back

Заступник голови ОДА відвідав парк "Міжрічинський"

10-07-2020 | 16:51

Днями заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олександр Савченко відвідав регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський».

- Розвиток природно-заповідної справи є одним з провідних напрямів екологічної стратегії області. В результаті реалізації державної політики у галузі розвитку заповідної справи площа природно-заповідного фонду Чернігівщини постійно збільшується. Наразі наша область є лідером в Україні за кількістю заповідних територій та об’єктів, - зазначив Олександр Савченко.

Парк «Міжрічинський» розташований в міжріччі Дніпра та Десни (територія Козелецького та Чернігівського районів) і є одним із найбільших в Україні, його площа складає майже 79 тисяч гектар.

Спільно з представниками Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Козелецької райдержадміністрації, комунального закладу «РЛП «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради та головою Деснянської селищної ради було обстежено екологічні стежки, обговорено основні питання розвитку парку та перспективи екологічного туризму, відповідно до затвердженого Проєкту організації території регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський».

– Одне з основних завдань парку – це створення умов для ефективного зеленого туризму, – зауважив Олександр Савченко.

За його словами перші кроки були зроблені у грудні 2019 року коли закупили техніку, а саме: квадроцикл, 3 трицикли та 10 велосипедів, що дало можливість здійснювати не тільки оперативну охорону та догляд за територією Парку, а й надання послуг з метою розвитку рекреаційної інфраструктури парку та задоволення потреб людей у відпочинку, туризмі, здійсненні природоохоронних заходів.

За інформацією
Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА