back

Реалізація проєктів Програми"Велике будівництво", призовна кампанія та зміна карантинних "зон", - основні теми наради, яку провів голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко

25-09-2020 | 15:53

У п'ятницю, 25 вересня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко провів традиційну ранкову нараду щодо актуальних питань життєдіяльності області. У ній взяли участь перший заступник голови Віталій Загайний, заступники голови ОДА Андрій Подорван та Олександр Савченко, в.о. керівника апарату Наталія Мужикова.

В першу чергу учасники наради обговорили хід реалізації Програми Президента “Велике будівництво”. Область планомірно рухається до завершення робіт на всіх об’єктах.  
За Проєктом Президента "Emergency" в рамках якого робиться реконструкція приймальних відділення 9 опорних лікарень області, кожен медичний заклад має отримати сучасне медичне обладнання. Вчора вже було підписано договори на отримання п’яти томографів.

- Продовжуємо працювати над створенням музею імені Андрія Ярмоленка на базі спеціалізованої дитячо-юнацької школи “Юність” у м.Чернігів, - розповів Андрій Прокопенко.

З 28 вересня в області стартує осіння призовна кампанія. Як і минулого разу призовникам буде проведено тестування на Covid-19 задля забезпечення нерозповсюдження хвороби у військових частинах.  

На засіданні Державної комісії ТЕБ та НС було встановлено нове епідемічне зонування з 28 вересня. Згідно з цим Ніжин та Носівський район перейшли з “червоної” у “помаранчеву” зону. Також до “помаранчевої” зони було віднесено Борзнянський, Варвинський, Куликівський, Ніжинський та Сновський райони. Ці епідемічні рівні встановлюються на 14 днів. Відповідно «червоних» зон нині в області немає.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації