back

У Чернігівській області виявлено 49 нових випадків COVID-19

19-09-2020 | 14:39

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 19 вересня в області зафіксовано 49 нових випадків COVID-19.

ПЛР-тест підтвердив діагноз COVID-19 у 19 чернігівців, у десяти жителів Носівського, у шести з Чернігівського та трьох з Бобровицького районів. Захворіли двоє ніжинців, по двоє мешканців з Козелецького та Борзнянського районів. По одному випадку захворювання зафіксовано у Ріпкинському, Прилуцькому, Ніжинському, Ічнянському і Бахмацькому районах.

Зафіксовано ще один летальний випадок. Від COVID-19 померла 72-річна жінка з Чернігова, вона мала супутні патології, які ускладнили перебіг хвороби. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлої.

Загалом на Чернігівщині 3202 випадки інфікування COVID-19, з них:
– 1460 пацієнтів одужало;
– 1501 — лікується амбулаторно;
– 183 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;
– 48 летальних випадків;
– 10 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

За минулу добу проведено 538 ПЛР-досліджень та 311 ІФА-тестів.

- У п'ятницю за результатами засідання Державної та регіональної комісій ТЕБ та НС стало відомо, що Бобровицький район вийшов із «червоної» зони карантину, тут можуть відновлювати навчання, знімаються обмеження по роботі громадського транспорту. У «помаранчевій» зоні: Борзнянський, Куликівський та Ніжинський райони, у «жовтій»: міста - Чернігів та Прилуки, райони - Бахмацький, Ічнянський, Козелецький, Прилуцький, Сновський, Срібнянський, Талалаївський, Чернігівський.  Залишаються за рішенням Державної комісії від 10 вересня у "червоній зоні" Ніжин та Носівський район,  - зазначив Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації