back

Фінансова підтримка бізнесу сприяє збереженню робочих місць

01-07-2020 | 12:56

Не звільнило жодного працівника через карантин ТОВ «Фанера Чернігів», що знаходиться в с.Сахутівка Корюківського району. Це стало можливим завдяки державній програмі фінансової підтримки малого та середнього бізнесу, за якою підприємство отримало більше ста тисяч гривень допомоги по частковому безробіттю за квітень-травень поточного року.

Кошти розраховані для виплати допомоги працівникам, які через карантин втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення тривалості робочого часу. На сьогодні підприємство забезпечує роботою 111 осіб, 102 з яких отримали допомогу по частковому безробіттю. Серед них - верстатники деревообробних верстатів, заготівельники матеріалу та деталей, сушильники, пресувальники, різальники шпону, розмелювачі деревини, слюсарі-ремонтники - це ті робітничі спеціальності, які потрібні ТОВ «Фанера Чернігів», основним видом діяльності якого є виробництво фанери, плит, панелей та шпону. За оцінкою роботодавця, фінансова підтримка від держави була вкрай важливою та дозволила зберегти робочі місця.

Звертаємо вашу увагу на те, що право на допомогу по частковому безробіттю мають працівники, які перебувають у трудових відносинах з роботодавцем, який протягом останніх 6-ти місяців сплачував єдиний соціальний внесок. Отож, робота в легальному полі – це надійно та вигідно! Про це варто пам’ятати.

Чернігівський обласний центр зайнятості