back

На період надзвичайної ситуації, пов’язаної з COVID-19, у Чернігівській області діятиме відповідний штаб

26-03-2020 | 18:55

У зв’язку із переведенням єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації в Чернігівській ОДА призначено керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Ним став заступник голови ОДА Андрій Подорван. Відповідне розпорядження підписав сьогодні, 26 березня, голова ОДА Андрій Прокопенко.

На виконання вимог Кодексу цивільного захисту України Андрій Подорван своїм розпорядженням затвердив склад штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. До нього ввійшли керівники профільних структурних підрозділів ОДА та обласних служб, представники силових структур та військових частин.

Штаб діятиме для безпосереднього відпрацювання в області всіх карантинних заходів, пов’язаних з протидією коронавірусній інфекції COVID-19, та чіткого контролю за їх виконанням.

У підпорядкування Андрія Подорвана як керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації переходять відповідні аварійно-рятувальні служби.

Залежно від обставин, які будуть складатися в зоні надзвичайної ситуації, він, у разі потреби, прийматиме рішення щодо можливого обмеження доступу населення до такої зони, зупинення діяльності суб’єктів господарювання, залучення до невідкладних робіт необхідних транспортних засобів, аварійно-рятувальних служб, а також громадян за їх згодою. Головне завдання – забезпечення безпеки людей.

Розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації є обов’язковими для виконання всіма суб’єктами, які беруть участь у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також громадянами і суб’єктами господарювання, розташованими у зоні надзвичайної ситуації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації