back

У Чернігівській області виявлено 503 нових випадків COVID-19

20-11-2020 | 16:53

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 20 листопада в області зафіксовано 503 нових випадків COVID-19.

ПЛР- дослідження підтвердило захворювання у 94 чернігівців, 87 ніжинців, 24 прилучан, 74 жителів Корюківського району, 39  – Козелецького, 35 – Куликівського, 33 – Борзнянського та 30 – Сосницького. Двадцять два  інфікованих у Носівському районі, 19 у Чернігівському, шістнадцять у Ніжинському. По одинадцять хворих виявлено у Коропському і Ріпкинському районах, по три у Прилуцькому й Сновському, по одному в Талалаївському та Менському. З них чотирнадцять осіб перебуває на госпіталізації, решта лікується амбулаторно.

На жаль, маємо ще п’ять летальних випадків. Від ускладнень, спричинених вірусом COVID-19, померли четверо чернігівців, троє жінок: 69, 83 та 89-ти років та 75-річний чоловік. Від основного захворювання, але з супутнім діагнозом коронавірус, померла 79-річна жінка з Чернігова. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих.

За минулу добу від коронавірусної інфекції в області одужало 152 особи. З них тридцять шість чернігівців, 28 ніжинців, п’ятнадцять жителів Чернігівського району, 14 – Козелецького, тринадцять – Корюківського, 9 – Бобровицького. По одинадцять одужавших у Бахмацькому і Ніжинському районах, шестеро у Ріпкинському, п’ятеро у Носівському та четверо у Борзнянському. З них двадцять одна людина перебувала на госпіталізації.

Загалом на Чернігівщині 13 159 випадків інфікування COVID-19, з них:
– 6255 пацієнтів одужало;
– 6116 — лікується амбулаторно;
– 535 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;
– 227 летальних випадків;
– 26 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 1152 ПЛР-дослідження. 980 ІФА-тестів провели заклади охорони здоров’я області.

На сьогодні в області 6 651 активний випадок коронавірусу. Більшість хворих лікується вдома, але це не означає, що захворювання в них має легкий перебіг. Наразі до медзакладів госпіталізують хворих, яким необхідна постійна медична допомога та киснева підтримка. Триває робота по забезпеченню киснем та розгортанню додаткових ліжок. Наразі підписання договорів з Національною службою здоров’я очікують ще три районні лікарні – Новгород-Сіверська, Ніжинська та Менська, – повідомив  заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.
Також він нагадав, що для того, щоб уберегтись від інфікування, необхідно дотримуватись простих правил особистої гігієни, уникати місць скупчення людей та використовувати захисні маски у громадських місцях.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації