back

Штаб з ліквідації надзвичайної ситуації визначив першочергові заходи реагування у зв’язку із захворюванням на коронавірус жителя Корюківки

31-03-2020 | 22:24

У зв'язку з підтвердженням діагнозу коронавірус у жителя міста Корюківка сьогодні, 31 березня, в Чернігівській ОДА оперативно провели засідання Штабу з ліквідації надзвичайної ситуації в області.

Ухвалили низку рішень, зокрема:

1. Встановити особливий режим проведення протиепідемічних заходів у місті Корюківка.

2. Нацполіції та обласному лабораторному центру контролювати дотримання режиму самоізоляції хворого. Встановлено коло контактних осіб - 12. Наразі всі вони перебувають на самоізоляції.

3. ДСНС та обласному лабораторному центру провести посилену дезінфекцію місць масового перебування громадян та перебування контактних осіб.

Хворого госпіталізовано до інфекційного боксованого відділення Корюківської ЦРЛ, йому надається необхідна допомога.

Районна лікарня забезпечена необхідним обладнанням та медикаментами.

Завтра ситуація в Корюківці розглядатиметься на засіданні обласної Комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

Окрім того, до Борзнянської ЦРЛ сьогодні госпіталізовано двох жительок села Комарівка з підозрою на коронавірус. Експрес-тести позитивні. Матеріали для дослідження направлено в Чернігівський лабораторний центр. Хворим надається вся необхідна допомога.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації