back

Розпочався відбір проєктів на державне фінансування у 2021 році

05-11-2020 | 16:38

Міністерство у справах ветеранів України розпочало відбір проєктів, які отримають фінансування з державного бюджету у 2021 році. Підтримка буде направлена на проєкти, які допомагатимуть працевлаштовувати ветеранів та створювати їхні власні справи, зміцнюватимуть позитивний імідж ветеранів у суспільстві, сприятимуть їх соціальній адаптації та посилюватимуть спроможність ветеранських ГО. 

У рамках оголошеного конкурсу Міністерство розглядатиме проєкти громадських об’єднань ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань та жертв політичних репресій, присвячені, зокрема, кільком пріоритетним напрямкам:

  • формування у суспільстві позитивного іміджу ветеранів;
  • підняття рівня національно та військово-патріотичного виховання, зокрема, через залучення до виховного процесу ветеранів;
  • сприяння працевлаштуванню учасників АТО/ОСС та запровадження ними власної справи;
  • соціальна адаптація ветеранів. Розвиток фізичної культури і спорту серед ветеранів та членів їх сімей;
  • підвищення організаційної спроможності громадських об’єднань ветеранів тощо. 

Максимальний обсяг фінансування на більшість проєктів становить 800 тисяч гривень. При цьому важливо зауважити, що підтримка здійснюється на умовах співфінансування: держава надаватиме кошти обсягом не більше 85% від загальної кошторисної вартості кожного проєкту, 15% витрат фінансує безпосередньо громадське об’єднання.

Громадські об’єднання можуть надсилати свої пропозиції до 16:00 год. 17 листопада 2020 року за адресою: м. Київ, провулок Музейний, 12, Міністерство у справах ветеранів України, 2 поверх, каб. 209. Детальніше з умовами проведення конкурсу можна ознайомитись за посиланням 

Детальна інформація https://gurt.org.ua/news/grants/64249/