back

«Велике будівництво» на Чернігівщині: перший заступник голови ОДА перевірив хід робіт на стадіоні в Острі

25-09-2020 | 19:49

В рамках Програми Президента «Велике будівництво» в Острі триває капітальний ремонт відкритого стадіонного комплексу. Сьогодні, 25 вересня, перший заступник голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний здійснив робочу поїздку, щоб проінспектувати хід робіт на об’єкті. Посадовця супроводжував Остерський міський голова Віктор Самодєлок.

На оновлення стадіону спрямують 7,2 млн грн. З них  - 5,76 млн грн – кошти ДФРР, 1,44 млн виділить місцевий бюджет. В ході тендерних закупівель досягнуто значної економії бюджету на суму 2 млн грн. Переможцем тендеру стало ПП «Вантарус».

В ході будівельних робіт проведуть облаштування футбольного поля штучним газонним покриттям, побудують глядацькі трибуни, роздягальні, встановлять огорожу.

- Нині відновлення стадіону виконано наполовину. Підрядник провів комплекс робіт з улаштування основи під дренаж на футбольному полі - завезено і розрівняно грейдером передбачені проєктом щебеневі шари та верхній шар відсіву, замовлений штучний газон. Розпочали роботи з монтажу трибун на 112 глядацьких місць. Роздягальні виготовлені за модульною технологією будуть встановлені до 5 жовтня, - поінформував Віталій Загайний.   

За словами жителів Остерської громади, останні роки за стадіоном ніхто не доглядав. Фактично він перетворився на велике занедбане поле.

- Оновлений стадіонний комплекс стане центром здорового способу життя. Це дозволить розкрити свій потенціал і досягати нових спортивних рекордів,  та мотивуватиме до занять спортом жителів Остерської громади, - наголосив  Віталій Загайний.

Завершення будівельних робіт буде у  жовтні 2020 року.

Нагадаємо, що загалом у рамках реалізації  програми Президента «Велике будівництво» на Чернігівщині триває будівництво або реконструкція на 15 об`єктах соціальної інфраструктури, з яких 5 об'єктів - спортивні.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації