back

Обласна комісія ТЕБ та НС: обсяги карантинних обмежень залежатимуть від епідситуації у конкретному населеному пункті

04-06-2020 | 16:41

Сьогодні, 4 червня, на позачерговому засіданні обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), розглянула хід виконання заходів із запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції в області та ухвалила відповідні рішення. Провів засідання заступник голови облдержадміністрації Андрій Подорван.

На території області станом на 12.00 годину 4 червня лабораторно підтверджено 250 випадків інфікування COVID-19, 81 людина одужала.

За інформацією директора обласного лабораторного центру Миколи Донця, середня кількість нових випадків зараження даним коронавірусом за останні 7 днів майже сягнула десяти на 100 тисяч населення (критична межа — 12). Середня кількість тестування методами ПЛР та ІФА становить 30,3 на 100 тисяч населення (має бути не менше 12). Завантаженість лікарняних ліжок, передбачених для госпіталізації хворих на COVID-19, — 6,9% (критична межа – 50%).

На виконання постанови КМУ та зважаючи на динаміку епідемічної ситуації, в області було впроваджене послаблення карантинних обмежень. З 22 травня дозволено проводити спортивні заходи без глядачів, релігійні заходи, міські, приміські та міжміські пасажирські автоперевезення, діяльність готелів. З 1 червня дозволено тренування у закладах фізкультури і спорту, заняття у закладах освіти, перевезення пасажирів залізницею та автоперевезення між областями, робота дитсадків. Уся ця дозволена діяльність має чітко визначені обмеження, покликані протидіяти розповсюдженню коронавірусної інфекції.

В осередках захворювання на території Бобровицького та Куликівського районів карантинні обмеження залишаються в силі.

— З 5 червня Уряд дозволив подальше послаблення карантину в Україні. Проте рішення щодо скасування обмежень в області прийматимуть, з огляду на епідситуацію, місцеві комісії ТЕБ та НС – у районах та містах обласного значення. Це стосується, зокрема, і  діяльності закладів харчування. — наголосив Андрій Подорван. — Попри загальну втому від карантину ми, перш за все, маємо подбати про збереження здоров’я та життя людей. Не можна аж надто розслаблятися. Ситуація зі зростанням кількості хворих на COVID-19 в області, а в місті Чернігові — особливо, засвідчує: повертатися до звичного життя, на жаль, зарано. І дотримання санітарно-епідеміологічних вимог та обмежень карантину залишається актуальним. З іншого боку, у частині районів області не зафіксовано жодного випадку COVID-19, у деяких практично всі хворі одужали.

На комісії проаналізували стан виконання попередніх рішень, зокрема, про дотримання у  транспорті та у працюючих дитсадках всіх санітарних норм. 

Також під час засідання наголошено: якщо епідемічна ситуація в регіоні не відповідатиме ознакам для послаблення протиепідемічних заходів протягом 3 днів поспіль, регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій може прийняти рішення про скасування карантинних послаблень. При цьому враховуватимуться результати оцінки поточної епідемічної ситуації в області.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.