back

У Чернігівській області виявлено 84 нових випадків COVID-19

19-10-2020 | 15:30

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 19 жовтня зафіксовано 84 нових випадків інфікування COVID-19.

Захворювання виявили у 38 чернігівців, шести ніжинців, 8 жителів Менського району, семи – Куликівського, п’яти – Чернігівського. По чотири інфікованих у Сосницькому і Сновському районах, по три у Козелецькому та Корюківському, по два випадки у Борзнянському і Ріпкинському районах, по одному в Прилуках та Ічнянському районі. З них тринадцять осіб перебуває на госпіталізації, решта лікується амбулаторно.

На жаль, маємо ще п’ять летальних випадків. Від ускладнень спричинених коронавірусом померли 62-річний житель Козелецького району, 82-річна жінка з Борзнянського, 68-річний чернігівець, 82-річна жінка з Ніжина та 92-річний чоловік з Ічнянського району. Усі вони мали супутні захворювання, що ускладнили перебіг вірусу COVID-19. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих.

За минулу добу одужав 91 хворий на коронавірус. Серед них 26 чернігівців, 21 ніжинець, 9 жителів Бахмацького району, вісім – Ніжинського, семеро – Бобровицького. По чотири одужавших у Борзнянському та Носівському районах, по два у Коропському та Ріпкинському, п’ятеро мешканців Козелецького та троє Прилуцького районів. З них 21 особа лікувалась у медзакладах області.

Загалом в області 6783 підтверджених діагнозів COVID-19, з них:

- 3067 пацієнтів одужало;

- 3179 знаходиться на амбулаторному лікуванні;

- 407 перебуває на госпіталізації у закладах охорони здоров’я;

- 111 летальних випадків;

- 19 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

За минулу добу проведено 579 ПЛР-тестів та 360 ІФА-досліджень.

– У зв’язку з тим, що люди старші 60 років важче переносять вірус COVID-19 та мають більше ускладнень від нього, рекомендуємо їм без нагальної потреби не виходити з дому. Водночас закликаємо молоде покоління подбати про старших родичів і самотніх літніх людей. Також нагадуємо що в області 3586 активних випадків коронавірусу, Чернігів та Ніжин внесені до "червоної", решта територій регіону у "помаранчевій" карантинній зоні. Отже, просимо мінімізувати відвідування громадських місць, уникати скупчення людей, використовувати захисну маску. Дотримуватись соціальної дистанції та заходів особистої гігієни, – зазначив заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

Департамент інформаційної діяльності та комунікації
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації