back

До уваги фотолюбителів! У липні стартує міжнародний конкурс «Вікі любить Землю»

30-06-2020 | 09:02

Фотоконкурс присвячений пам’яткам природи України. У 2020 році він пройде з 1 по 31 липня. Головна мета конкурсу – створити під вільною ліцензією якомога повнішу базу фотографій пам’яток природи й об’єктів природно-заповідного фонду на території нашої країни для ілюстрування Вікіпедії та інших проєктів.

«Вікі любить Землю» — це частина міжнародного конкурсу Wiki Loves Earth, який у 2013 році був започаткований в Україні. У2019 в ньому взяли участь 37 країн, цьогоріч – 35. За всю історію конкурсу українські учасники сфотографували понад чотири тисячі об’єктів та територій природно-заповідного фонду України. Загалом зібрали більш як 90 тисяч фотографій.

За результатами конкурсу минулих років, завантажили світлини понад 155 заповідних об’єктів Чернігівщини, яких на сьогодні в області – 674. Отже, більшість природоохоронних територій Сіверського краю все ще не представлено.

Запрошуємо всіх фотолюбителів природи долучитися до участі у конкурсі, аби презентувати Чернігівщину та її чарівну природу широкому колу відвідувачів Вікіпедії в усьому світі.

Детальніше про конкурс можна дізнатися за посиланням.