої вітання учасникам церемонії надіслали і перші особи держави – Президент Віктор Янукович та Прем'єр-міністр Микола Азаров. Міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін також відзначив високі досягнення наших олімпійців і їхній добрий приклад для наслідування.

Захід, організований Національним олімпійським комітетом і Міністерством молоді та спорту. Нагороди переможцям вручали члени Міжнародного олімпійського комітету Ун Чан та Ю Зайкін, олімпійські чемпіони Ірина Мерлені, Наталія Добринська та Олександр Волков, Віктор й Олена Пінчуки – засновники однойменного благодійного фонду, а також інші почесні гості церемонії.

Надзвичайно приємно,що в номінації Олімпійська надія України перемогла жіноча збірна України з біатлону (чемпіонки світу в естафетній гонці 3х6 км (юнацький). Серед дівчат Анастасії МЕРКУШИНОЇ, Юлії ЖУРАВОК і наша землячка Юлія БРИГИНЕЦЬ !!!

Переможці Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року-2012»

Найкращим спортсменом року став Василь ЛОМАЧЕНКО (Олімпійський чемпіон з боксу (60 кг).Найкращою спортсменкою року - Яна ШЕМЯКІНА (Олімпійська чемпіонка з фехтування на шпагах).

Найкращий тренер року - Володимир МОРОЗОВ (старший тренер збірної України з академічного веслування, тренер жіночої четвірки парної – Олімпійських чемпіонок).

Сенсація року - Олексій ТОРОХТІЙ (Олімпійський чемпіон з важкої атлетики (105 кг).

Найкраща команда року (збірна) – жіноча четвірка парна з академічного веслування (олімпійські чемпіонки Яна ДЕМЕНЬЄВА, Анастасія КОЖЕНКОВА, Наталія ДОВГОДЬКО, Катерина ТАРАСЕНКО).

Найкращий спортивний організатор року - Володимир ПРОДИВУС (президент Федерації боксу України (за створення сприятливих умов для підготовки та успішного виступу національної збірної України з боксу на Олімпійських іграх – 5 олімпійських нагород).

Сильні духом (паралімпійські види спорту) - Наталія ПРОЛОГАЄВА(3-разова чемпіонка, срібна призерка Паралімпійських ігор в Лондоні з плавання серед спортсменок з ураженням опорно-рухового апарату, рекордсменка світу, Європи та Паралімпійських ігор, стала найкращою спортсменкою української збірної за підсумками виступів на Паралімпійських іграх та найкращою серед жінок).

Разом із олімпійцями (неолімпійські види спорту) - Ганна УШЕНІНА(чемпіонка світу з шахів).

За волю до перемоги - Юрій ЧЕБАН (веслування на каное, бронзовий призер Ігор XXIX Олімпіади 2008 року в Пекіні; Чемпіон Ігор XXX Олімпіади 2012 року в Лондоні; призер чемпіонатів світу).

Спортивна слава України - Ольга БРИЗГІНА та Григорій КРІСС

Народний вибір - Олександр УСИК



25.03.2013

Чернігівська обласна олімпійська Академія на чолі з Носком Миколою Олексійовичем провела вшанування чемпіонів та призерів міжнародних змагань, студентів ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка. В урочистому заході взяли участь відповідальний секретар обласного осередку НОК України М.Г.Лазаренко та стипендіат НОК України Ніна Лемеш, яка була в складі делегації на ХІ юнацькому зимовому олімпійському фестивалі.

Серед вшанованих: чемпіон Європи з біатлону Сергій Семенов, призери чемпіонату Європи з біатлону Ірина Варвинець, Алла Гиленко, Артем Тищенко, переможці Європейського юнацького зимового олімпійського фестивалю з біатлону Анастасія Ничипоренко, Максим Івко та Антон Мигда, призерка чемпіонату світу серед дівчат з біатлону Юлія Бригинець та заслужений тренер України зі стрільби Ігор Борисович Чередінов.

У своєму вітанні Носко М.О. сказав: «Завдяки успішним виступам студентів ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка займає третє місце в Україні серед педагогічних університетів. Провідні спортсмени-студенти - є гордістю навчального закладу».

Наказом ректора ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка Носка М.О. медалісти отримають грошові винагороди. Від обласного осередку НОК України медалісти отримали пам’ятні подарунки, подяки та квіти.



22.03.2013

Чернігівським обласним осередком НОК України спільно з районним осередком 21 березня 2013 року на базі Михайло-Коцюбинської гімназії було організовано та проведено другий етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя».

Учасників змагань привітали начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Олександр Володимирович Чаус, заслужений майстер спорту з біатлону Ніна Лемеш, заступник директора з виховної роботи Михайло-Коцюбинської гімназії Микола Миколайович Шпак. На спортивному святі була присутня Шпак Лідія Павлівна, яка більше 40 років пропрацювала в гімназії вчителем фізичного виховання і на кожному шкільному святі є почесною гостею.

В змаганнях прийняли участь чотири команди – команда Михайло-Коцюбинської гімназії «Невгамонні», команда Гончарівської гімназії «Веселі лелеченята», команда Раїшенської ЗОШ I-III ст. «Прометей» та команда Михайло-Коцюбинської гімназії 2 «Швидкобіг».

Учасники заходу змагалися в презентації команд, комбінованій естафеті, вікторин та рухливій грі. Для суддів було дуже важко визначити переможця у презентації команд, красиві та змістовні емблеми, чітке виконання девізу кожною командою вимусило суддів поставити всім командам однакову кількість балів. У комбінованій естафеті впевнену перемогу виборола команда «Невгамовні». У вікторині «Знавець олімпійського спорту» команда – хазяйка змагань своєю перемогою ще раз підтвердила свій намір вибороти путівки на обласний тур Заходу. І якщо переможець районного туру змагань уже вимальовувався в фінішних протоколах, то за друге, третє та четверте місця вирувала запекла боротьба між командами. І тільки гра «Артбол» визначила срібних та бронзових призерів.

Перше місце у змаганнях зайняла команда «Невгамонні», яка і буде брати участь в обласному етапі. На другому місці – команда «Прометей », на третьому – «Веселі лелеченята», на четвертому – «Швидкобіг».

Захід видався дуже цікавим і видовищним. Зібралося дуже багато вболівальників, які гаряче підтримували учасників змагань. Змагання виявились цікавими та захоплюючими для дітей, всі учасники змагань отримати пам’ятні подарунки та нагороди від обласного осередку НОК України.



04.03.2013

З 20 по 25 лютого у м.Чернігів було проведено чемпіонат України зі спортивного орієнтування на лижах. На Чернігівщині такий чемпіонат було проведено вперше. У змаганнях приймали участь понад 150 спортсменів з 10 регіонів України та м.Києва. Це були представники як традиційно зимових областей Сумської, Львівської, Івано-Франківської , так і областей які не часто приймають участь у лижних змаганнях – Черкаської, Вінницької та Чернівецької.

Було проведено три змагальних дні: скіоатлон, середня дистанція та спринтерські естафети.

У перший змагальний день перемогу в елітній групі серед чоловіків в дуже напруженій боротьбі виборов Сидоренко Василь, а його сестра Анастасія Сидоренко здобула перемогу у жіночій групі. Дуже не легкою була ця перемога для наших ще зовсім юних спортсменів, адже їм лише 17 та 16 років відповідно, а змагалися вони в найсильнішій групі з дорослими спортсменами. Незважаючи на свій юний вік представники Бахмацької ДЮСШ вже є кандидатами у майстри спорту України та входять до складу збірної команди України! Ще один представник нашої області та Бахмацької ДЮСШ Гайдай Олександр мав штрафні хвилини на дистанції за неправильну відмітку на колах і не зміг в перший день боротися за призові місця, але вже наступного дня, на середній дистанції втрутився до боротьби за медалі і виборов ІІІ сходинку п`єдесталу, пропустивши вперед лише досвічених Стрижака Артема з м.Києва, та Пажуха Ярослава зі Львова.

А от найцікавішим та найдраматичнішим видався останній день змагань – день естафет! Організаторами було підготовано дистанції таким чином, що до останнього контрольного пункту було не зрозуміло хто всеж таки стане переможцем? Так на протязі гонки лідерами були команда Івано-Франківської області, потім Львівської та Харківської і лише після останнього відрізку дистанції глядачі побачили, що переможцями стала команда м. Києва, другими Харків`яни, а третю позицію змогли здобути представники нашої рідної Чернігівської області Сидоренко Василь та Гайдай Олександр.

У групі юніорок було менше драматизму, але це не применшує досягнення команди наших юніорок Петровської Марини та Вильневецької Анастасії, які посіли третю позицію (Марина вихованка ОДЮСШ «Колос», Анастасія - центру ТОВРДМ). А в групі дівчат друге місце зайняли Сушко Світлана та Ладись Ярина – обидві вихованки обласної ДЮСШ «Колос».

Також хотілося би відзначити наших славних «майстрів-ветеранів» та наставників команди, які теж приймали участь у змаганнях і виборювали високі місця на подіумі, це Аксюта Микола, Балджиєв Руслан та Зубок Марина.

Як же не відзначити тренерів які вкладали всю свою душу для досягнення таких високих результатів своїх вихованців, це:

- тренер-викладач Бахмацької ДЮСШ Микола Дмитрович Журавель;

- керівники гуртків Чернігівського міського центру ТОВРДМ Геннадій Григорович Купрієнко та Шемендюк Яна Григорівна;

- тренер-викладач обласної ДЮСШ «Колос» Арсен Миколайович Журавель;

- керівник гуртка велотуризму обласного центру ДЮТЕ Балджиєв Руслан Сімеонович; Саме вихованці цих наставників представляли команду нашої області на цих змаганнях.

Гості з інших областей високо оцінили рівень проведення чемпіонату, оперативність визначення результатів, адже одразу після зчитування електронних чипів, результат учасника висвічувався на екрані, а вже через годину- півтори результати були опубліковані в мережі інтернет, що далеко не завжди роблять організатори змагань рівня чемпіонату України! Зі слів деяких представників команд на такому високому організаційному та технічному рівні зимові чемпіонати в Україні ще не проводилися.

Гості відзначили гарне місце проведення змагань, гостинність господарів - базу СДЮШОР з лижного спорту. Не підвела й погода, кожного змагального дня був вранішній морозець, а вдень світило сонце, зігріваючи глядачів на аренах змагань.

Приємно, що до проведення змагань долучилися небайдужі люди – спонсори, це магазин Адреналін з міста Чернігова та компанія «Восток» з м. Суми , які виділили чималий набір призів для переможців та призерів! А ще до нагородження приєднався голова обласного осередку Федерації лижного спорту України Горовенко Михайло Михайлович, який вручив командам-переможницям по великій банці натурального меду з власної пасіки!

Нагородження проводили : начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Чернігівської ОДА, відповідальний секретар обласного осередку НОК України, заслужений працівник фізичної культури України Микола Григорович Лазаренко, головний суддя змагань – суддя міжнародної категорії Кір`янов Віктор Геннадієвич, представник Державної служби молоді та спорту України Петров Віталій Жоржевич та Горовенко Михайло Михайлович.

Хотілося б висловити слова вдячності усім хто приймав участь у підготовці та проведенні цього чемпіонату, суддівському корпусу, господарям арен змагань та спонсорам! Без цієї підтримки було би неможливе проведення змагань на такому достатньо високому рівні!


Старший тренер з резерву зимових
видів спорту по Чернігівській області
Журавель А.М.

04.03.2013

Насиченими на спортивні події видалися останні зимові дні цього року

Звичайно особливу увагу привертали саме зимові види спорту, адже в цей період проводилися кілька великих змагань таких як чемпіонат Європи з біатлону в м.Банско (Болгарія), Європейський юнацький олімпійський фестиваль у м.Брашов(Румунія), чемпіонат України зі спортивного орієнтування на лижах та відкритий чемпіонат Чернігівської області з лижних гонок в м. Чернігові, а також міжгалузеві лижні змагання області та міста Чернігова.

На Європейському юнацькому олімпійському фестивалі представництво нашої області було найширше представлено у зимовому спорті №1 – біатлоні, саме в цьому виді збірна команда України добилася найвищих досягнень! Так команда України у змішаній естафеті(до речі троє з чотирьох учасників естафети Івко Максим, Мігда Антон, Ничипоренко Анастасія були представниками Чернігівщини) в драматичній боротьбі змогли «вирвати» перемогу з мінімальною перевагою над дуже сильними переслідувачами – командами Німеччини та Австрії.

У цей самий період проводився чемпіонат Європи з біатлону в Болгарському місті Банско. Представництво Чернігівщини на цих змаганнях було ще більш представницьким: у юніорській групі кращими серед Українських спортсменів були Ткаленко Руслан та Артем Тищенко, а в групі юніорок Ірина Варвинець – вихованці Зоца Миколи Миколайовича, вони займали місця у десятці кращих на особистих гонках. А зібравши всі свої сили, та прийнявши в команду замість Ірини Варвинець, яка виступала у складі жіночої естафети, Аллу Гиленко, видали чудовий результат в змішаній естафеті – ІІІ місце !!! поступившись лише командам Франції та Росії.

А Ірина Варвинець, у складі жіночої естафетної команди, змогла витягнути нашу команду з прірви після трьох штрафних кіл Яни Бондар на другому етапі і передала естафету Марії Панфіловій четвертою, а та в свою чергу змогла вибороти місце на подіумі!

Не менш цікавими були гонки у чоловіків – Сергій Семенов, з першої гонки показав, що Український чоловічий біатлон нічим не відстає від жіночого і завоював золоту нагороду в індивідуальній гонці! Можливо Сергію допомогла підтримка батька – відомого тренера Олександра Володимировича Семенова, який весь сезон працював, окремо від Сергія, з так званою командою «Б». Після індивідуальної гонки мали проводити спринтерську гонку, але через примхи погоди, коли вже половина учасників дісталася фінішу, насувався густий туман і цю гонку переносили і відміняли двічі. Та ось коли гонка все-таки відбулася, Сергію вже не вистачило того переможного духу, але естафету призових місць швидко підхопив його товариш по команді – Артем Прима. Артем зайняв третю сходинку п`эдесталу, поступившись лише норвежцю Ветле-Сьястад Кристиансену та німцю Бенедикту Доллю. А в гонці переслідування за результатами спринту наші Артем и Сергій зайняли четверте і п`яте місця відповідно, що теж є дуже високими результатами!

І на завершення біатлонної теми – в останній календарний день зими в норвежському Холменколені, на етапі Кубку світу порадував нас, своїх уболівальників, найвідоміший і найдосвіченіший біатлоніст Чернігівщини – Андрій Дериземля. Він провів просто блискучу гонку, і до фінішу дістався з першим результатом, але Тарьєй Бьо та лідер загального заліку Кубку світу Мартен Фуркад стартували позаду Андрія і йшли по дистанції орієнтуючись саме на його результат, тож лише цим двом відомим спортсменам вдалося посунути Андрія на третю сходинку. Третій результат допоміг нашому спортсмену увійти до 30-ти кращих спортсменів світу, що в свою чергу дає право на участь у гонках з масовим стартом!

Тож побажаємо всім представникам нашої славної спортивної біатлонної дружини утримуватись на цьому гребені хвилі успіху і здобувати перемогу за перемогою!!!

А в цей час у м. Чернігові теж було гаряче! Адже в останні зимові дні (такі сонячні і теплі , дуже схожі на весняні) було проведено змагання з лижних гонок « Чернігівська лижня», спартакіада області серед держслужбовців, «Тато, мама, я – лижна сім`я», «обласна олімпіада 2013р.» серед сільських спортсменів, відкритий чемпіонат області з лижних гонок та галузева обласна спартакіада працівників податкової служби.

Дуже приємно що так багато людей займаються цим найкориснішим зимовим спортом! Адже лижний спорт це здоров`я! Для офісних працівників – це спосіб змінити вид діяльності, для дітей – це веселий та корисний для здоров`я час проведений на свіжому повітрі! Сподіваюся, що від цього виграли всі і наша нація стала здоровішою, добрішою, веселішою та згуртованішою!!!


Старший тренер з резерву зимових
видів спорту по Чернігівській області
Журавель А.М.

25.02.2013

Вдалими видалися останні дні зими для наших спортсменів та вболівальників спорту, а особливо для любителів зимового спорту номер один в Україні – біатлону!

Є перша медаль чемпіонату Європи! І відразу - золото!

Сергій Семенов, переїхавши у Банско (Болгарія) після участі в чемпіонаті світу, немов скинув увесь негативний шлейф, що накопичився в Нове-Место (Чехія), і сьогодні видав просто приголомшливий старт! До останнього рубежу індивідуальна гонка у нього взагалі виходила ідеальною: три нулі і упевнене лідерство. На останній стійці все-таки стався невеликий збій, що виразився в хвилині штрафу за промах, але суперники теж помилялися. А тих, які не помилялися, Сергій обійшов за швидкістю на дистанції. У результаті, на фініші Семенова вже зустрічали як чемпіона! Тим самим наш спортсмен повторив досягнення Артема Прими дворічної давності, який в Ріднау також виграв індивідуальну гонку на чемпіонаті Європи. Браво, Сергій!!!

Інші біатлоністи збірної України теж відрізнилися непоганими результатами, передусім вселивши надію в добрі результати на чемпіонаті. Артем Прима і Віталій Кильчицкий аж до останньої стрільби реально претендували на медалі, але два промахи, здійснені кожним з них в стійці, перекреслили надії на подвійний успіх нашої збірної. Проте, місця в 15-ти кращих - дуже гідний результат.

Поки ж чоловіча половина нашої збірної виступає набагато якісніше, ніж жіноча. Дівчатка, підтягуйтеся!

На цьому вже збирався закінчити свою розповідь, але дочекався наступного дня і наші дівчата, немов почули останні слова – і підтягнулися, та ще й як!!!

Ірина Варвинець – впритул наблизилася до п`єдесталу, поступившись 6-ти секундами фрацуженці Флоріан Паріс, яка була третьою, зяйняла 5 позицію.

А ось на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі у румунському Брашові команда України у складі Меркушиної Анастасії, Ничипоренко Анастасії, Мигди Антона та Івка Максима (троє з Чернігівщини) в дуже напруженій боротьбі вибороли перемогу!!!

І ось що про це пише сайт федерації біатлону України: «Анастасія Меркушина з одним штрафним колом відстала від першого місця на 16 секунд. На другому етапі Анастасія Ничипоренко вивела команду в лідери, а найближчі переслідувачі відстали на 44 секунди. Антон Мигда збільшив відрив до 53-ех секунд. А Максим Івко, незважаючи на 3 штрафні кола, зумів вирвати перемогу у збірної Німеччини на фінішній прямій».

Тож привітаємо наших чемпіонів і побажаємо подальших успіхів і перемог!!! Адже змагання ще продовжуються і ще є можливість збільшити кількість зайнятих призових місць!!! А нам, активним вболівальникам, побачити захоплюючі моменти змагань!


Старший тренер з резерву зимових
видів спорту по Чернігівській області
Журавель А.М.

11.02.2013

І поки наші біатлоністи виборюють медалі першості світу, молоде підростаюче покоління тільки знайомиться з зимовими видами спорту.

За підтримки Чернігівського обласного осередку НОК України, міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» днями в обласному центрі, в міському парку культури та відпочинку були організовані та проведені «Снігові олімпійські забави».

Далеко не кожна область може похизуватися роботою однієї з унікальних організацій, яка займаються роботою з дітьми та молоддю. Чернігівщина має таку організацію – це позашкільний навчальний заклад «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання», який налічує двадцять клубів, і кожен клуб кожного дня приймає в своїх гуртках не менше півсотні дітлахів. В кожному клубі своя специфіка (спортивна, творча, музична робота …), а в масових заходах приймають участь усі 20 клубів.

Визначити кращу команду серед клубів прийшли на спортивні змагання. Програма включала 6 естафет: «Веселий лижник»(по черзі кожний учасник долав дистанцію на лижах), «Біатлоніст»(по черзі кожний учасник долав дистанцію, виконував «постріл» тенісним м’ячем в мішень, за невдалий постріл долав штрафне коло та передавав естафету наступному члену команди), «Хокеіст»(кожний учасник демонстрував уміння вести між фішками м’яч), «Ганяємо на санчатах»(діти по парах везли один одного певну дистанцію, поверталися назад та передавали естафету), «Олімпійські кільця»(кожний учасник з кільцем різного кольору в руках долав дистанцію та команда разом якнайшвидше та правильно складала олімпійські кільця) і «Конкурс капітанів»(на зв’язані між собою санчата сідає по капітану, спиною один до одного та відштовхуючись тільки ногами стараються перетнути кожен свою лінію фінішу, яка знаходиться на відстані 1 метр від санчат).

Спортивний азарт,командний дух,сміх і веселощі панували на спортивному майданчику «Снігових олімпійських забав». Перемогла команда «Олімпійці», але всі учасники отримали сувенірну атрибутику від НОК України. Учасниця трьох зимових Олімпіад Ніна Лемеш вручила директору центру спортивний інвентар для того, щоб діти центру могли зростати умілим, спритними та здоровими.



11.02.2013

Вдалий виступ юних Чернігівських біатлоністів

Підтримуючи переможний дух збірної команди України на чемпіонаті світу з біатлону, де наші співвітчизники вже здобули три нагороди, вдало виступили юні біатлоністи Чернігівщини на Всеукраїнських змаганнях серед спортивних шкіл, училищ фізичної культури та училищ олімпійського резерву.

З 7 по 11 лютого у м. Суми на навчально-спортивній базі "Динамо" проводилися Всеукраїнські змагання з біатлону серед спортивних шкіл.

В напруженій боротьбі команда Чернігівської СДЮШОР з лижного спорту, за сумою всіх трьох днів змагань, виборола Перше загальнокомандне місце!!! залишивши позаду сильні команди з Сумщини, Тернопільщини та Львівщини.

Перемога стала можливою завдяки старанням юних спортсменів у індивідуальних видах програми, а також в естафетних гонках. А ось і кращі результати спортсменів нашої команди:

І-ий день - індивідуальна гонка:

Дівчата 1994-95р.н.

Болотненко Ганна - І місце;

Піщенко Вікторія - ІІІ місце;

юнаки 1994-95р.н.

Доценко Андрій - 5 місце

дівчата 1996-98р.н.

Кіщук Тетяна - ІІ місце;

Коваленко Ганна - 5 місце;

юнаки 1996-98р.н.

Зоц Сергій - ІІІ місце.

ІІ-ий день - спринт:

Дівчата 1994-95р.н.

Болотненко Ганна -ІІІ місце;

юнаки 1994-95р.н.

Доценко Андрій - І місце;

дівчата 1996-98р.н.

Сігеті Оксана - І місце;

Кіщук Тетяна - ІІІ місце;

юнаки 1996-98р.н.

Івасенко Дмитро - 4 місце.

В останній день змагань були проведені змышані естафети:

юнаки та дівчата 1994-95 р.н.

Команда у складі таких спортсменів як:

Болотненко Ганна

Піщенко вікторія

Деркач Владислав

Доценко Андрій

посіла почесне ІІІ місце поступившись лише двом командам господарів - спортсменам з Сумської області

а серед молодшої вікової категорії 1996-98 р.н. наша команда була представлена у такому складі:

Кіщук Тетяна

Сігеті Оксана

Івасенко Дмитро

Зоц Сергій

Зусиллями цих "юних дарувань" було підтримано призовий здобуток старших товаришів по команді і здобуте ІІІ місце !

Звичайно цих успіхів наші спортсмени досягли завдяки підтримці особистих тренерів : Зоца Миколи Миколайовича, Ворчака Олександра Васильовича, Ященка Ігоря Леонідовича, Зоц Жанни Степанівни та Ворчак Світлани Леонідівни. Також великий вклад у здобуття результату зробили керівник СДЮШОР з лижного спорту Паршуков Віталій серафимович та голова обласної федерації біатлону Лазаренко Микола Григорович.

На цьому біатлоністи зупинятися не збираються і вже через кілька днів кращі наші спортсмени разом з тренерами будуть приймати участь у міжнародних змаганнях. Побажаємо їм успіхів і лише перемог!!!


Старший тренер з резерву зимових
видів спорту по Чернігівській області
Журавель А.М.

11.02.2013

У ці дні - для нас дощові і теплі, а для наших спортсменів, що приймають участь у чемпіонаті України серед юніорів та Кубку України серед дорослих з лижних гонок, на навчально тренувальній базі зимових видів спорту "Тисовець", що знаходиться у Львівській області - морозна і сніжна.

У перший змагальний день наші земляки - спортсмени Чернігівщини здобули перші перемоги на спринтерських дистанціях класичним стилем, а саме:

Серед чоловіків перемогу святкував з великою перевагою Хлібурад Юрій!

Серед жінок перемогла наша найсильніша лижниця, майстер спорту міжнародного класу - Марина Лісогор.,а Пресіч Алла і Январьова Марина - посіли 6 і 8 місця відповідно.

У юніорській групі лише миті не вистачило Пухову Дмитру, щоб увійти до трійки найсильніших - 4 місце, а молодий, але перспективний Кліменок Дмитро посів п`яту сходинку.

Серед юніорок - Зубок Олена (яка ще має виступати у групі дівчат молодшого віку) посіла 7-му позицію.

У командному заліку серед дорослих наша команда посідає І місце.

Вітаємо наших переможців і бажаємо подальших успіхів у цих змаганнях!!!


Старший тренер з резерву зимових
видів спорту по Чернігівській області
Журавель А.М.

04.02.2013

На чемпіонаті світу серед юніорів і юнаків з біатлону, який пройшов в австрійському Обертіллаху, українські спортсмени здобули п’ять медалів: три «срібла» і дві «бронзи».

Чернігівські біатлоністи здобули два срібла та бронзу. В індивідуальній гонці на 12,5 км вихованець Заслужених тренерів України О.В. і С.Л. Ворчаків та О.В. Семенова Антон Мигда припустився лише одного промаху на чотирьох вогневих рубежах і в підсумку показав третій результат.

Анастасія Ничипоренко , вихованка Заслужених тренерів України М.М. і Ж.С. Зоців в естафетній трійці разом зі сумською спортсменкою Юлією Журавок та тернопольчанкой Анастасією Меркушиною здобула срібну медаль. Старт нашій естафеті дала Юлія, яка з двома використаними додатковими патронами вивела на дистанцію Анастасію Ничипоренко четвертою. Остання в свою чергу передала естафету вже другою. На заключному етапі Анастасія Меркушина блискуче відпрацювала на вогневих рубежах: стріляла не лише влучно, а й швидше за всіх суперниць.

Наші юніорки(всі троє представниці чернігівщини), як і їхні молодші подруги по збірній, здобули «срібло». Юлія Бригинець, вихованка Заслужених тренерів України, сімейства О.В. і С.Л. Ворчаків, відпрацювала свій етап з одним додатковим патроном, передавши естафету шостою. Алла Гиленко, вихованка Заслужених тренерів України, сімейства М.М. і Ж.С. Зоців, на кожному вогневому рубежі шістьма пострілами закрила всі п'ять мішеней і фінішувала другою. На заключному, третьому, етапі Ірина Варвинець, вихованка теж сімейної пари Зоців, змусила українських вболівальників і тренерів добряче понервувати. Після стрільби лежачи вона побігла на штрафне коло. На щастя, на стійці відпрацювала надійно, скориставшись одним запасним патроном і діставшись фінішу другою.

Вітаємо призерів та бажаємо подальших успіхів.



04.02.2013

Основні результати чемпіонату України серед юнаків та дівчат
з лижних гонок 2013 року, який відбувся у м.Харків з 26 по 31.01:

І-й день Гонка класичним стилем:

Дівчата 97-98 р.н. - Зубок Олена І місце; 5км

Юнаки старші 95-96 - Мілейко Олексій ІІІ місце; 7,5км

Кліменок Дмитро 5 місце;7,5км

Дівчата старші 95-96 - Росла Ольга 4 місце; 5км

Мойсієнко Юлія 7 місце. 5км

ІІ день . Спринтерська гока вільним стилем:

Дівчата 97-98 р.н. - Зубок Олена ІІ місце;

Болотненко Ганна 9 місце

Юнаки старші 95-96 - Мілейко Олексій ІІ місце;

Кліменок Дмитро ІІІ місце;

Сидоренко Василь 6 місце;

Дівчата старші 95-96 - Росла Ольга ІІІ місце;

Мойсієнко Юлія 4 місце

Коваленко Ганна 10 місце

юнаки молодші 97-98 - Осипенко Владислав 10 місце

3 день . Гонка вільним стилем:

Дівчата 97-98 р.н. 5км - Зубок Олена ІІІ місце;

Коваленко Ганна 6 місце

Юнаки старші 95-96 10км - Мілейко Олексій ІІІ місце;

Кліменок Дмитро 6 місце;

Дівчата старші 95-96 7,5км - Росла Ольга ІІІ місце;

Болотненко Ганна 8 місце

Мойсієнко Юлія 9 місце;

В останній змагальний день були проведені комбіновані естафети, у яких гідно виступили наші юні спортсмени:

4 день. Естафети:

юнаки та дівчата 1995-96р.н. вибороли в напруженій боротьбі почесне 2ге місце у складі

Кліменок Дмитро

Мойсієнко Юлія

Сидоренко Василь

Болотненко Ганна

юнаки та дівчата 1997-98р.н. - підтримали своїх старших колег по команді і також приємно здивували Другим місцем у своїй віковій категорії у складі:

Осипенко Владислав

Зубок Олена

Чалик Олександр

Коваленко Ганна

У командному заліку змагань неповна команда (9спортсменів) Чернігівської області зайняла 3 позицію, поступившись лише повній команді Сумської області і господарям змагань - команді Харківської області.

Найголовніше, що всі спортсмени нашої команди повернулися додому з нагородами! З чим їх від щирого серця вітаємо!!!


Старший тренер з резерву зимових
видів спорту по Чернігівській області
Журавель А.М.

31.01.2013

Лижний майстер-клас для воїнів «Десни»

Справжній майстер-клас продемонструвала представниця Чернігівського обласного осередку Національного олімпійського комітету України, заслужений майстер спорту України з біатлону, чемпіонка Європи, Ніна Лемеш під час спортивно-масового заходу «Зимові олімпійські перегони 169 навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України», що в селищі Десна на Чернігівщині. Вона урочисто відкрила турнір та, символічно, першою на лижах подолала 1000 метрів засніженого поля.

У змаганнях взяло участь 5 команд навчального центру, а це майже півсотні військовослужбовців. Кожен спортсмен долав кілометрову лижню та передавав естафету своєму товаришу.

«Вперше за багато років у «Десні» провели подібні змагання,» - повідомив начальник фізичної підготовки та спорту командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Ігор Шлямар. – Солдати «учебки» показали хороші результати, а деякі з них виконали норматив на спортивний розряд.

Відтак, у запеклій зимовій баталії перше місце посіла команда 354-го навчального механізованого полку, де командиром підполковник Віктор Ніколюк. Найкращий результат змагань – 4 хвилини – показав курсант навчального автомобільного батальйону старший солдат Валерій Руденко.

Організатори змагань нагородили переможців та кращих спортсменів кубком, дипломами та випічкою. Біатлоністка Ніна Лемеш подарувала учасникам лижної гонки спортивний інвентар та сувеніри від Національного олімпійського комітету України.



29.01.2013

У місті Харкові проходить Чемпіонат України серед юнаків та дівчат з лижних гонок 2013року. За першість змагаються і представники Чернігівщини.

Ось результати двох змагальних днів. В гонці класичним стилем: серед дівчат 97-98 р.н. на дистанції 5 км. Зубок Олена виборола І місце;серед юнаків старших 95-96 р.н. на дистанції 7,5км Мілейко Олексій посів ІІІ місце;

ІІ день . В спринтерській гонці вільним стилем: серед дівчат 97-98 р.н. - Зубок Олена - ІІ місце;серед юнаків старших 95-96 р.н. - Мілейко Олексій - ІІ місце; Кліменок Дмитро - ІІІ місце; серед дівчат старших 95-96 р.н.- Росла Ольга - ІІІ місце.

За підсумками двох днів змагань команда Чернігівської області посідає 2 позицію, поступаючись лише команді Сумської області.Ще в програмі змагань два змагальних дні. Побажаємо успіху нашим спортсменам!!!

Старший тренер з резерву зимових видів спорту в Чернігівській області А.М. Журавель.


28.01.2013

Успішно закінчився для чернігівських лижників Кубок України серед спортивних шкіл з лижних гонок, який проходив 21-25 січня 2013 року у м. Харкові.

I–ше загально-командне місце вибороли спортсмени нашого краю. Також відзначилися в індивідуальних гонках: серед дівчат - Зубок Олена(1 місце в гонці з масового старту і 3 місце в гонці класичним стилем), Соловей Ірина (1 місце в гонці з масового старту, 3 місце в спринті і 2 місце в класичній гонці серед молодших дівчат),Росла Ольга (3 місце в гонці класичним стилем). Серед юнаків: Мілейко Олексій (1 місце в спринті і 3 місце в гонці класичним стилем) та Клименок Дмитро (3 місце в спринті і 2 місце в гонці класичним стилем).

Вітаємо спортсменів та бажаємо подальших успіхів.


25.01.2013

За підтримки обласного осередку НОК України на ковзанці 16 кварталу у м. Чернігові пройшли відкриті спортивно-масові змагання серед дітей вихованців дитячих спеціалізованих закладів під гаслом «Ти зможеш, якщо я зміг». Більше 30 дітей з вадами слуху разом із учителями та завучем взяли участь у веселих естафетах, що були організовані міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Цікаво, весело та дружньо діти перевірили свою спортивну вправність на льоду. З великим задоволенням продемонстрували свою перевагу на ковзанці над учителями. 

Спортивний інвентар та літературу на олімпійську тематику від НОК України завучу спеціалізованої школи вручила чемпіонка Європи та призерка чемпіонатів світу з біатлону Ніна Лемеш, а всі учасники зимових розваг отримали солодощі від міського центру «Спорт для всіх».

А це – діти-сироти, діти, позбавлені батьківського виховання та ті, які опинилися в складних житлово-побутових умовах, залишили навчальні заклади тощо.

Організаторами змагань виступили відділення НОК в Івано-Франківській області, обласний та міський центри «Спорт для всіх», міська організація ФСТ «Спартак».

Мета заходів - формування свідомої потреби до занять фізичною культурою та спортом у дітей-вихованців дитячих спеціалізованих закладів, а також протиставлення здорового способу життя шкідливим звичкам - наркоманії, тютюнопалінню, алкоголізму.



24.01.2013

«Десна» В Йордані!

На Водохреще понад двохсот військових 169-го навчального центру Сухопутних Військ Збройних Сил України, що базується у селищі Десна на Козелеччині, урочисто відсвяткували релігійне свято.

У селі Виповзів Козелецького району, в затоці річки Десна, військовослужбовці навчального центру та мешканці селища Десна стрибали в крижану ополонку, чим продемонстрували новобранцям «навчального центру», як потрібно загартовувати своє тіло та дух.

Суботнього ранку засніжену Десну військові перетворили на справжній Йордан: вирізали у кризі хреста та зробили настил з сухої соломи – аби убезпечити підхід до води – та показали приклад, як втілити притчу на вустах у життя.

Настоятель місцевого храму отець Ярослав освятив воду і благословив присутніх. Першим вступив у річку начальник навчального центру полковник Ігор Іванович Танцюра. Далі, вслід за командиром, пірнули у святу воду командири всіх військових частин «Десни» та решта бажаючих військовослужбовців і мешканців Десни.

- В здоровому тілі – здоровий дух, - повторив народну приказку Ігор Танцюра. – Я вважаю, що у такий спосіб ми подаємо приклад усім воїнам навчального центру, і показуємо, як треба загартовувати свій організм. Разом з тим прийде і гартування духу!

Окрім екстремального купання у прохолодній воді на березі Десни працювала польова армійська кухня: усі бажаючі куштували гарячий чай та козацький куліш.

- Цей захід проводиться другий рік поспіль, - зазначив організатор даного дійства начальник фізичної підготовки і спорту навчального центру капітан Владислав Суспо, який планується проводитись у подальшому з метою шанування релігійних свят, підтримання традицій українського народу та з метою закалювання організму військовослужбовців та членів їх сімей.



24.01.2013

Шашки

18.01.2013 року було проведено зональні змагання з шашок серед загальноосвітніх шкіл району. В фінальну частину змагань потрапили 12 команд із шести зон району. Це такі команди загальноосвітніх шкіл як: Деснянської гімназії, Тужарської ЗОШ І-ІІ ст., Остерської гімназії, Євминської ЗОШ І-ІІІ ст., Сираївська ЗОШ І-ІІІ ст., Савинська ЗОШ І-ІІІ ст., Козелецька гімназія, Козелецька ЗОШ І-ІІІ ст. №3, Лихолітська ЗОШ І-ІІ ст., Білейківська ЗОШ І-ІІІ ст., Вовчківська ЗОШ І-ІІ ст., Новошляхівська ЗОШ І-ІІІ ст.. Всі ці команди 25.01.2013 року в Козелецькій ЗОШ І-ІІІ ст.№3 зустрінуться в фінальній частині турніру, де розіграють місця з 1по 12 та визначать переможців в особистій першості серед юнаків та дівчат а уже 27.01.2013 року з 10-00 в приміщенні районної ради (бібліотеки відділу освіти) відбудеться особиста першість району з шашок серед дорослих.


23.01.2013

28 учасників, представників 25 районів та 3 міст Чернігівщини, прийняло участь у третьому обласному турі Всеукраїнської олімпіади з фізичної культури і спорту, що пройшов в ЗОШ № 19 м. Чернігові. Невипадково саме ця школа приймала кращу учнівську молодь, переможців районних та міських турів олімпіади, бо ЗОШ № 19 входить в сотню шкіл мережі олімпійської освіти Олімпійської академії України.

На урочистому відкритті учасників привітали: проректор з науково-педагогічної роботи обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К. Д.Ушинського В. М. Довбня, директор ЗОШ № 19 Л. Г. Шелупець, начальник управління фізичного виховання і спорту управління освіти і науки облдержадміністрації А.Ф.Скрипченко та заслужений майстер спорту України, учасниця Олімпійських ігор з біатлону Ніна Лемеш.

Олімпіада з фізичної культури і спорту - це спортивне багатоборство у різнопланових видах спорту: легка атлетика, гімнастика, туризм, баскетбол, футбол та волейбол. Учасники також показали свої теоретичні знання.

Переможцями обласного туру олімпіади стали: Голуб Юлія (ЗОШ № 13 м. Чернігова) та Рудік Денис (ЗОШ № 15 м. Ніжина), які будуть представляти Чернігівщину на Всеукраїнській олімпіаді.

Друге місце вибороли: Прокофєва Євгенія (Бахмацька ЗОШ № 1) та Скорбач Ярослав (Деснянська гімназія Козелецького району), а третіми стали: Гребеноско Юлія (Бобровицька гімназія) і мостепан Антон (ЗОШ № 29 м. Чернігова).

Обласний осередок НОК України нагородив переможців та призерів дипломами та спортивним інвентарем, а також сувенірну атрибутику від НОК України отримали переможці в окремих видах олімпіади.



15.01.2013

Визначено переможця II туру
Всеукраїнського спортивно-масового заходу
для дітей «Олімпійське лелеченя»

В обласному центрі Чернігівщини визначився переможець II туру Всеукраїнського спортивно-масового заходу для дітей «Олімпійське лелеченя».

Тридцять дві ЗОШ І-ІІІ ступенів м. Чернігова були розділені на дві підгрупи, які перевірили свої знання, силу, спритність та командних дух у презентації, комбінованій естафеті та виконанні окремих спортивних вправ. Компетентне журі визначило по три команди, які зустрілися у фіналі міського туру змагань. Право змагатися за перемогу у міському турі вибороли: з першої підгрупи – ЗОШ № 3, 19 та 31, а з другої – ЗОШ № 24, 29 та 34.

Яскраво,цікаво та напружено проходила боротьба команд у фіналі. Команди знову представили свої команди (вагомо на оцінку презентації впливало використання нових ідей), перевірили свої знання з олімпійської освіти (кожна команда опрацювала по 240 питань на олімпійську тематику), позмагалися у комбінованій естафеті та перевірили свою згуртованість у грі «Артбол». Цікаво, що практично останній кидок у грі визначив загального переможця міського туру змагань «Олімпійське лелеченя». Абсолютним чемпіоном стала команда ЗОШ № 29, друге місце(дякуючи перемозі у комбінованій естафеті) виборола команда ЗОШ № 34, а бронза дісталася – представникам ЗОШ №31. На обласному турі змагань, які пройдуть у квітні цього року, обласний центр буде представлений двома командами(переможцями двох районів міста).

Всі учасники фіналу були нагороджені сувенірною атрибутикою від НОК України, а переможці – спортивним інвентарем.

Організаторів радує те, що команди шкіл – переможців в цьому році вперше приймали участь у змаганнях і висловили свої позитивні відгуки про даний захід та бажання вже наступного року знову позмагатися із своїми суперниками – друзями.



11.01.2013

Продовжуються зимові канікули, а разом з ними і дитячі розваги та змагання. Так, в спортивній залі ДЮСШ м. Прилуки Прилуцьким міським осередком НОК України були організовані та проведені змагання «Веселі олімпійські старти» серед школярів 3-4 класів.

Почесною гостею на спортивному святі була легенда чернігівського спорту, перша олімпійська медалістка незалежної України, бронзова призерка Олімпійських ігор з біатлону в Ліллехаммері Валентина Адамівна Цербе-Несіна.

В змаганнях взяло участь 12 команд. Це команди загальноосвітніх навчальних шкіл та команда НВК №15. Змагання включали в себе 5 естафет: «Передай естафетну паличку», «Хокей», «Посадка картоплі», «Влучний кидок» та естафета з ракеткою та м’ячиком.

В запеклій боротьбі перемогу здобула команда гімназії №5, на другому місці - команда ЗОШ №2 і на третьому – команда ЗОШ №9.

На церемонії нагородження учасників, вчителів,представників та батьків привітали спеціаліст І категорії сектора по фізичній культурі і спорту управління освіти Прилуцької міської ради Руслан Борисович Мосціпан та олімпійка Валентина Адамівна Цербе-Несіна. Переможцям та призерам змагань були вручені цінні подарунки у вигляді спортивного інвентарю, а всі учасники отримали сувенірну атрибутику від НОК України.


11.01.2013

Шорт-трек (від англ. Short track — коротка доріжка) — зимовий олімпійський вид спорту, змагання з бігу на ковзанах на хокейному майданчику. Шорт-трек зародився із ковзанярських змагань із загальним стартом в Сполучених Штатах та Канаді. На Зимових Олімпійських іграх 1932 в Лейк-Плесіді відбувся перший олімпійський турнір. Крім того в Північній Америці змагання з бігу на ковзанах часто проводилися в закритому приміщенні, наприклад, у Медісон-сквер-гарден, що в Нью-Йорку США. Починаючи з 1992 шорт-трек стабільно входить до програми Олімпійських ігор. На сучасних Олімпіадах розігрується 8 комплектів нарогод: на дистанціях 500 м, 1000 м та 1500 м, як для чоловіків, так і для жінок, а також естафета на дистації 5000 м для чоловіків та 3000 м для жінок.

Не лишилися осторонь таких популярних змагань і чернігівці. Під час зимових канікул на хокейному майданчику ЗОШ № 20 Державною податковою службою у Чернігівській області за підтримки Чернігівського осередку НОК України був організований та проведений вже п’ятий турнір ЛЬОДОВА БЛИСКАВКА – 2013.

Слід зазначити, що каток в школі традиційно діє першим з льодових майданчиків міста. Тому після приходу зими дітлахи вже протягом місяця каталися на ковзанах та виборювали право стартувати в турнірі.

На старт фінальних забігів вийшли 37 учасників.Відкрив змагання наймудріший – 75-и річний Пушкін Олександр Васильович. Він вправно подолав дистанцію та здобув першу золоту нагороду.

Потім вперше в історії турніру стартували сімейні пари. Вони за палкої підтримки глядачів швидко несли до фінішу свою естафетну паличку. В підсумку золоті нагороди виборола родина Меркулових (батько – Леонід, мати – Наталія, дитина - Дар’я), срібло дісталося родині Дорошенків, а бронза - родині Найдьонових.

Після на лід вийшли школярі. Вони не так швидко, але з кожним колом все впевненіше долали дистанцію. Після фінального свистка у дівчат молодшого віку золоту нагороду виборола Меркулова Дар’я (ЗОШ № 20), а серед дівчат середнього віку трійка медалістів була така - Єсипенко Настя (ЗОШ № 35років) - золото, Найдьон Настя (ЗОШ № 3) - срібло, а Павленко Марина (ЗОШ № 32) – бронза.Серед юнаків перемогли Мясников Микита (ЗОШ № 6) в віковій групі 1-4 класи та Кондрат Максим (ЗОШ № 24) – 5-8 класи.

Але справжньою окрасою турніру стали змагання в абсолютній віковій групі, де стартували старшокласники. За своєю швидкістю, а в першу чергу за завзятістю забіги не поступалися навіть олімпійським. Головним призом тут окрім золотих медалей були ще і кольорові телевізори. Серед дівчат другий рік поспіль першою стала Коропова Катерина (ЗОШ № 1), срібну нагороду виборола Єрмак Карина (ЗОШ № 20), а бронзові медалі були вручені Миге Сніжані (ЗОШ № 20) та Миненко Вікторії (ЗОШ № 10).

Серед юнаків чемпіон змінився. Їм вперше став Короновський Євгеній (ЗОШ № 20). Срібну нагороду здобув Тарутаев Роман (випускник ЗОШ № 20), який вже втретій рік поспіль став чемпіоном. А бронзові нагороди отримали Чайка Вова (робітник) та Прокопець Максим (5 училище).

Але найголовніше всі учасники змагань ЛЬОДОВА БЛИСКАВКА – 2013 отримали сувенірну атрибутику від НОК України та здобули фізичну наснагу та позитивні емоції, які знадобляться їм протягом нового 2013 року.


03.01.2013

Прийшов Новий рік, а з ним і зимові канікули для школярів. А це можливість для дітлахів зайвий раз вийти на спортивні майданчики, щоб бути здоровим та сильним.

Так в мікрорайоні Лесковиця міста Чернігова вже декілька років в рамках програми “Спортивная ліга” Державна податкова служба у Чернігівській області організовує та проводить змагання з хокею, футболу та інших видів спорту, в яких з великим бажанням приймають участь місцеві жителі різного віку.

А 2 січня нового 2013 року завдяки підтримці Чернігівського осередку НОК України на спорткомплексі ЗОШ №20 був організований та проведений хокейний турнір “РІЗДВЯНИЙ КУБОК – 2013”.

В ньому прийняли участь команди - школярів мікрорайону Лесковиця: збірні 8-9 та 11 класів ЗОШ № 20 та збірна ЗОШ №17.

Турнір пройшов за коловою системою – тобто кожна команда зіграла з кожною. Перша гра почалася з блискавичної атаки збірної 8-9 класів на ворота збірної 11 класів, яку потужним кидком завершив захисник Денис Крюков. Після закинутої шайби гравці 8-9 класів відійшли до своїх воріт і вправно відбивали численні атаки старшокласників. Але ж таки збірній 11 класів в кінці матчу вдалося закинути три шайби та здобути перемогу.

Але поза конкуренцією виявилася команда ЗОШ № 17. Вона, завзято та ефективно діючи в атакуючому стилі, здобула дві перемоги (з рахунком 5:0 над збірною 8-9 класів та 6:2 - збірною 11 класів) та виграла золоті нагороди турніру.

Срібні медалі здобула команда 11 класів, а бронзові - 8-9 класів.

Кращими по амплуа визнані: бомбардир – Ілля Седень (збірна ЗОШ № 17), воротар – Вадим Атрощенко (збірна ЗОШ № 17), захисник – Денис Крюков (збірна 8-9 класів ЗОШ № 20) та нападаючий - Тимофій Килочицький (збірна 11 класів ЗОШ № 20).Подарунки та сувеніри учасники змагань отримали від організаторів та Національного олімпійського комітету України.

В подальшому учасників різдвяного кубка чекають інші цікаві змагання. Найближчі з яких – першість з бігу на ковзанах в хокейному майданчику “Льодова блискавка 2013”,які пройдуть вже 7 січня.


03.01.2013

Продовжуються веселі Новорічні й Різдвяні свята, діти разом з батьками насолоджуються зимовими розвагами. За ініціативи Чернігівського обласного осередку, за підтримки обласного осередку федерації лижного спорту України та школи вищої спортивної майстерності цими днями на базі СДЮШОР з лижного спорту пройшли змагання «Новорічна лижня», в яких прийняло участь більше 150 спортсменів, починаючи з юнаків та дівчат молодших 2000 року народження і закінчуючи ветеранами старших 50 років. Учасники змагалися на дистанціях 1, 2, 3 та 5 кілометрів. Були і справжні Дід Мороз зі Снігуронькою, які теж подолали лижну дистанцію. І в справжнє свято перетворилося нагородження переможців та призерів. Медалі, грамоти та сувеніри від обласного осередку НОК України вручали заслужений майстер спорту України з біатлону, вихованка СДЮШОР з лижного спорту Ніна Лемеш, голова обласного осередку федерації лижного спорту України Михайло Горовенко, майстер спорту України зі спортивного орієнтування, старший тренер (резерв) штатної збірної команди України з лижних гонок Арсен Журавель, а Дід Мороз дарував солодощі дітям.


03.01.2013

Новий 2013 рік впевнено крокує планетою. За активної підтримки обласного осередку НОК України Дід Мороз зі Снігурочкою завітав в Чернігівську ДЮСШ -1 міського відділу освіти, де більше 200 дітей разом із срібною призеркою Олімпійських ігор Ольгою Коробкою та призеркою чемпіонатів світу Ніною Лемеш тепло та радісно зустрічали новорічних посланців. Спочатку чотири команди школи, які представляли відділення легкої атлетики, шахів, велоспорту та греблі визначили найспритнішу команду шляхом спортивних естафет. В результаті запеклої боротьби перемогу виборола команда «Атлети», представники легкої атлетики. Всі учасники новорічного свята із задоволенням переглянули виступи учасників секцій спортивних та латинських танців. Заслужені майстри спорту провели спортивну вікторину, в якій розіграли журнали зі своїми автографами. Новорічний хоровод, подарунки від Діда Мороза та сувеніри від НОК України, фотографування, автограф сесія з почесними гостями – всі учасники новорічного свята залишилися задоволеними.


Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода