back

Розвиток сільського та зеленого туризму на Чернігово-Сіверщині: перспективи, успішні кейси, тенденції розвитку

17-08-2020 | 12:10

Семінар за такою тематикою відбувся минулої п’ятниці, 14 серпня, в селі Слобідка Новгород-Сіверського району. Експерти з обласного центру, учасники - з Менщини, Сосниччини, Семенівщини, Новгород-Сіверщини, інших районів та ОТГ Чернігівської області не просто дискутували про сучасні тенденції розвитку сільського та зеленого туризму на Чернігово-Сіверщині, а й презентували новий туристичний маршрут «Наше коріння», відкривали зелену садибу родини Мишко, надихались історіями успіху, релаксували в апібудиночку та смакували пиріжками й млинцями з маком та трав’яним чаєм і медом.

Ця активність проведена в рамках проекту «Сіверщина гостинна» на виконання обласної Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016 — 2020 роки «Чернігівська громада» за фінансової підтримки з обласного бюджету.

Декілька годин плідної роботи, десятки практичних порад, креативні ідеї та шалені мрії. Мотивація населення Чернігівщини, зокрема, Новгород-Сіверського району на активізацію співпраці в напрямку розвитку зеленого туризму на території області та більш активної участі жителів у створенні цієї галузі; напрацювання рішення для розвитку туристичного потенціалу громад, що обрали туризм одним з напрямків свого стратегічного розвитку та навчання їх представників вибудовувати комунікації, що сприятимуть пізнаваності громад серед потенційних туристів – такі цілі ставили перед собою організатори семінару: Новгород-Сіверська районна громадська організація «КНЯЖИЙ  ГРАД» та сектор культури Новгород-Сіверської районної державної адміністрації.

Сподіваємося, що учасники семінару повернулись додому вмотивованими та готовими до дій, а професійна підтримка експертів з Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації та медіа центру «Моє місто» Павла Веселова, Тетяни Коржинської та Вікторії Сидорової активістів, що розвиватимуть сільський туризм на Чернігово-Сіверщині буде здійснюватися і надалі.

За матеріалами Новгород-Сіверської районної громадської організації «КНЯЖИЙ  ГРАД»