back

У Чернігові помолилися за загиблих у квітні Захисників України

05-05-2020 | 16:58

Сьогодні, 5 травня, у козацькому кафедральному соборі святої великомучениці Катерини Православної церкви України в Чернігові проведено панахиду за усіма воїнами, які в квітні цього року загинули в боях за незалежність України.

«У квітні, на шостому році російсько-української війни, на фронті війська агресора під час так званої «тиші» 312 разів обстрілювали українських захисників. Ціна мирного життя за минулий місяць  — четверо загиблих і тридцять один поранений захисник України», — наголосив на початку заходу представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко.

Він розповів про загиблих героїв:

Олексій Купріков, солдат, механік-водій механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр». Народився 13 січня 1971 року у Читинській області в Росії. 9 квітня під час обстрілу позиції біля Кримського на Луганщині загинув, зазнавши множинних осколкових поранень.

Леонід Скакуненко, солдат, навідник у механізованому батальйоні 93-ї бригади «Холодний Яр». Народився 22 квітня 1987 року в селищі Лихівка П’ятихатського району на Дніпропетровщині. 12 квітня окупанти обстріляли позиції поблизу Кримського на Луганщині з ручних протитанкових гранатометів. Леонід, який саме перебував на бойовому чергуванні, отримав поранення, несумісні з життям.

Андрій Шинкарук, лейтенант, командир механізованого взводу 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу. Народився 16 липня 1991 року в місті Любомль Волинської області. 20 квітня ворог відкрив вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Мар’їнки на Донеччині з протитанкового гранатомета. Андрій отримав множинні осколкові поранення. Загинув на місці.

Олексій Лісін, солдат, водій в механізованому батальйоні із 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр». Народився 30 березня 1990 року в селі Гірке Гуляйпільського району Запорізької області. Загинув на бойовому посту ввечері 28 квітня. По українських позиціях у районі Жолобок-Кримське на Луганщині ворог ударив із станкових протитанкових гранатометів та важкої артилерії калібрів 152 й 122 мм.

Поминальну панахиду відправив отець Роман (Кіник), настоятель собору святої великомучениці Катерини, секретар Чернігівської єпархії ПЦУ, під час якої згадав всіх воїнів, які загинули в боях за незалежність України в російсько-українській війні.

Організатори – Український інститут національної пам'яті, Чернігівська єпархія Православної Церкви України, Кафедральний собор святої великомучениці Катерини ПЦУ, Козацька православна громада Храму святої великомучениці Катерини – провели захід відповідно до вимог карантину.

 

Сергій Горобець, Український інститут національної пам'яті