back

Хто може отримати в оренду лісові ділянки

10-04-2020 | 11:16

На земельних ділянках лісового призначення скоро господарюватимуть лише державні або комунальні спеціалізовані підприємства. Такі підходи передбачені чинним законодавством: Земельним кодексом та ЗУ «Про оренду землі».

Цього року завершуються договори оренди земель лісогосподарського призначення, укладені 15 і більше років тому між районними державними адміністраціями та приватними підприємствами. Відповідно до чинного законодавства, вони не можуть бути пролонговані або укладені заново. Всі ці лісові угіддя за законом «можуть надаватися за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування лише у постійне користування спеціалізованим державним або комунальним лісогосподарським підприємствам, іншим державним і комунальним підприємствам, установам та організаціям, у яких створено спеціалізовані підрозділи для ведення лісового господарства».

Відповідно до земельного законодавства, питання розпорядження землями лісогосподарського призначення належать до компетенції обласної державної адміністрації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації