back

Завітайте на XVIIІ обласний ярмарок «Що може жінка»

24-02-2020 | 13:00

 

Менш ніж за два тижні, 5-7 березня, відбудеться традиційний обласний ярмарок «Що може жінка». Офіційне відкриття — 5 березня об 11:00 годині у Чернігівському обласному молодіжному центрі. Чого очікувати цьогоріч, розповіли організатори заходу під час брифінгу в облдержадміністрації.

 

 

— Те, що ярмарок проводиться 18-ий рік поспіль, свідчить про його актуальність серед учасниць (а це ініціативні, творчі жінки-лідери) та зацікавленість у пересічних відвідувачів. Адже тут можна і поділитися досвідом, і запозичити щось нове для себе, — зазначила директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Олександра Хомик. Вона нагадала, що захід реалізується в рамках обласної Програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2017–2020 роки.

Ця Програма передбачає також інформаційно-консультативну та фінансово-кредитну підтримку підприємництва. Тож Олександра Хомик закликала жінок активніше поповнювати ряди підприємців. У поміч — ярмарок як своєрідний майданчик обміну креативними ідеями.

До слова, на Чернігівщині функціонують більше шести тисяч суб’єктів підприємницької діяльності та понад 36 тисяч фізичних осіб-підприємців. Очікується, що завдяки державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%» їх кількість ще збільшиться.

— Для участі вже зареєструвалися більше 60 представниць виробників, фінансових установ, навчальних закладів, громадських організацій. Є також майстрині, письменниці, художниці, науковці та інші цікаві жінки. Свої таланти продемонструють колективи художньої самодіяльності, — повідомила голова ГО «Спілка жінок Чернігівщини» Ірина Дорожкіна.

Директорка Чернігівського обласного молодіжного центру Ірина Сімонова та заступниця голови ГО «Спілка жінок Чернігівщини» Олена Пекуровська поінформували про заплановані локації. Крім презентацій жіночого бізнесу, працюватимуть мінітренінги та ворк-шопи, афтограф-сесія від письменниць, fashion-перфоманси, безліч творчих майстер-класів для дітей, жінок та всієї родини (з рукоділля, кондитерського мистецтва, візажу, флористики тощо). Також можна буде придбати ексклюзивні товари та послуги.

5 березня відбудеться церемонія нагородження переможців конкурсу дитячих малюнків «Жінка-весна», 6 березня — фотоконкурсу для аматорів та професіоналів (проводиться вперше), 7 березня — конкурсу «Чернігівський туристичний сувенір». 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації