back

«Велике прибирання» на Чернігівщині: Богдан Боруховський прибирав берег р. Стрижень

20-09-2020 | 09:32

Перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський спільно із Юрієм Болоховцем та Шустом долучився до проведення Міжнародного дня чистих берегів на Чернігівщині. Чернігівці, представники місцевої влади, водники та лісівники прибирали на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

Ця територія – улюблене місце відпочинку місцевих мешканців. Але, на жаль, не всі чернігівці ековідповідальні та прибирають після себе на місцях дозвілля. Сміття, розкидане по узбережжю річки, суттєво впливає на її екологічний стан та візуальну привабливість. І сьогодні гарна нагода навести лад на берегах р. Стрижня, долучивши до акції місцевих мешканців.

- Я дуже вдячний всім, що ми зібралися заради такої гарної місії. І Міністерство, безумовно, цьогоріч максимально потужно намагається охопити цією акцією всю Україну. Так, Міністр сьогодні зранку прибирав береги річки Тиси, а інші заступники і керівники центральних органів влади, що координуються Міністерством, роз’їхалися по всій Україні, - звернувся до учасників акції Богдан Боруховський.

За його словами, мета акції – привернути увагу до проблем сміття, як у широкому розумінні, так і конкретно засмічення берегів. «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять», - зауважив Богдан Боруховський.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України