back

У Чернігівській області виявлено 39 нових випадків COVID-19

13-09-2020 | 12:28

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 13 вересня в області зафіксовано 39 нових випадків COVID-19.

Так, ПЛР-тестування підтвердили захворювання у 10 чернігівців, 7 ніжинців та 2 прилучан. У Ніжинському районі виявлено чотири нових випадки, по 3 нових випадки зафіксовано у Куликівському та Носівському районах, п'ять випадків у Бобровицькому, два у Сновському, по одному в Городнянському, Ріпкинському та Сосницькому районах.

З них шестеро перебувають на госпіталізації, інші - на амбулаторному лікуванні.

Зафіксований летальний випадок у Чернігові. Помер 68-річний чоловік з підтвердженим діагнозом COVID-19, перебіг хвороби був ускладнений супутніми захворюваннями.

Підтверджених діагнозів інфікованих на COVID-19 в області – 2738.

з них:

- 1245 пацієнтів одужали;

- 1219 знаходяться на амбулаторному лікуванні;

- 223 перебуває на госпіталізації в ЗОЗ;

- 42 летальних випадків;

- 9 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 468 ПЛР- тестів та 211 ІФА-досліджень.

- У зв'язку із збільшенням кількості виявлених випадків коронавірусу нагадуємо про важливість дотримання правил особистої гігієни, соціальної дистанції, виконання рекомендацій МОЗ та уникнення скупчення людей. Будьте здорові, а при наявності перших симптомів, які асоціюються з Covid-19, просимо негайно звертатися до лікарів, - зазначив Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації