back

У Чернігові помолилися за перемогу української армії над російським агресором

04-09-2020 | 16:59

З вересня, у перший четвер місяця, проведено молебень за перемогу Української армії над російським агресором, видужання поранених Захисників України, а також заупокійна літія за усіма воїнами, що загинули в боях за незалежність України в російсько-українській війні.

У Козацькому кафедральному соборі Святої великомучениці Катерини в Чернігові зібралися представники органів влади, родин загиблих героїв, ветеранських організацій, громадськість.

Волонтерка і журналістка Тетяна Миргородська, повідомила, що у серпні, вперше за всю війну з російським агресором, жодної втрати. Проте, двох українських бійців поранено. Ворог впродовж місяця системно порушував режим перемир’я на фронті, здійснивши 55 обстрілів наших позицій.

Але, на жаль, були і 5 небойових втрат. Пам’ятаємо й шануємо Захисників України!

Молебень відправили отець Євген, отець Володимир, отець Максим, священники Чернігівської єпархії ПЦУ разом з отцем Антонієм, військовим капеланом Оперативного Командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У молебні взяли участь представник Козацької православної громади Храму святої великомучениці Катерини Юрій Соколов, учасники бойових дій в російсько-українській війні Юрій Потійко, начальник відділу в Чернігівській області Міністерства у справах ветеранів України, і Юрій Коцюбинський, директор Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського; представники громадськості.

Організатори – Український інститут національної пам'яті, Чернігівська єпархія ПЦУ, Кафедральний собор Святої великомучениці Катерини ПЦУ, Козацька православна громада Храму Святої великомучениці Катерини за сприяння Міністерства у справах ветеранів України.

Нагадаємо, що під час щоденних богослужінь в українських церквах священники моляться за перемогу нашого війська над російським агресором як умову миру, за Українських воїнів, їхнє життя та здоров’я, поминають Захисників України, які віддали своє життя в боях за незалежність України.

Сергій Горобець,
Український інститут національної пам'яті