back

Питання економічного розвитку Чернігівщини - в пріоритеті роботи ОДА, – Андрій Прокопенко

31-07-2020 | 15:51

Стан справ в економічній, освітній, медичній, соціальній та інших важливих сферах обговорили на вчорашній онлайн - нараді з головами райдержадміністрацій. Нараду провів голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

– Питання економічного розвитку – в пріоритеті. Це стосується активізації роботи щодо формування переліку потенційних об’єктів інвестування, застосування механізму державно-приватного партнерства для реалізації суспільно важливих інвестпроєктів, - зазначив Андрій Прокопенко.

Як повідомив перший заступник голови ОДА Віталій Загайний, на сьогодні розпочато формування мережі проєктних менеджерів. Значна увага приділяється інформуванню та участі представників громад щодо участі в міжнародних програмах, грантових конкурсах, пільгового кредитування міжнародних фінансових організацій.

В області реалізується ряд проєктів, спрямованих на розвиток соціальної інфраструктури та підвищення спроможності громад.

На цьому тижні завершилась подача заявок від ОТГ на участь в програмі DOBRE. Область продемонструвала високу активність. Наразі на участь у конкурсі зареєструвалися 32 ОТГ, - зауважив очільник області. – Також в області ритмічно продовжується реалізація програми Президента Велике будівництво. Облдержадміністрація веде постійний моніторинг проведення робіт та використання коштів.

Крім того, нещодавно було оголошено про початок робіт з підготовки до конкурсного відбору проєктів, що можуть реалізовуватися коштом ДФРР у 2022 році.

Окремо обговорили стан інформаційної діяльності та активність комунікацій зі ЗМІ в районах. За словами заступника голови ОДА Андрія Подорвана, проведений контент-аналіз показав позитивні зрушення. На майбутнє головам РДА порадили більшу увагу звертати на якість контенту.

Далі розглянули питання щодо ключових заходів у сфері фінансів, охорони здоров'я та соцзахисту.

– Особлива увага - екстреній медичній допомозі. На облаштування центральної бази вже спрямовано 19,8 млн грн. Водночас, приміщення в районах переважно орендовані. Доручив головам РДА особисто зайнятися питанням відповідності приміщень нормам та визначеним стандартам, - повідомив Андрій Прокопенко.

Найближчим часом розпочнуться будівельні роботи по реконструкції 9 приймальних відділень в опорних лікарнях Чернігівщини.

Окремо звернули увагу керівників районів на активізацію роботи з пошуку прийомних батьків та патронатних сімей для дітей-сиріт.

– Сьогодні область отримала 34 мільйони гривень субвенції на дитячі будинки сімейного типу і для придбання житла для дітей-сиріт. На обліку перебуває 863 дитини. Потрібно актуалізувати їх списки, - зауважив очільник області.

На сьогодні в області триває активна робота по налагодженню взаємодії структурних підрозділів з питань соцзахисту із ЦНАПАми в громадах. В рамках адміністративно-територіальної реформи повний спектр послуг має надаватися саме в ЦНАПах. Це стосується не лише інформації або довідок з різних реєстрів та відомств. У центрах також створені віддалені робочі місця пенсійного фонду, держгеокадастру, управління юстиції, соціальних служб та інших відомств.

Департамент інформаційної діяльності  та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації