back

Кабмін відновив виплати матеріальної допомоги на дітей ФОПам

30-11-2020 | 15:31

Поновити виплати на дітей фізичним особам ‒ підприємцям з урахуванням запровадження в Україні «карантину вихідного дня» та у зв’язку з необхідністю державної підтримки таких сімей. Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів України у ході засідання на минулому тижні.

Дія програми поширюється на ФОПів, які працюють за спрощеною системою оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, на період з 1 листопада по 31 грудня 2020 року.

Матеріальна допомога надаватиметься на кожну дитину до 10-річного віку. Середній розмір виплат становитиме 2 тис грн  на дитину.

Програмою передбачено:

•          продовжити виплату допомоги на дітей особам, які її отримували у травні – серпні 2020 року, без подання нової заяви та необхідних документів;

•          призначити та виплатити допомогу на дітей особам, які звернуться за її призначенням із заявою та необхідними документами до 15 грудня 2020 року.

Більш детально про  виплату соціальної допомоги на дітей фізичним особам — підприємцям -  у Постанові КМУ від 25 листопада 2020 р. № 1171.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації