back

Аспекти реалізації ЗУ «Про ринок електричної енергії» на території Чернігівської області

22-06-2020 | 11:19

На виконання п.5 протоколу засідання з представниками бізнесу та їх громадськими об’єднаннями під головуванням Андрія Прокопенка від 20 травня 2020 року, перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний 4 червня провів нараду щодо функціонування ринку електричної енергії на території Чернігівської області в рамках реалізації ЗУ «Про ринок електричної енергії».

За результатами зустрічі АТ «Чернігівобленерго» було доручено вжити заходів щодо виконання вимог Постанови НКРЕКП від 18.06.2019 № 1045 «Про погодження Програми відповідності АТ «Чернігівобленерго». А саме — забезпечити відмінне місцезнаходження «Чернігівобленерго» та його структурних підрозділів від місцезнаходження ТОВ «Енера Чернігів» та структурних підрозділів останнього як суб’єкта господарювання, що здійснює  постачання електричної енергії споживачам.

Станом на 11.06.2020 року вимоги вищезазначеної постанови Товариством виконано.

 Крім того, за інформацією «Чернігівобленерго», відповідно до ч. 2 ст. 47 Закону України «Про ринок електричної енергії», ця компанія як оператор системи розподілу не має у власності чи в управлінні акцій або часток у статутному капіталі суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво, постачання чи передачу електричної енергії.

— АТ «Чернігівобленерго» виконало вимоги, передбачені Постановою НКРЕКП від 18.06.2019 № 1045. Це не мало жодного негативного впливу на надання послуг населенню. Постачання електроенергії споживачам здійснювалося і здійснюється у належному режимі, — зазначив директор Департаменту енергоефективності, транспорту, зв’язку та ЖКГ облдержадміністрації Володимир Кривенко.

Читайте також:  Становлення нової моделі функціонування ринку електричної енергії на Чернігівщині

За матеріалами Департаменту енергоефективності, транспорту, зв’язку та ЖКГ облдержадміністрації