back

Вперше з 2012 року в області здається в експлуатацію нова школа, - Андрій Прокопенко

24-07-2020 | 08:50

22 липня Уряд видав розпорядження щодо передачі новозбудованої Носівської школи №5 у комунальну власність Носівської міської ОТГ. Далі Носівська міська рада розгляне на сесії зустрічне питання - прийняти школу на баланс територіальної громади.

Ступінь готовності будівельних робіт – 100%. Вже цього 1 вересня діти підуть до нової школи.

Приміщення школи довгі роки мало статус довгобуду. Її почали зводити в далекому 1989-му. За цей час відбулися кардинальні зміни в законодавчому полі, в будівельних нормах, вимогах до облаштування навчальних закладів тощо.

- З огляду на велику соціальну значущість школи для громади прийняли принципове рішення - включити її до списку пріоритетних об’єктів «Великого будівництва». Це дозволило зробити суттєвий ривок до завершення проєкту, - зазначив Андрій Прокопенко.

Для Носівської громади школа №5 є дуже важливою. Вона стане опорною і завдяки цьому можна буде зменшити перевантаження двох інших міських шкіл №1 і №4. До новозбудованого закладу планується перевести близько 400 учнів цих шкіл.
У новій школі забезпечені всі умови для комфортного та якісного навчання. Це кардинально новий освітній простір. Триповерхова будівля розрахована на 520 місць.

Корисна площа навчального закладу – 4 870 м². Загальна вартість проєкту – 57,4 мільйона гривень.

- Об’єкт також включений до програми “Спроможна школа для кращих результатів”, що дозволить максимально забезпечити внутрішнє наповнення. Переконаний, що нова школа стане справжньою гордістю і окрасою Носівки, - підкреслив голова Чернігівської ОДА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації