back

Термін подання проєктів на ДФРР – 2021 продовжено до 22 березня

28-02-2020 | 14:00

Таке рішення прийняла регіональна конкурсна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку. Засідання провів сьогодні заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко.

Необхідність продовження терміну подачі документів виникла через технічні проблеми: заявники реєструються винятково на новій онлайн-платформі Державного фонду регіонального розвитку, що нині працює у тестовому режимі.

Під час засідання конкурсна комісія розглянула стан реалізації проєктів, що фінансуються за рахунок коштів ДФРР цього року.

За словами директора Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Олександри Хомик, у 2020 році для Чернігівщини передбачено 142,2 мільйона гривень (включаючи «Всеукраїнський громадський бюджет»). На центральному рівні вже погоджені 12 проєктів на загальну суму 124,3 мільйона гривень. При цьому дев’ять проєктів — перехідні, 3 — із загального рейтингового списку (спортивна галузь). Ще один проєкт вартістю 3,6 мільйона гривень — «Придбання ямкового ремонтеру для поліпшення дорожніх умов та транспортного обслуговування населення громад Сосницької, Коропської селищних рад та Корюківської міської ради» направлений на доопрацювання. Його Комісія при Мінрегіоні розгляне найближчим часом.

Варто зазначити, що п’ять мільйонів гривень спрямуються на реалізацію проєктів — переможців «Всеукраїнського громадського бюджету» (ВГБ). Це інноваційна програма, що передбачає участь громадян Чернігівської області віком від 18 років у розподілі частки державного фінансування шляхом подання власних ініціатив та проведення відкритого громадського електронного голосування за обрані проєкти. Заявниками можуть бути місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, Агенція регіонального розвитку (крім проєктів нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту). Члени комісії проголосували і встановили, що конкурс ВГБ триватиме з 10 березня по 8 квітня поточного року.

У ході засідання присутні обговорили й інші організаційні питання. Зокрема, до переліку технічних завдань на 2021 рік включили будівництво та модернізацію водопровідно-каналізаційних систем.

 
Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації