back

Конкурс ЄС на коопераційні культурні проєкти

28-07-2020 | 13:00

Це конкурс грантів на масштабні культурні проєкти, створені у співпраці між організаціями. Представництво ЄС в Україні розуміє важливість культури й готове виділити 3 мільйони євро на її розвиток та підтримку інституцій, що у цьому допомагають. 

Ви можете отримати від 400 000 до 800 000 євро на проєкт, що стосується:

  • ревіталізації культурної спадщини. Наприклад, на перетворення старого заводу на культурний хаб. 
  • використання культурної спадщини та сучасної культури для місцевого розвитку. Наприклад, на проєкт культурного кварталу або створення нової туристичної пам’ятки.
  • створення та розповсюдження контенту, що сприяє критичному мисленню, поширенню демократичних цінностей та примиренню громад. Наприклад, на інформаційну кампанію громадської організації або AR/VR додаток для музею. 
  • розвитку стійкості та адаптивності культурного середовища. Наприклад, на онлайн-курс, що допоможе організаціям культури вибрати новий підхід до надання послуг або проєкт співпраці з іншим сектором.

На конкурс можна подати проєкти місцевої влади, громадських організацій та організацій сфери культури, розроблені у команді з іншими такими ж організаціями. 

У вашій команді може бути від двох до чотирьох учасників. Кожен учасник має бути неприбутковою організацією з юридичною особою, зареєстрованою в Україні. 

Конкурс відбувається у два етапи: 

  • на першому етапі потрібно описати загальну ідею проєкту в шаблоні (Annex A.1). Організація, що подає заявку, також має зареєструватися у базі PADOR
  • на другому етапі потрібен детальний опис проєкту, логічна матриця та бюджет. На цій стадії ваші партнери також мають зареєструватися у PADOR.

Заявку та документ з описом концепції проєкт необхідно подати через онлайн-платформу PROSPECT.

Кінцевий термін: 14 серпня 2020 о 16:00 за київським часом

Детальна інформація https://www.houseofeurope.org.ua/opportunity/77