back

Проект «Екоздоров’я на рідних стежинах» реалізовано в повному обсязі

05-10-2020 | 15:46

Заключним етапом реалізації проекту соціальної дії «Екоздоров’я на рідних стежинах», який був розроблений у співавторстві педагогів Стахорщинської ЗОШ І-ІІ ступенів Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області та членів ГО «Деснянська ліга натуралістів», стало проведення обласного семінару на тему «Формування засад здорового способу життя та екологічної культури здобувачів освіти як невід’ємної частини екологічної компетентності». Захід відбувся минулого тижня на території села Стахорщина Новгород-Сіверського району Чернігівської області.

Проект втілювався в життя завдяки фінансуванню з обласного бюджету та співфінансуванню Троїцької сільської ради і відділу освіти Новгород-Сіверської районної державної адміністрації в рамках конкурсу з визначення проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету в 2020 році. Його мета – мотивувати населення Новгород-Сіверського району на відновлення природних ресурсів (водних та лісових); формувати у дітей та молоді свідоме ставлення і активну життєву позицію щодо вирішення актуальних екологічних проблем нашого регіону; виховувати ціннісне ставлення до здоров’я та життя засобами фізичної культури та спорту; сприяти активізації ековолонтерського руху на Сіверщині.

Учасники семінару – педагогічні працівники Сосниччини, Коропщини, Менщини, Корюківщини, Бобровиччини, Новгород-Сіверщини та інших адміністративно-територіальних одиниць Чернігівської області і науковці (директор «Новгород-Сіверської лісової науково-дослідної станції» кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Жежкун А. М.; провідний фахівець з екологічної освіти Мезенського НПП Науменко Л. М., заступник начальника відділу екологічно-освітньої роботи та рекреації Подоляко Л. П., доктор біологічних наук Панченко С. М.). До заходу долучилися представники Сумщини: працівники біосферних резерватів. Семінар з обласного переріс у міжрегіональний.

Усі присутні стали безпосередніми учасниками заняття на ековолонтерській інтерактивній стежині «Екоздоров’я на рідних стежинах» та квесту «Спостерігаю! Вивчу! Збережу!».

За матеріалами громадської організації  «Деснянська ліга натуралістів»