back

Усі спортивні федерації матимуть підтримку Чернігівської облдержадміністрації – заступник голови ОДА Андрій Подорван

26-02-2020 | 18:10

Сьогодні на нараді в облдержадміністрації заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван спільно з керівниками обласних спортивних федерацій обговорив розвиток олімпійських та неолімпійських видів спорту.

Кожен міг озвучити нагальну проблему конкретного виду спорту. Втім, є проблема, що об’єднує чи не всіх спортсменів, — відсутність необхідної кількості спортивних об’єктів, де можна було б організовувати повноцінні тренування та різного роду змагання. Так, область потребує критих капітальних спортивних споруд великих розмірів з трибунами для глядачів: палацу спорту, палацу зі штучним льодом, футбольних або легкоатлетичних манежів. Дуже часто, не маючи майданчика для тренувань, спортсмени Чернігівщини змушені виїжджати в інші регіони.

Крім того, присутні запитували, як вплинуть структурні зміни в Департаменті сім’ї, молоді та спорту ОДА на реалізацію програм у сфері фізичної культури і спорту, а також піднімали питання покращення співпраці з облдержадміністрацією. Заступник голови ОДА наголосив, що оптимізація структури облдержадміністрації жодним чином не погіршить роботу федерацій і фінансування спортивної сфери в цілому.

Також озвучили питання щодо фінансування спортивних шкіл, утримання спортивних баз, автономізації федерацій, запровадження тренерської ради та інші.

— Розумію, що накопичені роками проблеми не вирішити одразу. Проте є конструктив та розуміння ситуації у кожної сторони, а відтак — і рух у напрямі змін. Нині першочергове завдання — забезпечити якісну підготовку спортсменів до цьогорічних Олімпійських ігор, — підсумував заступник голови ОДА.

Практику таких зустрічей вирішили продовжити.

Нагадаємо: в області розвивається 83 види спорту, з яких 29 — олімпійські.

Протягом 2019 року спортсмени області на чемпіонатах світу і Європи, інших відповідальних міжнародних змаганнях серед дорослих, юніорів і юнаків завоювали 53 медалі з 11 олімпійських видів спорту, в тому числі 20 золотих.

На всеукраїнських змаганнях з олімпійських видів спорту спортсмени області вибороли 461 медаль, з яких 181 — золота.

До складу збірних команд України із 16 олімпійських видів спорту входять 197 спортсменів Чернігівщини.

На чемпіонатах світу і Європи, інших відповідальних міжнародних змаганнях завойовано 47 медалей в неолімпійських видах спорту (23 — золоті).

На початок цього року у складі національних збірних команд України з неолімпійських видів спорту — 120 представників області з 26 видів спорту.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації