back

У Чернігівській області виявлено 78 нових випадків COVID-19

02-11-2020 | 16:11

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 2 листопада в області зафіксовано 78 нових випадків COVID-19.

Захворювання підтверджено у 43 чернігівців, дев’яти прилучан, трьох ніжинців, десятьох жителів Куликівського району, 6 – Ічнянського. По одному інфікованому у Корюківському, Менському, Ріпкинському районах, по два у Прилуцькому і Талалаївському. З них 16 осіб перебувають на госпіталізації, решта лікується амбулаторно

Сотня жителів області одужало від коронавірусної інфекції. З них дев’ятнадцять ніжинців, 15 чернігівців, вісім прилучан, стільки ж мешканців Куликівського району. По три одужавших у Корюківському, Прилуцькому, Сосницькому та Ічнянському районах, по чотири у Бобровицькому, Носівському і Ріпкинському, п’ятеро у Бахмацькому. По шість хворих одужало у Козелецькому та Ніжинському районах, семеро у Чернігівському і двоє в Борзнянському. З них двадцять осіб лікувались у медзакладах.

Загалом на Чернігівщині 9052 випадки інфікування COVID-19, з них:
– 4239 пацієнтів одужало;
– 4190 — лікується амбулаторно;
– 448 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;
– 152 летальних випадків;
– 23 померлих осіб із супутнім діагнозом  COVID-19

За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 1200 ПЛР-досліджень. 700 ІФА-тестів провели заклади охорони здоров’я області.

– У зв'язку з тим, що кількість активних випадків щоденно зростає і на сьогодні сягає 4638, нагадуємо про важливість виконання рекомендацій МОЗ. Не нехтуйте правилами особистої гігієни, дотримуйтесь соціальної дистанції, уникайте місць скупчення людей. При наявності перших симптомів, які асоціюються з COVID-19, просимо негайно звертатися до лікарів, – сказав заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації