back

Служба зайнятості радить своїм клієнтам скористатись Освітнім порталом

20-05-2020 | 14:44

Освітній портал Державної служби зайнятості розрахований на три категорії користувачів: роботодавців, населення та працівників служби зайнятості. До їх послуг — безкоштовні курси, вебінари, дистанційні програми від центрів професійно-технічної освіти та інша інформація, що в основному подається у відеоформаті.

Наразі роботодавцям доступні три курси: покрокові дії щодо добору працівників, підготовка професійних кадрів на запит роботодавців та особливості працевлаштування іноземців та осіб без громадянства.

Найбільше інформації викладено для шукачів роботи. Охочі можуть навчитися складати резюме, дізнатися, як знайти бажану роботу, отримати поради щодо поведінки на співбесіді, а також пройти тест на визначення компетенцій для роботи в IT-сфері.

Крім того, на Освітньому порталі можна ознайомитися з послугами служби зайнятості та сучасними підходами щодо їх отримання, зокрема електронними сервісами служби, ситуацією на ринку праці, перевагами легальної зайнятості, питаннями запобігання дискримінації та гендерній нерівності при влаштуванні на роботу, загрозами нелегальної трудової міграції. Є цікаві курси стосовно здобуття робітничих професій у навчальних закладах Державної служби зайнятості. А ще — відкриття власної справи і окремо про бджільництво.

Розвивати та удосконалювати власні знання і навички, підвищити свій фаховий рівень за допомогою цього онлайн-ресурсу можуть і працівники служби занятості.

За інформацією Чернігівського
обласного центру зайнятості