back

Місто Бобровиця визнано осередком спалаху інфекційного захворювання, у селищі Варва – посилені заходи з дезінфекції

04-05-2020 | 19:02

Відповідні рішення прийнято на позачерговому засіданні штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, що відбулося сьогодні, 4 травня. Участь у роботі штабу взяв депутат Верховної ради України Валерій Зуб.

Учасники проаналізували ситуацію щодо збільшення випадків захворювання на коронавірус.

За останні декілька днів у Бобровицькому районі підтверджено 8 нових випадків Covid-19 (за весь час – 12), у Варвинському районі – 2 випадки (усього – 18). Визначені 84 контактні особи першої хвилі та 128 другої, – зазначив заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван, керівник робіт із ліквідації надзвичайної ситуації в області.

Зважаючи на це, прийнято рішення визнати місто Бобровиця осередком спалаху інфекційної хвороби, забезпечити проведення протиепідемічних та профілактичних заходів.

Окремо обговорено ситуацію по Варвинському району, визначено додаткові заходи із недопущення поширення інфекції.

Наразі у Варвинському районі встановлено 5 КПП для контролю в’їзду-виїзду громадян і транспортних засобів. Ведеться температурний скринінг усіх, хто в’їжджає або виїжджає із населених пунктів. Транспортні засоби проходять відповідну обробку спецзасобами. Встановлено контактних осіб, Нацполіція контролює їх перебування на самоізоляції.

Як відомо, станом на 4 травня у Чернігівській області зареєстровано 64 випадки захворювання на коронавірус. До медичних закладів госпіталізовано 14 осіб, 35 лікуються амбулаторно. Одужало 9 осіб, 5 померло.

Загалом у Чернігівському лабораторному центрі проведено 2314 ПЛР-досліджень. Перевірено 1784 особи, з них 209 – хворих з пневмонією, 139 – медичних працівників.

Сьогодні Кабінет міністрів України підготував рішення з 11 травня розпочати поетапне зняття перших обмежень і перейти до концепції адаптивного карантину.

Читати також: Денис Шмигаль: З 11 травня ми починаємо зняття перших карантинних обмежень

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації