back

Розпочато ремонт траси Київ – Нові Яриловичі на території Чернігівщини

05-08-2020 | 10:16

Капітальний ремонт у рамках виконання програми Президента України «Велике будівництво» буде проведено на 80 кілометрах міжнародної траси М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі, включаючи об’їзну Броварів до Кіптів (транспортна розв’язка доріг М-01 та М-02). У межах Чернігівської області будуть капітально відремонтовані 38 км дороги М-01. Ці роботи вже розпочалися на 89-95-му кілометрах між селами Кіпті та Лемеші Козелецького району.

Ділянка по правому проїзду на час виконання ремонтних робіт вже перекрита. Рух автомобільного транспорту перекинуто на лівий проїзд. Встановлено відповідні знаки та нанесено тимчасову жовту дорожню розмітку. Розпочато зняття старого зношеного дорожнього одягу за допомогою фрезерування.

Капітальний ремонт здійснюється за рахунок кредитних коштів ЄБРР та ЄІБ підрядною організацією «AzVirt» LLC (Азербайджанська Республіка), технічний нагляд FIDIC — корейською компанією Dongsung Engineering CO., LTD.

У рамках реалізації проєкту з капітального ремонту на трасі М-01 буде відновлено та посилено дорожнє покриття, відремонтовано існуючі шляхопроводи, встановлено нові дорожні знаки, нанесено сучасну горизонтальну розмітку, влаштовано зовнішнє освітлення. Термін реалізації проєкту – до 2022 року. У 2020 році планується відремонтувати близько 100 км міжнародної траси.

Автомобільна дорога державного значення М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі після Другої світової війни була зруйнована та відновлювалась лише частково. З 1977-1998 року дорога була реконструйована та розширена до першої категорії. З того часу жодних капітальних чи середніх ремонтів на ділянці від столиці до Кіптів не проводилось.

У 2020 році у Чернігівській області, за планом Укравтодору, ремонтними роботами планується охопити 196 км доріг державного значення.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Чернігівській області