back

У Чернігові відкрилось обласне відділення з баскетболу

07-08-2020 | 17:07

Вперше в історії Чернігівщини в області сформували відділення з баскетболу. Воно функціонуватиме при Комунальному закладі "Школа вищої спортивної майстерності з ігрових видів спорту" Чернігівської обласної ради.

Урочисте відкриття сформованої при відділенні команди відбулося сьогодні, 7 серпня, на базі «Чернігівської обласної комплексної ДЮСШ».

Питання відкриття відділення з баскетболу залишалося поза увагою влади близько п’яти років. Ми вирішили його за шість місяців. Сьогодні ж, при першій можливості, облдержадміністрація буде підтримувати та розвивати всі види спорту, – зауважив заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Подорван.

До складу команди гравців увійшло 18 спортсменів віком від 14 років, їх наставниками стали три тренери. Вони представлятимуть Чернігівську область у чемпіонатах та Кубках України з баскетболу.

Наявність в області команди, що грає на всеукраїнському рівні, дає перспективи в майбутньому не лише для її гравців, але й для дітей, що виховуються у ДЮСШ, – повідомив директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Андрій Кужель.

Голова Чернігівської обласної федерації баскетболу Станіслав Терлецький від імені всіх спортсменів Чернігівщини подякував владі області за швидке вирішення проблемних питань та всебічну підтримку  у формуванні відділення всеукраїнського рівня. 

По завершенню урочистостей присутні відчули командний дух щасливих гравців під час першого показового баскетбольного матчу офіційної команди. Присутні побажали гравцям подальших успіхів та значимих перемог в чемпіонатах та Кубках України з баскетболу.

 
 
 
 
 
 
 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації