back

Голова ОДА Андрій Прокопенко привітав патрульних поліцейських із річницею створення їхньої служби

20-02-2020 | 12:56

Учора, 19 лютого, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко взяв участь в урочистостях з нагоди 4-ї річниці створення патрульної поліції в області.

Рівно чотири роки тому біля Катерининської церкви у Чернігові 211 хлопців і дівчат склали присягу на вірність українському народові і вперше вийшли на патрулювання. Тоді патрульна поліція стала одним із перших підрозділів, що докорінно переформатувала методи своєї роботи. До її лав увійшли молоді, натреновані та амбітні люди, а головне – справжні професіонали – ті, хто довів вірність присязі не словом, а справами. Стійкість та принциповість, мужність та велике бажання допомагати людям стали головними принципами і візитною карткою нової поліції. За ці роки охоронці правопорядку завоювали кредит довіри і довели суспільству, що це не лише фасадна реформа, а реальний прогрес і користь для громад, – зазначив Андрій Прокопенко.

Також привітали особовий склад Управління голова обласної ради Ігор Вдовенко, заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако та очільник головного управління Національної поліції області полковник поліції Едуард Альохін.

Наразі Управління патрульної поліції налічує понад триста співробітників. Його діяльність охоплює не тільки обласний центр. Патрульні несуть службу на автодорозі державного значення, яка пролягає трьома районами.

Служба постійно розвивається, з’являються нові підрозділи. З останніх новацій – рота тактико-оперативного реагування, яка забезпечує силову підтримку патрульних. Зокрема, контролюють правопорядок під час масових заходів.

Патрульна поліцейські також проводять широку просвітницьку діяльність у навчальних закладах. Зокрема, співпрацюють зі старшокласниками щодо попередження булінгу.

За зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди 4-ї річниці створення Управління патрульної поліції в Чернігівській області подяками Чернігівської ОДА нагороджено:

Атрощенка Романа Володимировича – лейтенанта поліції, інспектора взводу №1, роти №1 батальйону управління патрульної поліції в Чернігівській області;

Криволапа Олександра Віталійовича – сержанта поліції, поліцейського взводу №1, роти № 4 батальйону управління патрульної поліції в Чернігівській області;

Шендрика Олександра Володимировича – старшого лейтенанта поліції, інспектора взводу №2, роти №3 батальйону управління патрульної поліції в Чернігівській області;

Ячного Олександра Сергійовича – майора поліції, старшого інспектора з особових доручень відділу адміністративної практики патрульної поліції в Чернігівській області.

/div>

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації