back

Музей-заповідник "Слово о полку Ігоревім" відзначив знакові ювілеї

16-09-2020 | 17:18

У вересні 2020 року свої перші сто років заснування святкує Новгород-Сіверський краєзнавчий музей, разом з ним виповнилося тридцять років музею-заповіднику «Слово о полку Ігоревім». Ці дві дати відзначили святковими заходами та офіційними вітаннями.

- Сторіччя Новгород-Сіверського музею – це знакова подія у культурному та науковому житті нашого Сіверського краю. Тридцять років тому тут заснували  унікальний, єдиний на території України музей, присвячений перлині давньоруської літератури ХІІ ст., історико-культурний музей-заповідник "Слово о полку Ігоревім". Цей музейно-історичний комплекс гідний того, щоб отримати статус національного заповідника і наразі Чернігівська ОДА ініціює розв'язання цього питання, - зазначив Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА. І додав, що зараз тривають роботи з оновлення експозиції музею-заповідника.

Від імені керівництва обласної державної та представницької влади працівникам музею-заповідника «Слово о полку Ігоревім» до річниці вручили сертифікат на 70 тисяч гривень.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації