back

Інфекціоністи області готові до протидії коронавірусу — головний експерт з інфекційних хвороб в області Світлана Ворона

26-02-2020 | 10:30

Попри те, що жодного випадку захворювання на коронавірусну інфекцію в Україні не виявлено, лікарі-інфекціоністи Чернігівщини професійно готові до зустрічі з нею — стверджує головний експерт з інфекційних хвороб управління охорони здоров’я ОДА Світлана Ворона.

У другій міській лікарні, визначеній госпітальною базою на випадок появи в області коронавірусу, інфекційне відділення працює з 1990 року. Тож досвід роботи в епідемічних ситуаціях тут значний. Медперсонал, як стверджує Світлана Ворона, постійно підвищує свою професійну кваліфікацію і не має побоювань перед новим вірусом.

— Нам відома вся наявна про коронавірус інформація, — запевнила експерт. — Ми готові захищати людей від його розповсюдження та ускладнень. Проте нам потрібна ще додаткова кількість костюмів біозахисту, очікуємо днями апарати штучної вентиляції легень та інше обладнання.

Готові до боротьби з коронавірусом і в Чернігівському обласному лабораторному центрі МОЗ України. Як розповів в.о. заступника директора Центру Артем Ярошенко, на випадок виявлення інфекції в області створено три спеціалізовані бригади: епідеміологічна, що займатиметься хворим та його оточенням, дезінфекційна, що обеззаразить місця перебування хворого, та вірусологічна, яка з’ясовуватиме, чи дійсно виявлене захворювання є коронавірусом.

Фахівці до протидії вірусу готові. Але підкреслюють, що за всіма даними в Україні його немає. Натомість є необхідність дотримуватись звичайних заходів обережності.

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.