back

Чернігівщина долучається до інформаційної акції у Європейський день боротьби з торгівлею людьми

20-10-2020 | 14:59

Щороку, 18 жовтня, європейська спільнота відзначає Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який був започаткований 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми.

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі.

Серед постраждалих не лише молодь. Тут немає вікових обмежень. У бродяжництво та жебракування, наприклад, втягують як дітей, так і літніх людей.

В наш час поняття «торгівля людьми» набуває нового змісту. Якщо раніше йшлося здебільшого про сексуальне рабство, то сьогодні воно увібрало в себе широкий спектр форм: від трудової експлуатації до нелегальної трансплантації органів.

Цього дня Чернігівщина долучається до інформаційної акції з метою привернення уваги до проблеми торгівлі людьми, роз’яснення громадянам видів і форм цього злочину, а також шляхів надання підтримки і допомоги потерпілим. Акція також спрямована на підняття рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить. 

Статистика:

Всього в області протягом 2013-2020 років статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, отримали 55 осіб, з них 30 чоловіків та 25 жінок. 53 особи постраждали за межами України, дві особи є постраждалими від торгівлі людьми всередині країни. У 2019 році – 12 постраждалих осіб: 10 чоловіків та 2 жінки. З них 7 – мешканці Коропського району, які є жертвами трудової експлуатації (6 чоловіків та 1 жінка), 1 особа – з Городнянського району та 4 особи з Чернігова.

У 2020 році 2 особам встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми (чоловік та жінка ) – мешканці Коропського району, вони стали жертвами трудової експлуатації.

За повідомленням Департаменту сім'ї, молоді 
та спорту Чернігівської облдержадміністрації