back

Програма «Доступні кредити 5-7-9%» допомагає бізнесу Чернігівщини

29-07-2020 | 17:59

На сьогодні, більше 70 підприємців Чернігівської області скористалися державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Вони отримали кредитів на загальну суму понад 130 млн грн.

Серед активних позичальників є аграрії, представники зі сфери торгівлі і виробництва, промисловці. Кредити беруть на розвиток сільського господарства, харчової промисловості, торгівлі та лісозаготівлі. 

Так, підтримку в розвитку бізнесу отримав приватний підприємець, власник кав’ярні, Роман Менський з Корюківки. Він вирішив відкрити у місті піцерію. І одним з перших звернувся до Ощадбанку з метою отримати кредит на купівлю обладнання.

Підприємець оплатив 30% вартості обладнання самостійно, а 70% або 130 тисяч грн - за рахунок кредитних коштів, які отримав за програмою  «Доступні кредити 5-7-9%» на п’ять років.

Ініціатива Президента дає результат, адже все більше підприємців звертаються до банківських установ задля розвитку бізнесу.

Детальніше з умовами державної програми можна ознайомитись за посиланням.

Довідково. Державна кредитна програма «Доступні кредити 5-7-9%» запроваджена за ініціативи Президента України з метою спрощення доступу мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування. Контроль за реалізацією програми покладений на Фонд розвитку підприємництва (ФРП), що є правонаступником всіх прав та зобов’язань Німецько-Українського фонду. Єдиним учасником ФРП є Уряд України в особі Міністерства фінансів України. Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства здійснює підтримку програми «Доступні кредити 5-7-9%» в частині освітніх програм для підприємців, які хочуть стати учасниками програми.

Підтримку в рамках даної Програми можна отримати в 13-ти банках, а саме: АТ «Ощадбанк», АТ «Укрексімбанк», АТ «ПОЛІКОМБАНК», АТ «КРЕДОБАНК», АТ КБ «ПриватБанк», АБ «Укргазбанк», ПАТ «ПУМБ», АТ «Альфа-банк», АТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК», ВАТ КБ «Глобус», АТ «Таскомбанк» та Райффайзен Банк Аваль.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації