back

Генплани ще чотирьох населених пунктів Чернігівщини схвалені на містобудівній раді

21-02-2020 | 17:46

У Чернігівській облдержадміністрації сьогодні, 21 лютого, відбулося чергове засідання обласної містобудівної ради.

Були розглянуті проєкти генеральних планів селища Талалаївка, сіл Журавка Варвинського району, Грем`яч Новгород-Сіверського, Степанівське Талалаївського, а також детальних планів двох земельних ділянок села Кладьківка Куликівського району.

Наразі 119 із 1510 населених пунктів Чернігівщини вже мають нові затверджені генеральні плани. Документ дає громадам основу на законних засадах формувати стратегію розвитку власних територій – планування, забудову, прокладку інженерних комунікацій, розміщення промислових потужностей, сільськогосподарських угідь тощо.

Ще на стадії розробки проєкту генплану проєктна організація зважає на всі побажання та зауваження замовника, яким виступає орган місцевого самоврядування. В тому числі враховується, наскільки генплан дозволятиме в майбутньому збільшувати територію населеного пункту та кількість його мешканців.

За результатами засідання чотири генеральні плани були рекомендовані членами архітектурно-містобудівної ради до затвердження, з урахуванням наданих зауважень. Два детальних плани були зняті з розгляду і відправлені на доопрацювання та повторного розгляду на наступному засіданні.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації