back

У Чернігівській області виявлено 53 нових випадків COVID-19

01-09-2020 | 15:58

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 1 вересня в області зафіксовані 53 нових випадків COVID-19.

ПЛР-дослідження підтвердили наявність інфекції у дев’ятнадцяти ніжинців, вісімнадцяти чернігівців, семи жителів Борзнянського району, шести – Козелецького. По два інфікованих в Ічнянському і Чернігівському районах та один у Новгород-Сіверському. З них п’ятеро госпіталізовані, решта перебувають на амбулаторному лікуванні.

Зафіксовано ще два летальних випадки з підтвердженим діагнозом COVID-19.

Померла 80-річна жінка з Козелецького району та 70-річний чоловік з Куликівського району. Вони мали супутні патології, які ускладнили перебіг коронавірусної хвороби. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих.

За минулу добу в області одужали 29 хворих: троє мешканців Городнянського району, троє - Менського району та троє чернігівців, четверо прилучан, дев’ять жителів з Чернігівського, шестеро з Носівського та один із Сновського районів. З них семеро перебувало на госпіталізації.

Загалом на Чернігівщині 1949 випадків інфікування COVID-19, з них:

– 997 пацієнтів одужали;

– 708 — лікується амбулаторно;

– 202 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;

– 35 летальних випадків;

– 7 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 280 ПЛР-досліджень.

– В області станом на 1 вересня 910 активних випадків коронавірусу. З початку пандемії в області понад 100 дітей інфікувались COVID-19. Сьогодні перший день навчального року і лише від нас з вами залежить, як проходитиме навчальний рік. Як відомо, у «червоній карантинній зоні» навчальні заклади закривають. Тому закликаємо дотримуватись загально прийнятих правил: у громадських місцях дотримуватися карантинних обмежень: використовувати засоби захисту, частіше мити руки, уникати натовпів, – сказав Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації