back

На дорогах Чернігівщини цьогоріч встановлено 18 демпферних систем – «м’яких» безпечних відбійників

27-05-2020 | 14:58

У Чернігівській області продовжують впроваджувати сучасні методи підвищення безпеки дорожнього руху.

Облаштовувати «м’які» безпечні відбійники – демпферні системи, сертифіковані за стандартом ЄС Чернігівщина почала однією з перших.

Наразі усі 18 запланованих на 2020 рік демпферів встановили на дорогах державного значення. З них 14 амортизаційних відбійників на трасі М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі – у Козелецькому та Чернігівському районах. І ще 4 на дорозі Н-27 Чернігів-Мена-Сосниця-Грем’яч – у Чернігівському районі.

У цьому році розпочато наймасштабніше відновлення автошляхів за усі роки незалежності України. Водночас з покращенням асфальтового покриття необхідно дбати і про безпеку учасників дорожнього руху.

Навесні 2019-го «м’який відбійник» вже підтвердив свою ефективність на практиці, зберігши чиєсь життя. Фахівці Служби автодоріг зафіксували сліди наїзду автівки на дану конструкцію. Але вочевидь, пошкодження транспортного засобу не були значними, тож на місці ДТП його не виявлено. 

Довідково: «Демпферна система» – спеціально розроблений амортизаційний пристрій, призначений для мінімізації наслідків ДТП. При зіткненні з демпферною системою автівка утримується контрольованим чином, поглинаючи енергію удару. Вона зминається наче «гармошка» і є не прохідною. При цьому авто не прошивається наскрізь.

 

За матеріалами Служби автомобільних
доріг у Чернігівській області