back

Оперативна інформація по коронавірусу станом на ранок 24 квітня

24-04-2020 | 11:00

Учора, 23 квітня, ПЛР-тестуванням підтверджено коронавірусну інфекцію у жителя Чернігова. Це чоловік, дружину якого з діагнозом коронавірус раніше госпіталізовано до 2-ї міської лікарні. 13 квітня він повернувся із Російської Федерації через пункт пропуску «Бачівськ» у Сумській області. Наразі він знаходиться на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейного лікаря.

За інформацією референс-лабораторії міста Київ підтверджено коронавірус у хворої із села Журавка Варвинського району. Лікувалась в інфекційному відділенні Прилуцької міської лікарні. Жінка померла вчора від ускладнення, – повідомив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко. – Щирі співчуття рідним та близьким. Її чоловік госпіталізований до цієї ж лікарні, у нього також діагностовано коронавірус, отримує відповідне лікування. Таким чином маємо 2 випадки інфікування із Журавки.

Також підтверджено ПЛР-тестуванням коронавірус у медика із Варви, вона вдома, лікується амбулаторно.

Ще один випадок – коронавірус виявлено у жінки, яка лікувалась із пневмонією у Носівській ЦРЛ. Медики, які надавали їй допомогу, працювали у захисних костюмах. Подальше лікування хворої буде у Ніжинській міській лікарні.

Працівники лабораторного центру розслідують всі обставини інфікування, встановлюють всіх контактних осіб. Всім контактним особам проведуть ПЛР-тестування. Госпіталізованим хворим надається необхідна допомога, – зазначив голова ОДА. – Таким чином, маємо на сьогодні 22 підтверджених випадків інфікування коронавірусом. Два випадки – летальні. Четверо одужали і виписані із лікарень.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації