back

Нові навчальні серіали на онлайн-платформі з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта»

08-10-2020 | 11:34

Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка наразі доступна в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua  

На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали.

Наразі, на платформі доступні нові онлайн-курси :

Зірки e-демократії (https://osvita.diia.gov.ua/courses/e-democracy) –  розповідає про інструменти електронної демократії, наприклад електронні петиції, громадський бюджет, е-консультації, запит на отримання публічної інформації.

Кандидат (https://osvita.diia.gov.ua/courses/candidate) –  серіал розрахований для всіх, хто розмірковує чи балотуватися на місцевих виборах (про основні етапи, які доведеться пройти кандидату вже найближчими місяцями).

Публічні консультації онлайн (https://osvita.diia.gov.ua/courses/econsultations) – курс для бажаючих організовувати та брати участь у публічних консультаціях.

Відкриті дані для державних службовців ( https://osvita.diia.gov.ua/courses/open-data) –  серіал про роботу з  даними в державному секторі.

Виборець ( https://osvita.diia.gov.ua/courses/voter) –  розповідає про відкриті виборчі списки, навіщо бюлетеню контрольний талон, чи можна проголосувати достроково.

Доступ до публічної інформації (https://osvita.diia.gov.ua/courses/accessto-public-information) – курс спрямований на підвищення рівня знань законодавства з доступу до публічної інформації, запобігання порушенням прав громадян на інформацію, прискорення процесу оцифрування інформації та використання інтернет-технологій під час її оприлюднення та взаємодії з громадянським суспільством.

Довідково. Освітні серіали з цифрової грамотності розроблені студією онлайн-освіти EdEra за підтримки компаній: Google Україна, Microsoft Ukraine, Академія ДТЕК, Лабораторія інноваційного розвитку ПРООН в Україні, CISCO, СFC Consulting, Освіторія, Global Teacher Prize.

Технічну підтримку знімального процесу забезпечили Huawei Ukraine і компанія MOYO. Комунікаційну допомогу надав Quadrate 28. Онлайн-платформа розроблена Vintage Web Production. Партнери проєкту: Українська бібліотечна асоціація, Всеукраїнська спілка активного довголіття «ІТ-бабусі», U-LEAD з Європою.

Вперше в історії України соціологічне дослідження цифрових навичок громадян проведено MLS Group.

Проєкт втілено за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge.

Департамент інформаційної діяльності  та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації