back

Оновлено епідемічне зонування. «Червона зона» діятиме в Чернігові та Варвинському районі

30-10-2020 | 14:48

Сьогодні, 30 жовтня, на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Так, до «червоної зони» будуть віднесені Чернігів та Варвинський район. Решта області залишається у «помаранчевій зоні». Новий розподіл набуде чинності з 00:00 годин 2 листопада 2020 року і діятиме упродовж наступних 14 днів.

Згідно рішення комісії, на території міста Чернігів та Варвинського району діятимуть наступні обмеження:

  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів «автоконцертів»;
  • приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
  • відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають відповідні послуги сім’ям та особам, які перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування). За виключенням установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

Обмежувальні заходи передбачені п.15 постанови КМУ від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

За повідомленням Кабінету Міністрів України, до «помаранчевої зони» потрапили наступні території Чернігівської області: міста Ніжин, Новгород-Сіверський та Прилуки, Бахмацький, Бобровицький, Борзнянський, Городнянський, Ічнянський, Козелецький, Коропський, Корюківський, Куликівський, Менський, Ніжинський, Новгород-Сіверський, Носівський, Прилуцький, Ріпкинський, Семенівський, Сновський, Сосницький, Срібнянський, Талалаївський та Чернігівський райони.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації