back

Протидія корупції та детінізація економіки – серед ключових напрямів співпраці влади та правоохоронців Чернігівщини

28-02-2020 | 15:19

Захист на території області законності і правопорядку, дотримання прав і свобод громадян – спільна мета владних та правоохоронних органів області. Для цього має бути тісна взаємодія і обмін інформацією між структурами, відповідальними за ці процеси. З цього розпочав свій виступ заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван на координаційній нараді з керівниками правоохоронних органів учора, 27 лютого.

Нарада пройшла під головуванням прокурора області Андрія Парусова за участю керівників правоохоронних та силових відомств області: начальника ГУНП в області Едуарда Альохіна, в.о. начальника УСБ України у Чернігівській області Володимира Познякова, в.о. начальника ГУ ДФС у Чернігівській області Олександра Марухленка, начальника Чернігівського прикордонного загону Олександра Чорного, першого заступника прокурора області Філіпа Бєликова. Участь у нараді також взяли керівники місцевих прокуратур, начальники галузевих відділів апарату прокуратури, правоохоронці регіонального та місцевого рівнів.

Прокурор області озвучив статистику кримінальних правопорушень і динаміку їх розкриття за минулий рік. Кількість кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення майже на третину вища, ніж у середньому по державі (139,4 проти 105,7). На понад 17% збільшилася кількість кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, на 27,5% – умисних тяжких тілесних ушкоджень. Більшість із них вчинені у стані алкогольного сп’яніння.

На сьогодні між ОДА та правоохоронцями відпрацьовано алгоритм взаємодії по виявленню порушень законодавства.

За словами Андрія Подорвана, у переліку пріоритетних завдань, на які потрібно спрямувати зусилля та превентивні заходи, – протидія нелегальному обігу нафтопродуктів, підакцизних товарів, боротьба з незаконними рубками лісу, тіньовим гральним бізнесом та порушеннями у сфері надрокористування. Окрім того, ключовими задачами залишається подолання корупції та боротьба з нецільовим витрачанням бюджетних коштів.

– В облдержадміністрації діє новостворений відділ внутрішнього аудиту. Виявлені під час перевірок матеріали передаються до правоохоронних органів, – повідомив Андрій Подорван. – Очікуємо від ваших структур відповідної реакції.

У підсумку прийняли рішення схвалити Постанову координаційної наради керівників правоохоронних органів області, якою визначили план невідкладних заходів по зміцненню правопорядку, профілактики та протидії злочинності на І півріччя 2020 року.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації