back

Прем’єр-міністр разом з очільниками Чернігівської ОДА та Держлісагенства перевірили застосування на практиці електронного обліку деревини

20-02-2020 | 20:16

Сьогодні, 20 лютого, під час робочої поїздки на Чернігівщину Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук разом з головою Державного агентства лісових ресурсів Андрієм Заблоцьким та головою Чернігівської ОДА Андрієм Прокопенком перевірили, як лісова промисловість на практиці застосовує електронний облік деревини.

Відвідали Горбачівську лісозаготівельну дільницю Державного підприємства Остерське лісове господарство. Тут про електронний облік знають все, маркують вправно. Вважають – це правильне рішення.

Завдяки електронному обліку фіксується реальний об’єм заготівлі, є чіткий контроль руху всієї сировини. Система дозволяє в автоматичному режимі формувати документацію і контролювати походження деревини. Узагальнена інформація одразу передається в єдину електронну систему обліку.

А за допомогою сервісу перевірки легальності та походження деревини кожен бажаючий за номером бірки може дізнатись характеристики та місце заготівлі конкретної партії деревини або навіть колоди. 

До речі, площа Горбачівського лісництва – майже 3,6 тисячі гектарів. Минулого року тут заготовлено на рубках догляду – 2,8 тисячі кубометрів, на рубках головного користування – 14,5 тисячі кубометрів. Лісовідновлення проведено на 21,5 гектара.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації