back

Аграрії Чернігівщини взяли участь у Форумі розвитку тваринництва AgroDay Dnipro-Chernihiv

20-11-2020 | 11:11

19 листопада заступник голови облдержадміністрації Олександр Савченко виступив з вітальним словом на Форумі розвитку тваринництва AgroDay Dnipro-Chernihiv, який проводив Центр інформаційної підтримки бізнесу м. Чернігів, створений на базі Чернігівської регіональної торгово-промислової палати.

Учасники форуму – малі та середні підприємства, фермерські господарства, що займаються вирощуванням та переробкою продукції тваринництва, компанії, що працюють у галузі технологій та сервісів для різноманітних напрямів тваринництва, представники органів державної влади, представники низки іноземних держав та бізнесу.

«Сьогодні, як в Чернігівській області, так і в Україні набуває особливого значення використання сучасних технологій та інновацій, які стають основою для успішного виробництва продукції та здешевлення її собівартості» – наголосив Олександр Савченко.

Представники Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розповіли учасникам Форуму, які державні програми підтримки сільського господарства діють та як до них можна приєднатися. Серед розглянутих питань підтримка тваринництва, підтримка фермерських господарств, підтримка бджільництва.

Учасники ознайомилися з досвідом колег європейських країн, дізналися про новітні технології розвитку тваринництва, успішний місцевий досвід, технології, що вже працюють в нашому регіоні та Україні, нішеві рентабельні напрями тваринництва (переробки), а також, розглянули можливості підтримки та розвитку співробітництва з іноземними виробниками включно з інвестиціями та фінансуванням.