back

Голова ОДА Андрій Прокопенко: Забезпечимо доступне тестування на коронавірус в нашій області

19-03-2020 | 15:26

Чернігівська ОДА очікує до кінця тижня отримати першу партію експрес-тестів на коронавірус. Відповідні проплати вже зроблені. Проте для кінцевого достовірного діагнозу все одно необхідно відправляти зразки до референс-лабораторії МОЗ у місті Києві. Результати приходять через одну-дві доби.

Ми знайшли та попередньо замовили надсучасне лабораторне обладнання виробництва Німеччини – таке як в референс-лабораторії МОЗ України в Києві. Це система для проведення полімеразної ланцюгової реакції. Вона дозволить масово проводити тестування на коронавірус безпосередньо в області, – зазначив Андрій Прокопенко. – Таким чином Чернігів наряду з Києвом зможе проводити кінцеві достовірні тести на коронавірус.

До лабораторної системи буде додано супутнє обладнання – бокси для стерильних робіт, мікроцентрифугу, набір реагентів для проведення тестів.

Вартість усього обладнання – 610 тисяч гривень.

У нас немає часу чекати тендерних процедур. Тим більше, що на таке обладнання зараз шалений попит в усьому світі.

Буду звертатися до бізнесу, щоб профінансувати швидке придбання цього вкрай потрібного медичного обладнання. Перший внесок роблю я – перераховую місячну зарплату 40 000 гривень, – повідомив голова ОДА. – Сподіваюсь, що до кінця дня ми зберемо необхідну суму.

Придбане обладнання буде передано до Чернігівського обласного лабораторного центру МОЗ України.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації